logo


Σε συνθήκες καύσωνα εργάζονται οι υπάλληλοι της Δημοτικής Κοινότητας Άνοιξης τις τελευταίες ημέρες, μια που- σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Διονύσου- η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επικαλείται πως δεν υπάρχει πίστωση για την προμήθεια φρέον. Στην ίδια ανακοίνωση το Σωματείο μιλάει για τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και καλεί τη Δημοτική Αρχή να αποκαταστήσει το πρόβλημα, τόσο στην Άνοιξη όσο και στα υπόλοιπα δημοτικά κτήρια, εντός 48 ωρών, διαφορετικά οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε Στάση Εργασίας, “μέχρι τη διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών απασχόλησης”. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, υπάλληλος έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Στο Δημοτικό Κατάστημα Άνοιξης, πλην του προσωπικού της Κοινότητας, φιλοξενούνται και οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Παιδείας και Πρόνοιας, καθώς και οι Σχολικές Επιτροπές, με αποτέλεσμα την αυξημένη επισκεψιμότητα και πολιτών.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το ίδιο πρόβλημα είχε και πάλι εμφανιστεί στην ίδια Δημοτική Κοινότητα πριν από ακριβώς δυο χρόνια, στις 29 Ιουνίου 2017, όταν οι  εκεί εργαζόμενοι αναγκάζονταν και πάλι να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα, επειδή και τότε τα κλιματιστικά δεν είχαν φρέον.