logo


Με τίτλο “Διόνυσος, ανοχύρωτη πόλη” η Δύναμη Ευθύνης σε σχετικό Δελτίο Τύπου επισημαίνει τα προβλήματα που εντοπίζονται στην πυροπροστασία της πόλης και καταγγέλλει την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, κια ειδικότερα τις αρμόδιες Αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος, για κυνισμό και ανευθυνότητα:

Διόνυσος 26/6/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διόνυσος, ανοχύρωτη πόλη

Η απερχόμενη δημοτική αρχή έχει προειδοποιηθεί από πέρυσι, μετά την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι, και δεν έπραξε τίποτε. Της θυμίζουμε το εξώδικο των πολιτών, το οποίο -ευτυχώς για τον τόπο- δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί.

Πρόσφατα, μετά τις εκλογές της 2ας Ιουνίου, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις δημοτικές υπηρεσίες και το αμαξοστάσιο και να συναντηθούμε με τους εθελοντές της πολιτικής προστασίας. Εικόνες παραίτησης και εγκατάλειψης παντού.

Ο Διόνυσος είναι μια τεράστια πυριτιδαποθήκη και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος προκαλεί με κυνισμό και ανευθυνότητα τους πολίτες και τους εμπαίζει.

Τα μέσα και ο εξοπλισμός των εθελοντών πυροπροστασίας απαρχαιωμένα και κακοσυντηρημένα ή παντελώς ασυντήρητα και επικίνδυνα. Και η αντιδήμαρχος για την Πολιτική Προστασία στις δημόσιες δηλώσεις της αοριστολογεί ανεύθυνα.   

Ο κ. Δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι πρέπει να αντιληφθούν ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος και ότι παραμένουν η δημοτική αρχή μέχρι την 31η Αυγούστου.

Δεν κινδυνολογούμε αλλά διαπιστώνουμε, όπως και οι πολίτες που ανησυχούν, ρωτούν και δεν παίρνουν απαντήσεις, ότι η πόλη είναι ανοχύρωτη.

Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι:

– Τα οχήματα δασοπυρόσβεσης του Δήμου δεν έχουν συντηρηθεί. Υπάρχει άλλη πρόβλεψη και αν ναι, ποια;

– Ελέγχθηκε και πότε εάν οι πυροσβεστικοί κρουνοί λειτουργούν και έχουν επισκευαστεί όσοι δεν λειτουργούσαν; Ποιοι το πιστοποιούν αυτό και πώς θα είναι ενήμερες οι πυροσβεστικές δυνάμεις από άλλες περιοχές σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν το έργο της πυρόσβεσης;

– Ελέγχθηκε εάν οι υδατοδεξαμενές είναι πλήρεις ύδατος και σε ποιες από αυτές λειτουργεί μηχανισμός ραγδαίου καταιωνισμού;

– Έχετε ελέγξει το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ, κι αν υφίστανται κίνδυνοι λόγω επαφής δένδρων με αυτό;

– Υπάρχει σχέδιο οργανωμένης εκκένωσης των περιοχών μας και αν ναι, μπορείτε να το δημοσιοποιήσετε;

– Θα πάρετε άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση της φυτικής ύλης που προέρχεται από τον ιδιωτικό καθαρισμό των αδόμητων οικοπέδων και παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στοιβαγμένα στο οδικό δίκτυο και μάλιστα σε περιοχές που γειτνιάζουν με το περιαστικό δάσος; 

    Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας