logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως «ΕΥΠΟΛΙΣ – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» έχουμε θέσει το περιβάλλον, αν όχι στην κορυφαία, ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητές μας για τον Δήμο Διονύσου. Με διαμορφωμένες τις επιλογές των δημοτών, που μας τίμησαν με την τρίτη θέση στις εκλογές, θα παλέψουμε για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος του Δήμου μας μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους, μέσω των καταγγελιών μας καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και έχουν προταθεί λύσεις. Παράνομες απορρίψεις μπάζων και κάθε λογής απορριμμάτων, αυθαίρετες κατασκευές στην κοίτη των ρεμάτων, διάθεση λυμάτων στα ρέματα, αντι-οικολογική διαχείριση των ρεμάτων μέσω ακατάλληλων καθαρισμών, κλπ. Σε αυτά θα πρέπει να προστεθεί και η ακατάλληλη διαχείριση της ανακύκλωσης με τεράστιες ποσότητες οργανικών υλικών να διατίθενται ανεκμετάλλευτες στη Φυλή αντί να ανακυκλώνονται σε εδαφοβελτιωτικά, πρακτικές από τις οποίες άλλοι Δήμοι ήδη επωφελούνται και οικονομικά.

Δεν θα δώσουμε ούτε μια μέρα ανοχή στη νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει, όποια και να είναι αυτή, μετά την 1η Σεπτεμβρίου, όπου θα αναλάβει ο νέος Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο. Θα πιέζουμε με κάθε τρόπο ώστε να προστατεύεται το περιβάλλον από κάθε είδους παρανομία αλλά και να αναδειχθεί, ώστε να αποτελέσει πόλο βιώσιμης και ήπιας ανάπτυξης του Δήμου μας.

Κυρίαρχο στοιχείο στο περιβάλλον του Δήμου μας είναι τα περιαστικά δάση, αυτά μας δίνουν τις ανάσες ζωής και έχουν την ανάγκη προστασίας μας. Μην ξεχνάμε την αντιπυρική περίοδο και τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας όπως και των εθελοντών μας. Είμαστε αναπόσπαστο τμήμα του περιβάλλοντος και πρέπει να αυτοπροστατευτούμε.

Για την ΕΥΠΟΛΙΣ – Συνεργασία Δημοτών Διονύσου

Κ. Κουριδάκης

Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής