logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση χαιρετίζουν τα χιλιάδες μέλη, τους οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που έδωσαν τη μάχη, συστρατεύτηκαν και συνέβαλαν στην ενίσχυση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Θα αξιοποιήσουμε τους εκλεγμένους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές σε δήμους και Περιφέρειες, στην Ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Θετική ήταν η υποχώρηση της Χρυσής Αυγής και σε ψήφους και σε ποσοστά πρέπει να συνεχιστεί ακόμα περισσότερο μπροστά στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από τη Βουλή το ναζιστικό δολοφονικό συνονθύλευμα. Το ΚΚΕ δεσμεύεται να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, στη νεολαία έτσι ώστε να απομονωθεί η ΧΑ και οι παραφυάδες της, να αποκαλυφθεί ο ρόλος και ο χαρακτήρας τους.

Αυτή τη βδομάδα δίνουμε τη μάχη του δεύτερου γύρου στους 5 δήμους που είχαμε πλειοψηφία την προηγούμενη πενταετία σε Πάτρα, Πετρούπολη, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία.

Στους υπόλοιπους δήμους και τις Περιφέρειες όπως στην περίπτωση του Δήμου Διονύσου και της περιφέρειας Ανατολικής Αττικής, δεν είμαστε στο δεύτερο γύρο καθώς έχουν «περάσει» εκπρόσωποι του νέου διπολισμού και των συνοδοιπόρων του, την ερχόμενη Κυριακή θα εκφράσουμε την αντίθεσή μας με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Μπροστά μας τώρα έχουμε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών στο τέλος Ιούνη. Θα δώσουμε αυτή τη μάχη με αισιοδοξία!

Τώρα, όλες και όλοι στη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ! Αυτή είναι και η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό.