logo


Τα προβλήματα με τις μεγάλες ουρές στα εκλογικά τμήματα, αλλά και τη δυσκολία των εκλογέων μπροστά στις τέσσερις κάλπες που είχαν στηθεί χτες Κυριακή 26 Μαΐου, ημέρα δημοτικών, κοινοτικών και περιφερειακών εκλογών, καθώς και ευρωεκλογών, χαρακτήρισαν την εκλογική διαδικασία και στο Δήμο Διονύσου, όπου σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε- μικρή πάντως- παράταση προθεσμίας για το κλείσιμο της κάλπης.

Κανονικά προσήλθαν στα καθήκοντά τους οι εφορευτικές επιτροπές και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι- εκτός από το εκλογικό τμήμα 4377Β στου Καργάκου, όπου τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής (σ.σ. η οποία δεν πήγε ποτέ!) αντικατέστησαν ένας εκλογικός αντιπρόσωπος από την πλευρά των Ανοιχτών Οριζόντων και ένας από τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο.

Στο ίδιο τμήμα εντοπίστηκε και λάθος διανομή- ευτυχώς λίγων- ψηφοδελτίων της παράταξης “Η πόλη μας, Το σπίτι μας” εκ μέρους του του Δήμου.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, η συμμετοχή των εκλογέων έφθασε στο 71,08%, μια που επί συνόλου 27.551 εγγεγραμμένων προσήλθαν στις κάλπες 19.853 ψηφοφόροι. Τα λευκά (291) έφτασαν σε ποσοστό 1,49% και τα άκυρα (569) σε ποσοστό 2,91%.

Τα ίδια αποτελέσματα δίνουν και την εικόνα της δύναμης κάθε παράταξης ανά Δημοτική Κοινότητα:

“Πρωταθλητής”, με ποσοστό 75,71% υπέρ της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο και του Γ. Καλαφατέλη, αναδείχθηκε όπως ήταν αναμενόμενο, το Κρυονέρι, όπου όλες οι άλλες παρατάξεις συγκέντρωσαν μονοψήφια ποσοστά. Άγ. Στέφανος, Ροδόπολη και Σταμάτα ήταν οι άλλες τρεις Δημοτικές Κοινότητες, όπου η παράταξη είχε απολύτως διακριτή διαφορά από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Αντίστοιχα, η Δροσιά- όπως επίσης αναμενόταν- στήριξε τους Ανοιχτούς Ορίζοντες και το Δ. Ζαμάνη με ποσοστό 45,28%, ενώ μεγαλύτερο ποσοστό σε σχέση με αυτό της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο κατέγραψε ακόμη στην Άνοιξη και τον Διόνυσο.

Όταν πλέον η διαφορά σταθεροποιήθηκε στις 9 και λίγο παραπάνω μονάδες, ο κ. Καλαφατέλης απευθυνόμενος στους πολλούς φίλους και συνεργάτες που είχαν κατακλύσει το εκλογικό κέντρο, τους ευχαρίστησε “για τον έντιμο αγώνα που κάναμε, που δώσαμε όλοι μαζί, μέχρι στιγμής. Είμαστε πρώτοι και ένα βήμα πριν από τον τελικό στόχο. Παραμένει μία εβδομάδα. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους σας τον καλύτερο εαυτό, ώστε να έχουμε την τελική νίκη. Να συνεχίσουμε με αμείωτη προσπάθεια και χωρίς εφησυχασμό τον αγώνα μας, ώστε την ερχόμενη Κυριακή να κάνουμε γιορτή και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε τη νίκη μας. Ο αγώνας συνεχίζεται”.

Αναλυτικά οι καρτέλες του ΥΠΕΣ ανά Δημοτική Κοινότητα: