logo


Με ανοιχτή επιστολή του ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς Χ. Ποτίδης καλεί δημότες και κατοίκους να σταματήσουν τα κλαδέματα, μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς, αλλά και να βοηθήσουν το έργο του Δήμου στην αποκομιδή των κηπαίων:

Δροσιά, 07/06/2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΟΣΙΑΣ

Δ/νση:Γρ.Λαμπράκη 19, Δροσιά

Τηλ.:2132140101

Αγαπητοί Δημότες,

Σας ενημερώνουμε ότι ενώ έχουμε ήδη μπει στη καρδιά της θερινής περιόδου, βλέπω ότι πολλοί συνδημότες μας συνεχίζουν να κλαδεύουν, ίσως κι αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολλές εστίες πυρκαγιών, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, μέσα στα δικά τους σπίτια ή και των γειτόνων τους.

Παρακαλούμε όπως σταματήσει άμεσα το φαινόμενο αυτό, ακολουθώντας πιστά την Πυροσβεστική διάταξη (υπ’ αριθμ. 4, ΦΕΚ 724/Β’/22/12/1987), η μη εφαρμογή της οποίας επιφέρει βαριά πρόστιμα στους παραβάτες, κάτι το οποίο προσπαθούμε να αποφύγουμε.

Μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε και να προστατεύσουμε την περιοχή μας.

Εφ’ όσον οι ιδιοκτησίες μας παραμένουν καθαρές και δεν επιτρέπουμε την έρπουσα πυρκαγιά, δεν διατρέχουμε κίνδυνο, (αυτά πάντα με επιφύλαξη, γιατί κανείς δεν γνωρίζει τα ακριβή χαρακτηριστικά των ακραίων φαινομένων).

Να γίνεται, φυσικά, η περιποίηση των κήπων μας και τα φυλλώματα να μπαίνουν σε σακούλες και όχι χύμα στα πεζοδρόμια. Αφ’ ενός ξεραίνονται, τα σκορπίζει ο αέρας και αφ’ ετέρου δεν μαζεύονται με την αρπάγη.

Βοηθήστε λοιπόν και εσείς τον Δήμο και την Δημοτική Κοινότητα στην αποκομιδή τους.

Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας.

Ο Πρόεδρος της Δ. Κ. Δροσιάς

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΙΔΗΣ