logo


Ούτε η ειδική ούτε η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν χθες Τρίτη 25 Ιουνίου, μια που και στις δυο περιπτώσεις οι δημοτικοί σύμβουλοι που παρευρίσκονταν έφταναν στους 17, με αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί απαρτία. Υπενθυμίζεται πως η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε στην παραχώρηση χώρων στα κόμματα για την προεκλογική τους προβολή ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου, ενώ η δεύτερη είχε 69 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη, ανάμεσά τους και την επιχορήγηση προς τους συλλογικούς φορείς της πόλης, κατόπιν αιτήματος που οι ίδιοι οι Σύλλογοι είχαν καταθέσει.

Και στις δυο συνεδριάσεις προήδρευε ο Αντιπρόεδρος Γ. Κανατσούλης, μια που η Πρόεδρος Β. Ζώτου ήταν δικαιολογημένα απούσα, ενώ παρόντες ήταν και οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Μαϊχόσογλου και Στ. Δημητριάδης από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, καθώς και οι Χ. Τσεβάς και Χ. Πέππας από την παράταξη «Η πόλη μας, Το σπίτι μας». Παρών και ο Κ. Μπομπής με διπλή ιδιότητα, του νεοεκλεγέντος τοπικού συμβούλου και του Προέδρου του Εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι μειοψηφίες, βλέποντας τη σπουδή της Διοίκησης να διαπιστωθεί η μη απαρτία το ταχύτερο δυνατόν, μιλούσαν για «κρυφτούλι της Δημοτικής Αρχής» και εκτιμούσαν  πως δύσκολα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αποτέλεσμα σημερινές εκκρεμότητες να παραπεμφθούν στην επόμενη Δημοτική Αρχή από τον προσεχή Σεπτέμβριο.