logo


Ασφυκτικά γέμισε χθες Παρασκευή 24 Μαΐου η πλατεία Δημοκρατίας στον Άγ. Στέφανο, όπου ο ο υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο Γ. Καλαφατέλης μίλησε μέσα σε ένα έντονο και φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους δημότες και κατοίκους που παρακολούθησαν την ολoκλήρωση του προεκλογικού αγώνα της παράταξής, πριν από τις εκλογές της Κυριακής.

Ολόκληρη την ομιλία του κ. Καλαφατέλη, που συχνά δικοπτόταν από χειροκροτήματα και συνθήματα, διέτρεχε η αναφορά στην ανάγκη να αλλάξει ο Διόνυσος σελίδα και κεφάλαιο την προσεχή Δευτέρα, “να κλείσει η σκοτεινή, δυσάρεστη και βλαπτική παρένθεση” που, όπως τόνισε, έφερε “τη δηλητηρίασητης πολιτικής ζωής του τόπου, το διχασμό της τοπικής κοινωνίας, τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, τη συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων, τον εκμαυλισμό, το ρουσφέτι και τη συναλλαγή”.

Υπογράμμισε, εν συνεχεία, πως η Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή των επιταγών περί συνεργασίας και συναινέσεων του νόμου Κλεισθένης, μια που αποτελείται από τρεις ισότιμες συνιστώσες- Ενωτική Πρωτοβουλία, Συμμαχία για τον Πολίτη και Δράση Συν-Πολιτών, που συμφώνησαν στη βάση προγραμματικών δεσμεύσεων, με πρώτη αυτή του διαλόγου και της συνεργασίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο: “Συνεργασία θεματική, σε συγκεκριμένους τομείς ή συγκεκριμένα έργα. Και στη θέση ευθύνης για την υλοποίηση τοποθετείται ο πιο κατάλληλος, με κριτήρια τις γνώσεις, τις δεξιότητες, την εμπειρία”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος, “πρόταση απλή, ειλικρινής και έντιμη, που απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει την Κυριακή για το Δήμο Διονύσου”.

Συγκεκριμένες αναφορές, εξάλλου, έκανε και στο πρόγραμμα της παράταξης- “ρεαλιστικό, ανθρωποκεντρικό, με έγνοια για όλες τις κοινωνικές ομάδες, με μηχανισμούς που κατοχυρώνουν τη διαφάνεια, με προτάσεις και βήματα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας, με  τις αναγκαίες υποδομές σε πρώτο πλάνο και προτεραιότητες το δασικό, το οικιστικό και την αποχέτευση”.

Ξεχωριστή, τέλος, αναφορά έκανε ο κ. Καλαφατέλης για τον πόλεμο που δέχεται η παράταξη και ο ίδιος “γιατί είμαστε εδώ και δεσμευόμαστε να αλλάξουμε ριζικά το τοπίο”, αλλά και για την ανάγκη να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους δημότες, ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους εργαζόμενους στο Δήμο, αρκετοί από τους οποίους παρακολουθούσαν την ομιλία του.

Την ομιλία του ο κ. Καλαφατέλης έκλεισε εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους εθελοντές της παράταξης που διέθεσαν χρόνο και χρήμα, ώστε να δοθεί ο κοινός αγώνας και να φτάσει το μήνυμα της Δύναμης Ευθύνης σε κάθε δημότη.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Χ. Τσεβάς, υποψήφιος Δήμαρχος με την παράταξη «Η πόλη μας, Το σπίτι μας», ανταποδίδοντας τη χθεσινή επίσκεψη στη δική του προεκλογική εκδήλωση, στον ίδιο χώρο, και των τριών εταίρων της Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο. Παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Κοροβέσης με τη Δύναμη Ζωής και Δ. Γιαρένης με τη Νέα Αρχή για την Αττική, καθώς και ο  Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος.