logo


Η δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική συνάντηση για την πορεία των έργων στην πόλη, αλλά και για ζητήματα Τεχνικών Υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Δ. Ράικο και ομάδα αιρετών από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο με επικεφαλής το νέο Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη, παρόντων και των Χ. Τσεβά από την παράταξη “Η πόλη μας, Το σπίτι μας” και Κ. Κουριδάκη από τον “Εύπολι- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου”, ενώ οι άλλοι δυο επικεφαλής- Τ. Παντελόγλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση και Ν. Κλήμης από την παράταξη «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο»- είχαν ενημερώσει πως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν θα μπορούσαν να παρευρεθούν. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν ακόμη οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δύναμης Ευθύνης μηχανικοί Στ. Κριεμάδης, Χ. Παπαβασιλείου και Γ. Φωτάκης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η ατζέντα της προχθεσινής συνάντησης αφορούσε σε μια σειρά ζητημάτων, για τα οποία ο κ. Καλαφατέλης με σχετική επιστολή προς τον Αντιδήμαρχο είχε ζητήσει αναλυτικά σημειώματα:

Για τα έργα ή τις μελέτες που παρουσιάζουν οποιαδήποτε εμπλοκή, με αναλυτική περιγραφή αυτής και σαφή προσδιορισμό της Υπηρεσίας, όπου αυτή υφίσταται καθώς και προτάσεις απεμπολοκής.

 Για τα έργα ή τις μελέτες, για τις οποίες πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.

 Για το έργο της διαπλάτυνσης Κόμβου Κρυονερίου-Χελμού-Μαραθώνος μέχρι Ζάννειο, με βάση τον υφιστάμενο φάκελλο.

 Για την πορεία εκτέλεσης των έργων σχολικής στέγης, ενόψει έναρξης της νέας περιόδου.

 Για την εξέλιξη του θέματος της αξιολόγησης προσφορών για το έργο λυμάτων υπολοίπου Δροσιάς, όπως αποφάσισε πρόσφατα η Οικονομική Επιτροπή.

 Για την εξέλιξη του έργου της Αποχέτευσης ‘’εργολαβία ‘’ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ’’, (ποσοστό εκτελεσθέντος έργου, αριθμός και θέση συνεργείων, ενδεχόμενα τεχνικά προβλήματα, κ.λπ.).

 Για την εκτίμηση των απαραίτητων πόρων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των συνεχιζόμενων έργων του Τεχνικού Προγράμματος 2019, ενόψει κατάρτισης του αντίστοιχου για το έτος 2020.

 Για τις υφιστάμενες μελέτες ή αυτές που ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα και οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν.

 Για ήδη δρομολογημένους προγραμματισμούς.

 Για οποιοδήποτε άλλο θέμα που κατά την δική σας κρίση, ή αυτή της Υπηρεσίας κρίνετε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Στη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιδημάρχου, στη Δροσιά, υπογραμμίσθηκε πως στο μέτωπο της αποχέτευσης σήμερα έχουν αναπτυχθεί από το νέο ανάδοχο 11 εργοτάξια σε όλη την πόλη,  ενώ η Υπηρεσία εκτιμά ότι έχει ολοκληρωθεί το 45-50% του έργου. Όσο για το υποέργο που αφορά σε Αγ. Στέφανο- Ραπεντώσα- Πευκόφυτο, εκεί η ΕΥΔΑΠ φαίνεται να προβάλλει κάποια προσκόμματα, σχετικά με τον αριθμό των απαιτούμενων αντλιοστασίων, τα οποία όμως αναμένεται σύντομα να υπερκερασθούν.

Η διαπλάτυνση της Χελμού Κρυνερίου, καθώς και η κατάσταση στα σχολεία, ήταν ένα ακόμη θέμα που τέθηκε στη συνάντηση: Ειδικά για το νεοεϊδρυθέν 4ο Δημοτικό Διονύσου, στον Άγ. Στέφανο, οι εργασίες προχωρούν κανονικά, εντούτοις σύμφωνα με επιβεβαιωμένη επισήμανση του κ. Κουριδάκη, σχετική άδεια από την Πολεοδομία- και μάλιστα για ειδικό κτήριο, όπως είναι ένα σχολείο- δεν έχει ακόμη εκδοθεί, μια που ο φάκελος έχει μεν υποβληθεί, αλλά βρίσκεται στη διαδικασία ελέγχου. Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως όλες οι εργασίες γίνονται από τον εκμισθωτή και θα πρέπει να ανταποκρίνονται πλήρως στις προδιαγραφές του ΟΣΚ, κάτι που ελέγχεται από αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας.

Η κατάρτιση, τέλος, του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020 προβλημάτισε αρκετά τους παρευρισκόμενους, μια που για τη σύνταξή του απαιτούνται οι προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Με ποια σύνθεση όμως; Τη νυν, της οποίας η θητεία λήγει σε δυο μήνες, ή της νέας που θα κληθεί άλλωστε να διεκδικήσει έργα και να διαχειριστεί το δικό της προϋπολογισμό;

Σε άμεση συνάρτηση με τα παραπάνω είναι και τα οικονομικά μεγέθη αναφορικά με την εκπόνηση του Τεχνικού Προγράμματος, γι’ αυτό και κρίθηκε απαραίτητη δεύτερη ενημερωτική συνάντηση και με την Οικονομική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από τη νυν προς τη νέα Δημοτική Αρχή, η τελευταία με επιστολή της προς τον απερχόμενο Δήμαρχο έχει ζητήσει αναλυτική ενημέρωση από τους Αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρουσία  εκπροσώπων από όλες τις παρατάξεις. Στο παραπάνω πλαίσιο έχουν πραγματοποιηθεί οι συναντήσεις με τον κ. Ράικο, που ήταν και ο πρώτος που ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα  της νέας Διοίκησης, όπως επισημάνθηκε,  αλλά και με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Α. Πέππα,  καθώς και με τις Οικονομικές Υπηρεσίες, ενώ έχει ζητηθεί ενημέρωση από τον Π. Τσούκα για τα θέματα της Αντιδημαρχίας Παιδείας- Αθλητισμού- Πολιτισμού- Κοινωνικών Δομών, και εκκρεμούν αντίστοιχες συναντήσεις με τον Β. Δαρδαμάνη για τις Διοικητικές Υπηρεσίες και την Π. Ταουξή για θέματα Πολεοδομίας.