logo


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί Συμπολίτες

Οκτώ χρόνια μετά τον «Καλλικράτη», o Δήμος Διονύσου, δεν έχει βρει ακόμη το δρόμο του.

Υπάρχει συγκεντρωτισμός, ευδοκιμούν οι πελατειακές σχέσεις, δεν υπάρχει αξιοκρατία και δομές για δημοκρατικό διάλογο και λογοδοσία, επικρατεί αδιαφάνεια σε βασικές λειτουργίες, γίνεται δουλειά χωρίς όραμα και σχέδιο και με πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, πρέπει να αλλάξει άμεσα και ριζικά.

Την προηγούμενη φορά είχα και πάλι συμμετάσχει στις Δημοτικές εκλογές, με την Παράταξη «Νέα Πνοή για το Διόνυσο» και με τη βοήθειά σας είχα εκλεγεί. Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν, με τεκμηριωμένες παρεμβάσεις μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, προσπάθησα να προωθήσω λύσεις για τα τοπικά προβλήματα, δυστυχώς στα ‘’ώτα μη ακουόντων’’ της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Τα ζητήματα παρέμειναν ζωντανά, χωρίς όμως λύσεις.

Με αυτά τα δεδομένα, αποφάσισα και πάλι να συμμετάσχω, αυτή τη φορά μέσα από το συνδυασμό “Δύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο”, με επικεφαλής τον έμπειρο πρώην Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη.

Ο συνδυασμός αυτός συγκροτήθηκε από τρεις Παρατάξεις-Κινήσεις, που τις ενώνουν οι προγραμματικές θέσεις για ένα ανθρωποκεντρικό Δήμο, που θα λειτουργεί στη βάση των Αρχών της Αποκέντρωσης, της Διαφάνειας, της Δημοκρατικής συμμετοχής και της Λογοδοσίας.

Στην απόφασή μου αυτή με οδήγησε, η αγάπη για τον τόπο μας. Έναν τόπο, με ιστορία, εξαιρετικό περιβάλλον, πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και με προβλήματα καθημερινότητας, πολιτικής προστασίας, κατοχύρωσης κοινοχρήστων χώρων, παροχής φιλικών υπηρεσιών κ.λπ,. που μπορούμε και οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Οι γνώσεις και η εμπειρία μου για τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και η δυνατότητα που δίνει η συμμετοχή σε ένα ποιοτικό συνδυασμό, όπως ο παραπάνω, αποτελούν εγγύηση ότι, με την δική σας στήριξη και συμμετοχή, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας.

Με αυτές τις σκέψεις σάς απευθύνομαι και ζητώ τη στήριξή σας.

Πέντε χρόνια χαμένα, είναι στο χέρι μας να επανορθώσουμε, για να μπει ο τόπος σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης.

Γιάννης Φωτάκης

Πολ. Μηχανικός- τ. Νομάρχης

Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος στη ΔΕ Διονύσου