logo


Την αποβολή του Δήμου Διονύσου από την παράσταση πολιτικής αγωγής, μετά από ένσταση της υπεράσπισης και με τη σύμφωνη μάλιστα εισήγηση της Εισαγγελέως, αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, το οποίο δικάζει τη μηνυτήρια αναφορά κατά της Λ. Μήλα, που εγκαλείται για κατ’ εξακολούθηση πρόθεση παράνομης ιδιοποίησης χρηματικών ποσών, ενόσω ήταν Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής το διάστημα 2013-2014. Η ένσταση, πιο συγκεκριμένα, αφορούσε στο κατά πόσο ο Δήμος Διονύσου έχει υποστεί οικονομική ζημία, μια που τα φερόμενα ως υπεξαιρεθέντα ποσά από την κ. Μήλα προέρχονται όχι από δική του χρηματοδότηση, αλλά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, δηλαδή πρόκειται για κρατική επιχορήγηση. Το Δικαστήριο, με πρόταση της Εισαγγελέως, απέρριψε τον ισχυρισμό του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, ότι ο Δήμος υπέστη ισχυρότατη και ανεπανόρθωτη τρώση της φήμης και της πίστης του ενώπιον των πολιτών και έκανε δεκτή την ένσταση της υπεράσπισης.

Το ίδιο Δικαστήριο εξάλλου απέρριψε τη δεύτερη ένσταση της πλευράς της κ. Μήλα, να αποβληθεί και η Σχολική Επιτροπή επειδή δεν είχε δημοσιεύσει στη Διαύγεια τη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την Εισαγγελέα να επικαλείται σχετική νομολογία του ΣτΕ.

Τα παραπάνω διαδραματίσθηκαν σήμερα Πέμπτη 20 Ιουνίου στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου, που για την υπόθεση κατάφερε, αυτή τη φορά, να συνεδριάσει μόλις… μια ώρα, πριν διακόψει και πάλι για τις 18 Σεπτεμβρίου, λόγω εξαντλήσεως του ωραρίου.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο συνήγορος πολιτικής αγωγής για το Δήμο Διονύσου Γ. Γαλετάκης, μετά και από την απόφαση αποβολής, υπέβαλε αίτημα να παρασταθεί έτσι κι αλλιώς ο Δήμος επικουρικά, για την υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο, αίτημα που η Εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να εξετάσει.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή, είναι η τέταρτη φορά που οι δυο πλευρές βρέθηκαν στα Δικαστήρια της Λ. Αλεξάνδρας: Στις 6 Φεβρουαρίου η δίκη είχε αναβληθεί με αίτημα του Δήμου που επικαλέστηκε ανετοιμότητα του δικηγόρου του. Στις 9 Μαρτίου ξεκίνησε η εκδίκαση, αλλά διεκόπη μισή ώρα αργότερα για να προσκομίσει ο ένας από τους δυο δικηγόρους της πολιτικής αγωγής τα νομιμοποιητικά του έγγραφα. Ενώ στις 9 Απριλίου, σοβαρό υπηρεσιακό πρόβλημα της Εισαγγελέως καθυστέρησε την έναρξη εκδίκασης όλων των υποθέσεων, και τελικά οδήγησε στην αναβολή για σήμερα.