logo


Φίλες και φίλοι συνδημότες,

Αγαπητοί συνυποψήφιοι και συνεργάτες,

Σας καλωσορίζουμε απόψε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Δύναμης Ευθύνης!

Που ξεκίνησε με τη συνεργασία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, της Συμμαχίας για τον Πολίτη και της Δράσης Συν-Πολιτών, εξελίχθηκε σε μια οργανωμένη και δυναμική παράταξη και σήμερα, βρίσκεται συνταγμένη εδώ, μαζί με όλους εσάς!

Εδώ, στον Άγιο Στέφανο, στην Πλατεία Δημοκρατίας, που στέλνει το μήνυμα της υπεροχής και της ΝΙΚΗΣ.

Είμαστε ένα βήμα πριν από την Κυριακή των εκλογών.

Τη μέρα της μεγάλης ανατροπής.

Τη μέρα που ο Διόνυσος θα βρει και πάλι το δρόμο του, ξεπερνώντας τα πολλαπλά αδιέξοδα, και θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου.

Με το δικό σας αγώνα, με την εμπιστοσύνη και την ψήφο των δημοτών θα κλείσει η σκοτεινή, δυσάρεστη και βλαπτική παρένθεση και ο Δήμος δεν θα γυρίσει απλά σελίδα… Θα αλλάξει κεφάλαιο!

Φίλες και Φίλοι,

Ο απερχόμενος δήμαρχος, ο κ. Ζαμάνης, η στενή ομάδα εξουσίας γύρω του και το Διευθυντήριο της Δροσιάς, η γνωστή «παράγκα», είναι όλοι απόλυτα υπεύθυνοι

για τη δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής του τόπου,

για τον επιχειρούμενο διχασμό της κοινωνίας

για τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης,

για τη συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων,

για τις διώξεις υπαλλήλων,

για τον εκμαυλισμό, την ευνοιοκρατία, την ασυδοσία, το ρουσφέτι, τη συναλλαγή

για την αναποτελεσματικότητα και το χάλι που έχει περιέλθει ο Δήμος μας.

Τελευταίο κατόρθωμα η χθεσινή, έργω και λόγω εξύβριση δημοτικής υπαλλήλου, ο τραμπουκισμός, από τον δήθεν ανεξάρτητο πρόεδρο της  Άνοιξης.

Ακόμη περιμένουμε τον κ. Ζαμάνη, τον συστηματικό ψεύτη και υποκριτή, να τον καταδικάσει και να τον αποπέμψει. Σιωπή. Ένοχη σιωπή. Και των συνοδοιπόρων. Να σας χαίρονται.

Εσείς.

Εμείς

Η Δύναμη Ευθύνης,

Όλοι μαζί  θα σταματήσουμε τον κατήφορο.

Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο. Έχουμε δεσμευτεί και θα το κάνουμε. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που μας πολεμούν. Αποκλειστικά εμάς. Τη Δύναμη Ευθύνης. Μας πολέμησαν και μας πολεμούν. Αλλά εμείς στεκόμαστε όρθιοι. Και είμαστε εδώ.

Πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ!

Όπως έχω ξαναπεί, ο αιρετός δεν είναι υπηρεσιακός παράγοντας. Εκλέγεται για να δίνει λύσεις στα προβλήματα του τόπου και να αναλαμβάνει την ευθύνη και υπεράσπιση των επιλογών και των αποφάσεών του. Αυτό έπραξα και θα συνεχίσω να πράττω.

Δυστυχώς για τους διώκτες μου, στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν «ιντερνετικά δικαστήρια», στα οποία φαντασιώνονται ότι προεδρεύουν. Υπάρχει δικαιοσύνη και λειτουργεί

Φίλες και φίλοι,

Είμαστε εδώ όλοι μαζί.

Ενωμένοι. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Με σύμπνοια και ενότητα. Για να υλοποιήσουμε το σχέδιο που εκπονήσαμε για τον τόπο μας.

Γνωρίζουμε ότι θα συναντήσουμε προβλήματα. Πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στις σχέσεις ανάμεσα στη δημοτική διοίκηση και τους εργαζομένους. Με σεβασμό στα δικαιώματά τους, δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Καθώς και την εμπιστοσύνη ανάμεσα στη δημοτική αρχή και τους δημότες. Με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αξιοπιστία.

Ναι, έτσι θα συνεχίσουμε. Με πνεύμα συνεννόησης που θα φέρει τη δημιουργία.

Τα μηνύματα έρχονται από παντού και είναι πολύ θετικά.

Ο Διόνυσος αποφάσισε!

Ο Διόνυσος αλλάζει!

Η Δύναμη Ευθύνης είναι μπροστά!

Ως Δύναμη Ευθύνης έχουμε ήδη εξοικειωθεί με την θεσμική αλλαγή που έφερε ο Κλεισθένης. Το αποδεικνύει η συνεργασία των τριών συνιστωσών, που ελπίζουμε ότι θα διευρυνθεί την επομένη των εκλογών. Συνεργασία με βάση κοινές προγραμματικές αρχές και συγκλίσεις.   

Με αυτές τις καθαρές και διαφανείς αρχές θα διοικηθεί ο Δήμος από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Ο Καλλικράτης έδινε στην παράταξη καθενός δημάρχου μια άνετη πλειοψηφία, αναντίστοιχη με τη βούληση του εκλογικού σώματος αλλά τέτοια που να εξασφαλίζει την κυβερνησιμότητα. Και, παράλληλα, τέτοια που να τροφοδοτεί την υπεροψία της αριθμητικής υπεροχής, αλλά και φαινόμενα αυταρχισμού και ασυδοσίας.

Τα πράγματα με τον Κλεισθένη είναι διαφορετικά. Η συναίνεση είναι, κατά κάποιο τρόπο, υποχρεωτική. Διότι, χωρίς αυτή, ο δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί.

Το μοντέλο διοίκησης που προτείνουμε στηρίζεται στη συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη αυτοδυναμίας. Συνεργασία θεματική, σε συγκεκριμένους τομείς ή συγκεκριμένα έργα. Και στη θέση ευθύνης για την υλοποίηση τοποθετείται ο πιο κατάλληλος, με κριτήρια τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την εμπειρία.

Η πρότασή μας αυτή, απλή, ειλικρινής και έντιμη, απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει την Κυριακή για το Δήμο Διονύσου.

Έχουμε αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας!

Δεν φοβόμαστε το διάλογο!

Τον επιδιώκουμε!

Θέλουμε τη συνεργασία!

Δεν θέλουμε τη συναλλαγή!

Ως Δύναμη Ευθύνης έχουμε διατυπώσει μια συνολική πρόταση, ένα πλήρες πρόγραμμα, που έχει στο επίκεντρο τον πολίτη:

Με την αποκέντρωση φέρνουμε τον δημοτικό μηχανισμό και τις υπηρεσίες δίπλα στον δημότη, εξασφαλίζοντας εγγύτητα και αμεσότητα.

Με τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τον κοινωνικό έλεγχο εξασφαλίζουμε τη χρηστή διοίκηση και τη δικαιοσύνη στις συναλλαγές του δήμου με τους επαγγελματίες, εργολάβους και προμηθευτές.

Με τη διαβούλευση, τα συμβούλια της γειτονιάς και τα δημοψηφίσματα για μείζονα θέματα δίνουμε ουσιαστικό βήμα στον πολίτη, ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή και την κατοχυρώνουμε θεσμικά.

Το πρόγραμμά μας είναι συγκεκριμένο και ρεαλιστικό,με αυτό απευθυνόμαστε στους δημότες ζητώντας να κρίνουν, να συγκρίνουν και να επιλέξουν.

Ο ανθρωποκεντρικός χαρακτήρας του προγράμματός μας δεν είναι θεωρητικός ούτε αφηρημένος. Σε κάθε σελίδα, σε κάθε γραμμή υπάρχει η έγνοια για τον δημότη.

Αναγνωρίζουμε την ανάγκη για συστηματικότερη παρέμβαση του Δήμου και ενίσχυση των υποδομών, ώστε να παρέχεται εξειδικευμένη φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,

σε ανέργους,

πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες,

άτομα με ειδικές ανάγκες,

χρονίως πάσχοντες και

τρίτη ηλικία.

Και θα το πράξουμε

Εστιάζουμε συγκεκριμένα:

στη δημιουργική αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου των νέων,

την εξασφάλιση αθλητικών χώρων για την άθληση όλων των πληθυσμιακών ομάδων,

την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και της αυξανόμενης βίας κατά των γυναικών,

τη βελτίωση της ψυχικής υγείας,

τη διευκόλυνση και υποστήριξη των νέων ανθρώπων για τη δημιουργία οικογένειας,

τη στήριξη της μητρότητας,

την αντιμετώπιση των προβλημάτων προσφύγων και οικονομικών μεταναστών.

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στο ολοκληρωμένο σχέδιο για την ασφάλεια, την πολιτική προστασία και την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με

ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα επικοινωνίας και πληροφόρησης, απλό και φιλικό για τον χρήστη, και

ένα πλήρες και οργανωμένο δίκτυο άμεσης επέμβασης με 24ωρη ετοιμότητα (δημοτικές υπηρεσίες, πολιτική προστασία για πυρκαγιές και πλημμύρες, πρώτες βοήθειες, μεταφορά σε νοσοκομείο, οχήματα σε περιπολία για συνδρομή, παρατηρητές της γειτονιάς).

Με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων και χωρίς εργολάβους.   

Κανείς πολίτης δεν θα αισθάνεται μόνος, ευάλωτος και απροστάτευτος.

Δύναμη Ευθύνης!

Ο Δήμος με τον Πολίτη και για τον Πολίτη!

Φίλες και Φίλοι,

Ως Δύναμη Ευθύνης θα κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας. Οι δημότες πληρώνουν για ποιοτικές υπηρεσίες, τις απαιτούν και τις αξίζουν.

Θα φροντίσουμε, λοιπόν, όπως πράξαμε και στο παρελθόν:

– Να μαζεύονται τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα κλαδιά.

– Να βελτιωθούν οι επιδόσεις της ανακύκλωσης.

– Να μην υπάρχουν δρόμοι πλημμυρισμένοι με την πρώτη βροχή και αποκλεισμένοι με το πρώτο χιόνι.

– Να είναι συντηρημένα και ασφαλή τα πεζοδρόμια.

– Να είναι αδιάλειπτη η υδροδότηση.

– Να μην υπάρχουν αφώτιστες περιοχές.

Το άλλο μεγάλο στοίχημα αφορά στη διαφάνεια. Θα το κερδίσουμε κι αυτό.

Προτείνουμε κάθε παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει ένα μέλος σε μια Επιτροπή που θα αναλάβει την εποπτεία των απευθείας αναθέσεων και των πρόχειρων διαγωνισμών. Είναι ένα θέμα που «πονάει» το Δήμο μας.

Και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η αυθαιρεσία, η ασυδοσία και η σπατάλη και να αντιμετωπίζονται δίκαια και ισότιμα όλοι οι επαγγελματίες.

Έτσι θα ενισχύσουμε τη διαφάνεια. Και με τη δημιουργία Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, που είναι υποχρεωτική από τον νόμο αλλά… ξέχασαν να την συγκροτήσουν.

Δύναμη Ευθύνης.

Ώριμη και Υπεύθυνη Δύναμη!

Άφησα τελευταίες τις υποδομές.

Δεν θα σας μιλήσω για τα μικρά και μεγάλα έργα και τις υποδομές που έχει ανάγκη ο Δήμος. Είναι αυτονόητα.

Ένα σύγχρονο αμαξοστάσιο. Σύγχρονη, ασφαλή και άρτια εξοπλισμένη σχολική στέγη. Δίκτυο ύδρευσης χωρίς αμίαντο. Ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα για την υποστήριξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διοικητικών λειτουργιών. Αλλά κι ένα δημαρχιακό μέγαρο.

Χρονίζοντα προβλήματα όπως η αποχέτευση, το οικιστικό, το δασικό θα μπουν σε πρώτη προτεραιότητα.

Δύναμη Ευθύνης και ο Δήμος αλλάζει πρόσωπο!

Ξαναβρίσκει την ταυτότητά του!

Φίλες και Φίλοι,

Η χαρά και η συγκίνησή μου είναι πολύ μεγάλες απόψε και δεν θέλω να ασχοληθούμε άλλο με το απεχθές και το δυσώδες, που από την Κυριακή θα αποτελεί οριστικό παρελθόν.

Είναι ώρα για να βλέπουμε μόνο μπροστά, μόνο το αύριο.

Κλείνοντας, επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές της παράταξης, αλλά και την οικογένειά μου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη διαδρομή που κάναμε μαζί.Για τον αγώνα που δώσαμε. Για τα ξενύχτια, την αγωνία, το τρέξιμο. Για τις αμέτρητες ώρες νυχθημερόν που καλύψαμε, δουλεύοντας για τον κοινό μας σκοπό και συζητώντας με τον κόσμο, προκειμένου να φτάσει το μήνυμά μας σε κάθε γειτονιά του δήμου.

Ξέρω ότι βάλατε σε δεύτερη μοίρα τα προσωπικά και οικογενειακά σας προβλήματα, αφήσατε πίσω τις δουλειές σας, ξοδέψατε χρόνο και χρήματα από το υστέρημά σας.

Δουλέψατε σκληρά για να φτάσουμε μέχρι εδώ και γι αυτό θέλω, προσωπικά στον καθένα και την καθεμιά από εσάς, να σφίξω το χέρι και να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Σας ευχαριστώ θερμά!

Αγαπητοί φίλοι, η προεκλογική περίοδος τελειώνει απόψε.

Απομένουν όμως δύο μέρες μέχρι το άνοιγμα  της κάλπης. Ας μην πάει ούτε μια ώρα χαμένη, ώστε την Κυριακή να κόψουμε πρώτοι το νήμα!

Με το καλό και με τη Νίκη!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!