logo


Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών πλησιάζει και η ώρα που θα επιλέξουμε τον Δήμαρχο Διονύσου για τα επόμενα 4 χρόνια σχεδόν έφτασε.

Η επιλογή μας πλέον γίνεται πιο εύκολη και πιο ξεκάθαρη διότι δεν έχουμε να κρίνουμε μόνο βάσει της τραγικής καθημερινότητας που ζούμε τα τελευταία 5 χρόνια, της ανυπαρξίας του απερχόμενου Δημάρχου και της ακραίας, αρκετές φορές, συμπεριφοράς της σημερινής διοίκησης απέναντι σε υπαλλήλους, εθελοντές και πολίτες.

Υπάρχει ένα ακόμη πολύ σημαντικό στοιχείο. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Τα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής ανέδειξαν μεγάλο νικητή τον Γιάννη Καλαφατέλη με ποσοστό 40% και 16 στις 41 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεύτερο τον απερχόμενο Δήμαρχο με ποσοστό 30% και 12 στις 41 έδρες.

Δεδομένου του εκλογικού συστήματος που ισχύει, της απλής αναλογικής,  γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο αυριανός Δήμαρχος θα πρέπει να προχωρήσει σε συγκλίσεις και συνεργασίες εντός του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για να είναι αποτελεσματικός και να εξασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί η επόμενη τετραετία, όπως χάθηκε η πενταετία που διανύουμε.

Εκεί εντοπίζεται η απάντηση σε οποιοδήποτε δίλημμα. Ο απερχόμενος Δήμαρχος απεχθάνεται τις συγκλίσεις και τις συνεργασίες. Επί 5 χρόνια δεν συνεργάστηκε ούτε με τους Προέδρους του, ούτε με το προσωπικό, ούτε με τις υπηρεσίες του Δήμου, ούτε με τους Δημότες αλλά ούτε και με αυτούς που τον βοήθησαν να γίνει Δήμαρχος μετά το 26% του πρώτου γύρου των προηγούμενων εκλογών. Όλους τους παραπάνω απλά τους χρησιμοποίησε και μετά τους πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων.

Η μόνη συνεργασία που έχει να επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια, είναι αυτή της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου, με τον ΣΥΡΙΖΑ, για κοινά ψηφοδέλτια στις Τοπικές Κοινότητες. Και αυτό με την προσδοκία πως η συνεργασία αυτή θα τον βοηθήσει να επανεκλεγεί.

Και επειδή η ιστορία είναι ο μεγαλύτερος δάσκαλος, είμαι σίγουρος πως στο τέλος ο κ. Ζαμάνης θα φερθεί με την γνωστή αχαριστία που τον χαρακτηρίζει και στους σημερινούς συνοδοιπόρους του.

Πώς θα εμπιστευτούμε και θα ψηφίσουμε για Δήμαρχο τον Δ. Ζαμάνη;

Πώς θα μπορέσει να διοικήσει τον Δήμο τώρα που θα είναι μειοψηφία όταν δεν κατάφερε να το πετύχει έχοντας ευρεία πλειοψηφία;

Η απάντηση είναι απλή. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ.

Με Δήμαρχο τον Δ. Ζαμάνη ο Δήμος θα μείνει πίσω για άλλα 4 χρόνια.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα πειράματα.

Η λύση είναι μία, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ, γιατί  ο Δήμος Διονύσου αξίζει ένα καλύτερο αύριο και η Δύναμη Ευθύνης μπορεί να το εξασφαλίσει.

Μανώλης Κόκκαλης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διονύσου