logo


Το πρώτο συνολικό ποσοστό, που διαμορφώθηκε κατά τις 8.30 σήμερα το βράδυ, έφερε και τα πρώτα χαμόγελα στα πρόσωπα των φίλων, των δημοτικών και των τοπικών συμβούλων με τη Δύναμη Ευθύνης, που από νωρίς το απόγευμα προσήλθαν στο εκλογικό κέντρο της παράταξης: Η Δημοτική Κοινότητα της Ροδόπολης έδωσε στον Γ. Καλαφατέλη το ποσοστό του 58%, που τελικά αντικατόπτρισε και το τελικό ποσοστό στο σύνολο της πόλης. Λίγο αργότερα, τα μηνύματα από τα εκλογικά τμήματα του Αγ. Στεφάνου επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις για μια ευρεία επικράτηση του επικεφαλής της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο, μια που έδωσαν στον κ. Καλαφατέλη ποσοστό πάνω από 61%, έναντι 38,4 του απερχόμενου Δημάρχου Δ. Ζαμάνη. Στο Κρυονέρι μάλιστα ο επόμενος Δήμαρχος της πόλης άγγιξε το 90%!

Ο ίδιος προσήλθε στο εκλογικό κέντρο κατά τις 9.30, όπου ο κόσμος τον υποδέχτηκε με κροτίδες και βαρελότα, και αμέσως, ιδιαιτέρως συγκινημένος, απευθύνθηκε στην “ομάδα τη μεγάλη, που έγινε χιλιάδες πολίτες στη συνέχεια και σήμερα άλλαξε τη σελίδα στο Δήμο Διονύσου”:

Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα. Ημέρα της νίκης και της ανατροπής, που έγινε από μια ομάδα μεγάλη που γίνανε χιλάδες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Φίλες και φίλοι, η Δύναμη Ευθύνης είναι εδώ όρθια, δυνατή, η Δύναμη Ευθύνης άντεξε, νίκησε και αλλάζει τη σελίδα στο Διόνυσο. Η δυσάρεστη παρένθεση έκλεισε. Η παράγκα είναι παρελθόν. Η αλητεία είναι παρελθόν. Οι δημότες του Διονύσου έκριναν, συνέκριναν και επέλεξαν. Επέλεξαν τον υποφαινόμενο και τη Δύναμη Ευθύνης και έδωσαν την απάντηση που έπρεπε σ’ αυτούς που έπρεπε.

Ο Διόνυσος έχει τη Δημοτική Αρχή που του αξίζει. Αξίζει το δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σας ευγνωμονώ. Σας σφίγγω το χέρι.

Είμαστε η ελπίδα και το αύριο του τόπου μας. Από σήμερα τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τους δημότες, για τους εργαζόμενους στο Δήμο, για όλους.

Εμείς κι εσείς είμαστε η εγγύηση της αλλαγής και της προόδου. Είμαστε η εγγύηση για καμιά ανοχή στη διαφθορά, κανένας συμψηφισμός. Ούτε μια ημέρα χαμένη. Δουλειά από αύριο το πρωί. Είμαστε εδώ και θα επανορθώσουμε. Θέλουμε και μπορούμε. Είμαστε ικανοί και έχουμε τους δημότες πλάι μας. Δύναμη ευθύνης, δύναμη προοπτικής, δύναμη συνεργασίας, δύναμη συναίνεσης, δύνμαη των έργων, δύνμαη για το Διόνυσο. Δύναμη από τους πολίτες, με τους πολίτες, για τους πολίτες. Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στο πλήθος που γρήγορα έγινε λαοθάλασσα, βρίσκονταν πολλοί εργαζόμενοι στο Δήμο, ενώ λίγο αργότερα, απορριμματοφόρα πέρασαν κορνάροντας έξω από το εκλογικό κέντρο, όπου είχε στηθεί πάρτυ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν με τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο επαναλάμβαναν συνεχώς “από αύριο κιόλας δουλειά”, εκφράζοντας τόσο τη βούλησή τους όσο και τη δέσμευσή τους απέναντι στην πόλη που τους εξέλεξε.

Δηλώσεις στην Οδό Διονύσου έκαναν οι Π. Βορριάς και Η. Υφαντής, εκ μέρους της Συμμαχίας για τον Πολίτη και της Δράσης Συν-Πολιτών αντιστοίχως, που συνεργάστηκαν στο κοινό σχήμα της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο:

Π. Βορριάς: Η νίκη δεν είναι της Δύναμης Ευθύνης, είναι της κοινωνίας, του λαού του Δήμου Διονύσου. Αυτό που εμείς κάναμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν να ερμηνεύουμε τα πολιτικά ζητήματα του Δήμου και να προσπαθούμε να τα συζητάμε με τους πολίτες. Για μας λοιπόν, εκείνο που προέχει, είναι πως μέσω της Δύναμης Ευθύνης οι κάτοικοι και οι δημότες πρέπει να είναι ήσυχοι ότι μια άλλη ημέρα θα ξημερώσει από την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η δέσμευση και η υπόσχεσή μας. Εμείς δεν θα προβούμε σε καμία, μα καμία, ρεβανσιστική λογική. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο Δήμος Διονύσου να πάει μπροστά.

Η. Υφαντής: Εμείς είχαμε δηλώσει από την αρχή ότι είμαστε εδώ για να επανορθώσουμε. Και αυτό σήμερα επετεύχθη, τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο. Υπάρχουν ακόμη δύο στάδια για την πλήρη επανόρθωση: Ο τόπος να γυρίσει εκεί που αξίζει, δηλαδή σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου. Και βεβαίως καμία ανοχή στη διαφθορά και κανένας συμψηφισμός.

Παρόντες σήμερα στο εκλογικό κέντρο για να συγχαρούν τον επόμενο Δήμαρχο Διονύσου οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου Γ. Ζυγούνας και Σπ. Σπηλιώτης, καθώς και ο παλιός συνεργάτης του κ. Καλαφατέλη, πρώην δημοτικός σύμβουλος Θ. Ροΐδης.

Το τελικό ποσοστό για τον απερχόμενο Δήμαρχο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών με καταμετρημένο το 96,49% των εκλογικών τμημάτων, είναι 41,53%. Η ήττα για τον κ. Ζαμάνη με τη μεγάλη αυτή διαφορά των 17 ποσοστιαίων μονάδων, αποδίδεται από πολλούς δημότες στις απέλπιδες όσο και αποτυχημένες επικοινωνιακές κινήσεις της παράταξης των Ανοιχτών Οριζόντων τις τελευταίες ημέρες, που αποδείχθηκε πως καταδικάστηκαν στη συνείδηση του κόσμου και τελικά οδήγησαν στην ευρεία αποδοκιμασία εκ μέρους του εκλογικού σώματος.