logo


Με τη διαφορά των σχεδόν 10 ποσοστιαίων μονάδων, πρώτος σε ψήφους ανεδείχθη ο συνδυασμός «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» με επικεφαλής τον Γ. Καλαφατέλη με ποσοστό 39,70%. Δεύτερος ο νυν Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, επικεφαλής της παράταξης των «Ανοιχτών Οριζόντων» με ποσοστό 29,9%, τρίτος με ποσοστό 15,25% έρχεται ο συνδυασμός «Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» με επικεφαλής τον Κ. Κουριδάκη, τέταρτος ο πρωτοεμφανιζόμενος Χ. Τσεβάς με την παράταξη «Η πόλη μας, Το σπίτι μας» με ποσοστό 6,28%, αμέσως μετά με ποσοστό 5,13% η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Τ. Παντελόγλου και τελευταία με ποσοστό 4,15% η παράταξη «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» με επικεφαλής τον Ν. Κλήμη.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοστά, στο Δημοτικό Συμβούλιο καταλαμβάνουν:

η Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο 16 έδρες

οι Ανοιχτοί Ορίζοντες 12 έδρες

ο Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου 6 έδρες

Η Πόλη μας, Το σπίτι μας 3 έδρες

η Λαϊκή Συσπείρωση 2 έδρες και

η παράταξη ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο 2 έδρες

Επιβεβαιώνονται έτσι οι εκτιμήσεις που μιλούσαν για επανάληψη του σκηνικού του 2014 και για “μονομαχία” μεταξύ του τέως και του νυν Δημάρχου, που θα αναμετρηθούν προσωπικά την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου. Τότε  δηλαδή που οι δημότες θα κληθούν να επιλέξουν ποιον από τους δυο θεωρούν καταλληλότερο για το αξίωμα του Δημάρχου. 

Τρίτος πόλος, και ίσως ρυθμιστής, αναδεικνύεται η παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, που με τις 6 έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στη λήψη των αποφάσεων, στο νέο σκηνικό που καθιερώνει ο Κλεισθένης.

Αξιοσημείωτο είναι το ποσοστό του 6,28% που απέσπασε ο νέος συνδυασμός “Η πόλη μας, Το σπίτι μας”, θέτοντας σοβαρή υποθήκη για το μέλλον, ενώ πολύ χαμηλό για το Δήμο Διονύσου κρίνεται το ποσοστό της παράταξης “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο”, που, παρά την εκπεφρασμένη στήριξη από το κυβερνών κόμμα, φαίνεται να εισπράττει μεγάλη αποδοκιμασία, σε συνδυασμό και με τις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις.

Ελαφρά υποχώρηση, επιπλέον, σημειώνεται στο ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης, που στις εκλογές του 2014 είχε αποσπάσει 5,73% των ψήφων έναντι 5,04 χθες.

Αποδείχθηκε, τέλος, πέρα από κάθε αμφιβολία πως η απλή αναλογική είναι το σύστημα που καλύτερα από κάθε άλλο αντιπροσωπεύει τη βούληση του εκλογικού σώματος. Στο χέρι των 41 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της πόλης είναι αν θα δικαιώσουν τις Κασσάνδρες που μιλούν για μη κυβερνησιμότητα και χάος στους Δήμους ή θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.