logo


Τρεις μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου, δυο περιστατικά ήρθαν να δοκιμάσουν σοβαρά τη νοημοσύνη των δημοτών που θα κληθούν να ψηφίσουν (και) για Τοπικά Συμβούλια στην πόλη μας.

Το πρώτο έρχεται από τον Άγ. Στέφανο και τον Πρόεδρο της εκεί Δημοτικής Κοινότητας Μ. Κασαπάκη, που συμμετέχει στο ανεξάρτητο, λεγόμενο, ψηφοδέλτιο με συνυποψηφίους από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, από την παράταξη ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο και κάποιους ακόμη δημότες. Ο κ. Κασαπάκης, λοιπόν, επέλεξε για τη δική του προεκλογική προβολή του και μόνο, να στήσει το δικό του περίπτερο, διατυμπανίζοντας μάλιστα πως είναι υποψήφιος για την Προεδρία του Τοπικού Συμβουλίου και μόνο. Ο ίδιος πριν από λίγο καιρό έγραφε για συνεργασίες, συνεννοήσεις και ωριμότητα των αιρετών. Μήπως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν οι συνυποψήφιοί του στον Άγ. Στέφανο και στις άλλες 6 Δημοτικές Κοινότητες και αντί να προβάλλουν στα περίπτερά τους το κοινό ψηφοδέλτιο, να στήσουν και από ένα για την πάρτη τους ο καθένας;

Το δεύτερο περιστατικό, πολύ σοβαρότερο, ήρθε σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου, από την Άνοιξη, όπου- όπως έγινε γνωστό- αιρετός προέβη σε απαράδεκτες συμπεριφορές κατά υπαλλήλου, με αποτέλεσμα να υποβληθεί μήνυση εναντίον του, ενώ αύριο οι εργαζόμενοι του Δήμου έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας. Έχουμε, έτσι, ένα πολιτικό προϊστάμενο, που επίσης συμμετέχει σε ανεξάρτητο, λεγόμενο, ψηφοδέλτιο εκ μέρους των Ανοιχτών Οριζόντων, να ασκεί bullying σε εργαζόμενο, χωρίς μάλιστα μέχρι αυτή τη στιγμή, βράδυ Πέμπτης, να έχει υπάρξει η παραμικρή αντίδραση από πλευράς της απερχόμενης Διοίκησης του Δήμου, που σύμφωνα με ανακοίνωσή της αυτή την ώρα κάνει πάρτυ στη Δροσιά.

Αν τα παραπάνω περιστατικά δεν αποτελούν βάναυση προσβολή και ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των θεσμών, που στο Δήμο Διονύσου έχουν πιάσει πάτο, τότε πραγματικά οι λέξεις έχουν χάσει πλέον τη σημασία τους.