logo


Το 2009, στη μεγάλη φωτιά που κατέκαψε την Αττική, κλήθηκε να εκκενώσει το σπίτι της- αυτή, και πολλές ακόμη εκατοντάδες κατοίκων- στο Λόφο Κουρεμένου, στον Άγ. Στέφανο. Σήμερα, 10 χρόνια μετά από εκείνη τη βιβλική καταστροφή, που στοίχισε 210.000 στρέμματα δασικής βλάστησης και δεκάδες οικιών, φοβάται πως η ιστορία θα επαναληφθεί. Ο λόγος για τη συνταξιούχο δικηγόρο Κ. Τρίγκα, κάτοικο Δήμου Διονύσου τα τελευταία 15 χρόνια, που βλέπει τους όγκους των κηπαίων και κλαδεμάτων, αλλά και τους σωρούς των σκουπιδιών, να στοιβάζονται με γεωμετρική πρόοδο σε κάθε γωνιά της περιοχής, χωρίς ο Δήμος να κάνει το παραμικρό για να τα απομακρύνει.

Η κ. Τρίγκα ήρθε στη σημερινή (Τρίτη 25 Ιουνίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να πιέσει από κοντά τους αρμόδιους, ώστε να δοθεί επιτέλους μια λύση σε ένα πρόβλημα που απαντάται πλέον εδώ και καιρό, όχι μόνο στο Λόφο Κουρεμένου, αλλά σε όλο το εύρος της πόλης. Ούτε συνεδρίαση όμως πραγματοποιήθηκε, ούτε και πήρε μια σαφή δέσμευση από τον απερχόμενο Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη ή την αρμόδια Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Α. Πέππα, που έσπευσαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα, μόλις διαπιστώθηκε η μη ύπαρξη απαρτίας για τη συνεδρίαση. Ενώ ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικος, στον οποίο επίσης εξέθεσε την κατάσταση η κ. Τρίγκα, παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς το πρόβλημα για το οποίο «κι εγώ θα φώναζα, αν ήμουν στη θέση σας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Ενοχλώ και ξαναενοχλώ το Δήμο, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ έχουν διαταραχτεί και οι σχέσεις μου με τους γείτονες, μια που συνεχώς εγώ είμαι που διαμαρτύρομαι για την εναπόθεση κλαδεμάτων όπου βρίσκει ελεύθερο χώρο ο καθένας”, λέει στην Οδό Διονύσου η κ. Τρίγκα, που έχει ήδη ενημερώσει το Δασαρχείο για το πρόβλημα, ενώ δηλώνει αποφασισμένη να πάει και στον Εισαγγελέα.

Ο Λόφος Κουρεμένου, βρίσκεται στα σύνορα της πόλης με δασική περιοχή, ενώ οι δρόμοι είναι μετά βίας διανοιγμένοι, με αποτέλεσμα τη δύσκολη τη διέλευση μεγάλων οχημάτων όπως ασθενοφόρου, απορριμματοφόρου και, βέβαια, πυροσβεστικού.

Είνι χαρακτηριστικό πως λίγη ώρα μετά από τη συνομιλία μας με την κ. Τρίγκα, η Οδός Διονύσου βρέθηκε στο Κλιμάκιο Εθελοντών Αγ. Στεφάνου, την ώρα που το επισκεπτόταν ο επιχειρησιακός υπεύθυνος του 9ου πυροσβεστικού Σταθμού πυραγός Γ. Αρτοποιός. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως οι περιοχές Αγ. Παρασκευής και Λόφου Κουρεμένου στον Άγ. Στέφανο, καθώς και γύρω από τις Σχολές της ΔΕΗ στην Άνοιξη, είναι και οι πιο επικίνδυνες και δύσκολες στην αντιμετώπιση μιας φωτιάς, λόγω και της μορφολογίας τους αλλά και της συσσώρευσης εύφλεκτης ύλης.