logo


Ο ενθουσιασμός ήταν το κυρίαρχο στοιχείο στη χθεσινή, Πέμπτη 23 Μαΐου, κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης Η πόλη μας, Το σπίτι μας στην πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο, όπου μίλησε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Χ. Τσεβάς. Τα στελέχη της παράταξης δήλωναν παραπάνω από ικανοποιημένα τόσο από την ανταπόκριση του κόσμου, όσο και από την αποδοχή του μηνύματος των προεκλογικών τους προτάσεων, με δεδομένο μάλιστα πως αποτελούν πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα στην πόλη και δεν έχουν “χτίσει” κανένα παρελθόν.

Τα παραπάνω υπογράμμισε στην ομιλία του και ο κ. Τσεβάς, ευχαριστώντας όσους τον εμπιστεύονται, που είναι και η πιο συσπειρωμένη ομάδα του Δήμου Διονύσου, όπως είπε χαρακτηριστικά: “Σ’ αυτήν την ομάδα δεν υπάρχουν φαντάσματα του παρελθόντος, που αν και απέτυχαν, έχουν το θράσος να ζητούν και πάλι ψήφο”.

Στους 7 πυλώνες του προγράμματος της παράταξης αναφέρθηκε εν συνεχεία ο επικεφαλής της, αυτούς του πυλώνες που θα κάνουν την πόλη μας, σπίτι μας: Εξυπηρέτηση του δημότη με φρένο στη διαφθορά, περιορισμό της ταλαιπωρίας και της γραφειοκρατίας, Περιβάλλον με καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων και έμφαση στα αυτονόητα, την καθαριότητα και την ανακύκλωση, Ασφάλεια, που οδηγεί στην κοινωνική ειρήνη και τη δημοκρατία, καθώς και αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας, Κοινωνική Πρόνοια και Αλληλεγγύη σαν απόδειξη της ανθρωπιάς μας- “όπως ακριβώς συμβαίνει και στο σπίτι μας”-, με πρόνοια και για την καταπολέμηση της ανεργίας, Αθλητισμός- Πολιτισμός- Παιδεία με σύγχρονα ιδιόκτητα σχολεία, με περισσότερους ανοιχτούς χώρους άθλησης και στάδια, Βασικές Υποδομές και Χωροταξία που παρουσιάζουν χρόνια και σοβαρά προβλήματα, Πιο έξυπνη Πόλη με ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ανοιχτές στους πολίτες τις διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου, για περισσότερη διαφάνεια στο Δήμο μας.

Αυτό το πρόγραμμα είναι το συμβόλαιό μας με την τοπική κοινωνία, είπε ο κ. Τσεβάς δηλώνοντας πως εξεγείρεται γιατί τα αυτονόητα που αλλού έχουν υλοποιηθεί και κατοχυρωθεί εδώ και χρόνια, εδώ σήμερα αποτελούν ακόμη προγραμματικές προτάσεις και αιτία για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά: “Υπήρχαν ευκαιρίες αλλά χάθηκαν. Και δεν θα κατηγορήσω την αδυναμία, αλλά θα στηλιτεύσω τη ματαιοδοξία να ζητούν και πάλι δημόσια αξιώματα, που δεν μπορούν να υπηρετήσουν. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για καύσιμο- και δεν τους παραχωρούμε άλλο από το χρόνο μας, που τον διαχειρίστηκαν ως το πιο ευτελές αγαθό”, τόνισε χειροκροτούμενος ο κ. Τσεβάς.

Διεκδικούμε την πόλη μας με απόφαση να αξιοποιήσουμε κάθω ώρα, κάθε ημέρα, με απόλυτη αφοσίωση για να οικοδομήσουμε μια πόλη που θα είναι το σπίτι μας. Μια πόλη στην υπηρεσία των δημοτών της, μια πόλη ζωντανό οργανισμό, που θα προοδεύει και θα ανεβάζει συνεχώς τον πήχυ, συνέχισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, που κατήγγειλε επιπλέον τον πόλεμο που δέχτηκε η παράταξή του, “γιατί κατάλαβαν τη δύναμή μας και την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την πόλη μας πρότυπο. Η ανάγκη, που έγινε καθήκον προς τους συμπολίτες μας, μας έφερε εδώ. Η πίστη πως δεν πάει άλλο. Έτσι ο πραγματικός αγώνας ξεκινάει από την επομένη της κάλπης ”.

Αναφορά τέλος έκανε ο κ. Τσεβάς στους νεολαίους που τώρα ψηφίζουν για πρώτη φορά: “Έχουμε κάτι κοινό αυτοί κι εγώ. Αυτοί ψηφίζουν με καθαρό μυαλό κι εγώ με καθαρά χέρια” και κάλεσε τόσο αυτούς όσο και όλους τους ψηφοφόρους του Δήμου Διονύσου να γυρίσουν την πλάτη σ’ αυτούς ου διοίκησαν την πόλη σαν φεουδάρχες και μένουν οι ίδιοι, όσα ονόματα κι αν αλλάξουν”.

Τη συγκέντρωση παρακολούθησαν η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Λουκάτου, της οποίας ο αδελφός Π. Λουκάτος είναι υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Β. Πέππας που εδώ και καιρό είχε δηλώσει τη στήριξή του στον κ. Τσεβά, ο τοπικός σύμβουλος από την ίδια Κοινότητα και νυν Πρόεδρος Γ. Πέππας, αλλά και οι τρεις εταίροι της δύναμης Ευθυνης για τον Διόνυσο- Γ. Καλαφατέλης επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος, Π. Βορριάς και Η. Υφαντής.