logo


Σε επικίνδυνα μονοπάτια ακροβατεί η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, και μάλιστα σε έναν απο τους πιο ευαίσθητους τομείς, αυτόν της Παιδείας, για τον οποίο επιπλέον κόμπαζε μέχρι πριν απο λίγο καιρό.

Η άρνηση των αρμοδίων πολιτικών παραγόντων- Αντιδημάρχου Παιδείας Π. Τσούκα και Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Λ. Κανακάρη και Β’Βάθμιας Α. Δελαγραμμάτικα– να παραστούν σε ενημερωτική συνάντηση όπου τους καλούσε η νέα Διοίκηση, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων με τη νέα χρονιά, συνιστά ακόμη ένα στη μακρά σειρά ατοπημάτων.

Και αυτό όχι γιατί είναι υποχρεωμένοι από κάποιο νόμο να προβούν, ως θεσμικοί παράγοντες, στην οιαδήποτε ενημέρωση γύρω από τον τομέα, του οποίου την ευθύνη είχαν το προηγούμενο διάστημα- είτε μήνες ήταν αυτό είτε χρόνια.

Αλλά γιατί επέδειξαν πρωτοφανή περιφρόνηση στους πυλώνες της σχολικής κοινότητας, κατ’ αρχάς, δηλαδή τους Διευθυντές και τους γονείς, καθώς και στους εκπροσώπους των δημοτικών εταίρων τους, δηλαδή των παρατάξεων, εν συνεχεία.

Άγνωστο παραμένει αν η στάση αυτή είχε την έγκριση του απερχόμενου Δημάρχου και της παράταξής του, όταν μάλιστα τελείως διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου, ο οποίος έχει παραστεί σε δυο κιόλας ενημερωτικές συναντήσεις για τα θέματα της δικής του αρμοδιότητας.

Δυστυχώς, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή απέδειξε πως στο καινούργιο περιβάλλον που ως μείζων μειοψηφία θα κληθεί να λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, το τελευταίο που επιθυμεί είναι η συνεργασία, η διαβούλευση και οι συναινέσεις. Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και όσο βρισκόταν στη Διοίκηση του Δήμου Διονύσου επί 5 χρόνια.