logo


Σειρά συναντήσεων με θέμα την πυροπροστασία της περιοχής θα πραγματοποιούνται στο εξής στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, με πρώτη αυτή που έγινε χθες Τετάρτη 26 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Μπομπή, ο οποίος είναι πλέον και τοπικός σύμβουλος. Στόχος η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα πυροπροστασίας.

Σ’ αυτήν την πρώτη συνάντηση παραβρέθηκαν ο νέος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Τ. Μπάσης (σ.σ. ο απερχόμενος Πρόεδρος δεν μπόρεσε να παραστεί), οι Δ. Ρούσσος (νυν τοπικός σύμβουλος), Θ. Κατσανεβάκης, Κ. Τσάκωνα και Δ. Ιατρού (νεοεκλεγέντες), ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Φωτάκης, ο Δ. Πιτιανούδης και η Α. Παρασκευά από τους Εθελοντές Διονύσου, οι Μ. Σοφού και Μ. Πατσώνης από τον τοπικό Εξωραϊστικό Σύλλογο, ο Α. Λυσιώτης Αρχηγός των Ναυτοπροσκόπων, ο Κ. Χριστόπουλος σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κηφισιάς, καθώς και οι Θ. Μπούσμπουρας πρώην δημοτικός σύμβουλος και Π. Γεωργιάδης καθηγητής Πανεπιστημίου. Είχαν προσκληθεί εντούτοις και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι (νυν και νεοεκλεγέντες) από όλες τις παρατάξεις, που εκλέγονται στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου, οι οποίοι όμως δεν προσήλθαν.

Σημαντικό χαρακτηριστικό της πρώτης αυτής συνάντησης, όχι μόνον η πλήρης καταγραφή και αποτύπωση της παρούσας κατάστασης και των αναγκών που αυτή γεννά, αλλά και η κατανομή των αρμοδιοτήτων: Έλεγχος και αποκατάσταση των προβλημάτων του πυροσβεστικού οχήματος που είναι σταθμευμένο δίπλα στο Δημοτικό Κατάστημα, αίτημα προς το Δήμο και τον ΣΠΑΠ για ενίσχυση της Κοινότητας με ακόμη δυο οχήματα, έλεγχος στους κρουνούς, τις γεννήτριες και τις υδατοδεξαμενές, πίεση για την έναρξη της αποψίλωσης των Κοινόχρηστων Χώρων αλλά και της απομάκρυνσης κλαδεμάτων, καταγραφή των σημείων όπου τα καλώδια της ΔΕΗ μπλέκονται με τα κλαδιά των πεύκων, άμεση αποκατάσταση των δασικών δρόμων όπου παρουσιάζονται προβλήματα προσβασιμότητας, διερεύνηση στρατιωτικής συνδρομής στην πυρασφάλεια μέσω περιπολιών, και βέβαια προσπάθεια για ενίσχυση του δυναμικού των Εθελοντών. Καθεμία από τις παραπάνω ενέργειες έχει ανατεθεί σε συγκεκριμένο άτομο, με τη μερίδα του λέοντος να παίρνει ο νέος Πρόεδρος της Κοινότητας.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί η απόφαση, να λειτουργεί το παραπάνω σχήμα ως άτυπη Συντονιστική Επιτροπή, γρήγορου προσδιορισμού των θεμάτων πυρασφάλειας της περιοχής, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, της ενημέρωσης των αρμοδίων για την αντιμετώπισή τους καθώς και του ελέγχου υλοποίησης των μέτρων που θα ληφθούν.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματισθεί να γίνει την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 7 το βράδυ στο γραφείο της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, με κατ’ αρχήν θέματα ημερήσιας διάταξης:

ï Τον έλεγχο υλοποίησης των παραπάνω αποφάσεων.

ï Την κατάθεση ιδεών για τη σύνταξη χρηστικού φυλλαδίου με στόχο την ενημέρωση των δημοτών για θέματα πυρασφάλειας.