logo


Τη δική του ερμηνεία δίνει για το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής ο Δ. Ζαρρής στέλεχος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών, που-δυστυχώς- δεν εκλέγεται (σ.σ. “δυστυχώς”, γιατί ο κ. Ζαρρής με την ιδιότητα και του περιβαλλοντικού ακτιβιστή, θα είχε πολλά να δώσει στο νέο περιβάλλον του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου):

ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κατά τη γνώμη μου, τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ένα νικητή, και αυτός είναι ο Διονύσης Ζαμάνης.
Παρά το μαύρο χάλι των πόλεών μας, τις πανταχόθεν βολές (και δικαιολογημένα) για τα σκουπίδια και τα κηπαία στους δρόμους, τις λακκούβες, τους καναπέδες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, οι «Ανοιχτοί ορίζοντες», όχι μόνο κράτησαν, αλλά και αύξησαν έστω και οριακά τις ψήφους. Περίεργο και αδικαιολόγητο το αποτέλεσμα κατά την άποψή μου, άλλωστε, όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, δεν σημαίνει ότι οι προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις εξασφαλίζουν την εκλογική νίκη. Δηλαδή, το αποτέλεσμα των εκλογών είναι πανομοιότυπο με εκείνο του 2014 όπου ο κ. Ζαμάνης ήρθε με τη φόρα του νέου διεκδικητή χωρίς τα βάρη της διοίκησης.

Ο κ. Καλαφατέλης ήλπιζε να αποκτήσει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με τις δικές του έδρες και εκείνες του κ. Τσεβά (για αυτό και οι φιλοφρονήσεις προς αυτόν καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου). Και φαίνεται ότι ήλπιζε βάσιμα (κακώς όπως αποδείχτηκε), για αυτό και δεν μπήκε στον κόπο να απευθύνει κανένα κάλεσμα για διάλογο προεκλογικά, αλλά, τουναντίον, επιτέθηκε με δριμύτητα στην παράταξη του κ. Κλήμη. Είχε χαράξει πολιτική αυτοδυναμίας με τον κ. Τσεβά. Δεν του βγήκε το ρίσκο και τώρα ελπίζει ότι δεν θα επαναληφθεί το σενάριο του 2014. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο νόημα σε οποιαδήποτε συζήτηση μέχρι την Κυριακή, τώρα πια (εκτός από λόγους στοιχειώδους πολιτικής ευγένειας).

Η δική μου εισήγηση στο ΕΥΠΟΛΙΣ είναι να προταθεί στα στελέχη μας και στους πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους, η «κατά συνείδηση» ψήφος. Εγώ προσωπικά θα επιλέξω την αποχή, πρώτη φορά από τότε που ψηφίζω.

Μου είναι αδιάφορο αν δήμαρχος θα είναι είτε ο κ. Ζαμάνης είτε ο κ. Καλαφατέλης. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι οι 6 έδρες του ΕΥΠΟΛΙΣ θα εγγυώνται ότι οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα είναι αποκλειστικά προς το συμφέρον των δημοτών. Θα φιλτράρουν τις εισηγήσεις, θα λέμε «ναι» στις καλές και «όχι» στις κακές. Θα προτείνουμε εισηγήσεις αποφάσεων επίσης με το ίδιο κριτήριο.

Θα ακολουθήσει και σοβαρή αυτοκριτική (παραταξιακή και προσωπική) αλλά πρέπει να κάτσει λίγο η αχλή.