logo


Με νέο Δελτίο Τύπου το Σωματείο των υπαλλήλων του Δήμου Διονύσου καταγγέλλει για μια ακόμη φορά πως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, δυο μόλις μήνες πριν από την ολοκλήρωση της θητείας της, συνεχίζει την πρακτική των “χαλκευμένων συκοφαντικών διώξεων… διασύροντας τους εργαζομένους, καλύπτοντας τη δική της ανικανότητα”:

Αμετανόητη η Δημοτική Αρχή απαράδεκτα τιμωρητικά και αδιάκοπα, βάλλει αναίτια με σωρεία χαλκευμένων συκοφαντικών διώξεων, και θυροκολλώντας τα κατάπτυστα έγγραφα ακόμα και στον πίνακα ανακοινώσεων του αμαξοστασίου, διασύροντας τους εργαζόμενους, καλύπτοντας δικές της αδυναμίες, ανικανότητα, και ελλείψεις .

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις παραπάνω απαράδεκτες παράνομες πρακτικές, όπου κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση, πως θα παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να προστατευθούν όλοι οι εργαζόμενοι, και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Το ΔΣ

Παράλληλα, εργαζόμενοι του Δήμου έχουν ήδη απευθυνθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για πρόσφατο έγγραφο της αρμόδιας Αντιδημάρχου Α. Πέππα αναφορικά με τις καλοκαιρινές διακοπές. Παρά το γεγονός, τονίζουν οι εργαζόμενοι, πως δικαιούνται 10 συνεχόμενες εργάσιμες ημέρες (σ.σ. όσοι εντάσσσονται σε 24ωρη βάρδια, γιατί οι υπόλοιποι δικαιούνται 15 συνεχείς εργάσιμες ημέρες άδεια), η κ. Πέππα τις μειώνει στο μισό για το δίμηνο από 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Επιπλέον η νομοθεσία προβλέπει κατάτμηση άδειας για σοβαρή ή επείγουσα ανάγκη: “Είναι δυνατή η κατάτμηση του χρόνου αδείας εξαιτίας ιδιαίτερα σοβαρής ή επείγουσας ανάγκης που προκύπτει στο πλαίσιο της επιχείρησης ή εκμετάλλευσης. Η κατάτμηση μπορεί να γίνει σε δυο περιόδους εντός του αυτού ημερολογιακού έτους. Η πρώτη περίοδος της άδειας που χορηγείται με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να είναι μικρότερη των έξι (6) εργάσιμων ημερών επί εξαημέρου εβδομαδιαίας εργασίας και των πέντε (5) εργάσιμων ημερών επί πενθημέρου ή δώδεκα (12) εργάσιμων ημερών εάν πρόκειται για ανήλικο εργαζόμενο” (Ν. 4093/2012). Εφόσον μάλιστα πρόκειται για κατάτμηση σε περισσότερες από τη μια περιόδους, τότε απαιτείται και σχετική έγγραφη αίτηση του εργαζόμενου προς τον εργοδότη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως μετά την προσφυγή στην Επιθεώρηση Εργασίας, και οι δυο πλευρές- οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη του Σωματείου, και η Διοίκηση του Δήμου- έχουν κληθεί για να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις εντός των προσεχών ημερών.