logo


Σε διαπαραταξιακή συνάντηση θα επιδιώξει να θέσει το ζήτημα της ίδρυσης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, στον Άγ. Στέφανο, η Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο, λόγω των προβληματισμών που το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτυχθεί και δει το φως της δημοσιότητας και από στελέχη των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Οι ίδιοι προβληματισμοί διατυπώθηκαν και σε συνάντηση στελεχών της νέας Δημοτικής Αρχής, παρουσία του επικεφαλής και νέου Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη, χθες Πέμπτη 4 Ιουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου.

Ειδικότερα παρουσιάσθηκαν τα ερωτηματικά που γέννησε η “μονοπωλιακή”, όπως αποκλήθηκε, διαγωνιστική διαδικασία που οδήγησε στην επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, πίσω από το ίδρυμα ΘΑΛΠΗ, η άμεση γειτνίασή του με το Γηροκομείο, η προσβασιμότητα από ένα δρόμο χωρίς πεζοδρόμια, το μίσθωμα των 14.900 ευρώ για τα 1700 τετρ. μέτρα που ενοικιάζει ο Δήμος για τη στέγαση του σχολείου (σ.σ. όταν για τα 4.200 τετρ. μέτρα στου Καργάκου το μίσθωμα είναι 12.000 ευρώ), η καταλληλότητα του χώρου που υπολείπεται των προδιαγραφών ενός σχολικού κτηρίου, όπως τις θέτουν οι αρμόδιες Κτηριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ ΑΕ), αλλά και η απουσία οικοδομικής άδειας για εργασίες που εντούτοις προχωρούν κανονικά.

Δεν έλειψαν μάλιστα και αυτοί που ανέφεραν την αναστάτωση των γονιών, στην προοπτική να χωρίσουν τα παιδιά από τους φίλους τους, μια που το νέο σχολείο θα “τροφοδοτηθεί” με μαθητές από το 1ο και το 2ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου και το Δημοτικό της Άνοιξης.

Τα παραπάνω, αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν εγκαίρως, ώστε όλα τα σχολεία να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους τον προσεχή Σεπτέμβριο, αναμένεται να συζητηθούν στη διαπαραταξιακή συνάντηση, που προγραμματίζεται για την επόμενη εβδομάδα, και στην οποία εκτός από τις παρατάξεις, θα προσκληθούν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, οι πρόεδροι των δυο Σχολικών Επιτροπών, η Ένωση Γονέων, καθώς και τα τοπικά ΜΜΕ.