logo


Σαφή σύνδεση της παράταξης ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, βολές προς πρακτικές των άλλων παρατάξεων που αντιβαίνουν στο πνεύμα της απλής αναλογικής, αλλά προς όσους προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους, καθώς και υπογράμμιση της διαφορετικότητας της παράταξης, είχε το περιεχόμενο της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του επικεφαλής και υποψήφιου Δημάρχου Ν. Κλήμη, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 22 Μαΐου στην πλατεία της Δροσιάς. Και ακόμη σαφέστερος ήταν ο Στ. Κοροβέσης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη Δύναμη Ζωής της Ρ. Δούρου, που έκλεισε την παρέμβασή του με το σύνθημα “και με τον Νίκο, και με την Ρένα, και με τον Αλέξη”, συνδέοντας τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές με τις ευρωεκλογές και τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η εκδήλωση πάντως ξεκίνησε με μικροένταση, μια που την ίδια ώρα που θα ξεκινούσε η προετοιμασία των ΜΑΖΙ για το Διόνυσο, στον ίδιο χώρο της πλατείας βρισκόταν σε εξέλιξη παράλληλη εκδήλωση του Εύπολι που οργάνωσαν οι υποψήφιοί του Χ. Λαζαρίδης και Θ. Ροΐδης. Το γεγονός πως δεν είχε υπάρξει σαφής προηγούμενη συνεννόηση ανάμεσα στις δυο παρατάξεις οδήγησε προς στιγμήν σε όξυνση των πνευμάτων, χωρίς όμως να υπάρξει συνέχεια.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα λεγόμενα υπαλληλικού παράγοντα του Δήμου που βρέθηκε στην πλατεία της Δροσιάς εκείνη την ώρα, καμιά παράταξη δεν έχει καταθέσει γνωστοποίηση για παραχώρηση ανοιχτού χώρου για τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, παρόλο που τους είχε ζητηθεί στη σχετική διαπαραταξιακή συνάντηση.

Στην ομιλία του ο κ. Κλήμης επέμεινε ιδιαιτέρως στα χαρακτηριστικά εκείνα που διαφοροποιούν τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο από τις άλλες παρατάξεις: «Γιατί τα λόγια μας είναι καθαρά και δεν κρυβόμαστε πίσω από θολές συνεργασίες και συμπράξεις, γιατί είμαστε υπερήφανοι που μας στηρίζει ένας μεγάλος δημοκρατικός πολιτικός σχηματισμός, ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν έχουμε ακροδεξιούς υποψηφίους, γιατί έχουμε όραμα για τον Δήμο να εξελιχθεί σε πρότυπο ανάπτυξης, ευημερίας και δημοκρατίας, πόλος έλξης σε πολλούς τομείς προς όφελος της κοινωνίας, γιατί δεν μπλεχτήκαμε σε επικίνδυνες για τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς αντιδικίες όπως αυτές μεταξύ του πρώην και του νυν Δημάρχου. Γιατί θέσαμε τη συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων πάνω από κομματικές και παραταξιακές λογικές, με ενιαία ξεκάθαρα ψηφοδέλτια και ισότιμη εκπροσώπηση με άλλη μια παράταξη, γιατί κεντρικό θέμα στον προεκλογικό μας αγώνα φέραμε τις συναινέσεις, τις συνεργασίες και την απλή αναλογική, που τόσο πολεμήθηκε, γιατί υλοποιούμε στην πράξη την προοδευτική συμμαχία, το μόνο σχήμα που δίνει μέλλον όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στη διακυβέρνηση της χώρας. Γιατί είμαστε η μόνη παράταξη που δεν προσεγγίσαμε στελέχη άλλων παρατάξεων τάζοντάς τους για να συστρατευθούν μαζί μας. Και αν κάποιοι δεν μας πιστεύουν, ας μας ψηφίσουν για να έχουμε την ευκαιρία να το αποδείξουμε και μετεκλογικά».

Ο κ. Κλήμης δεσμεύθηκε πως η παράταξη «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» θα αγωνιστεί για την απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και την αναβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών. Υπογράμμισε μάλιστα πως πολλές παρατάξεις και στελέχη τους δεν έχουν κατανοήσει τη δύναμη αλλά και τους κινδύνους της απλής αναλογικής αν συνεχίσουν τις παλιές πρακτικές και εγγυήθηκε πως οι «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» θα είναι ο καταλύτης συναίνεσης και προόδου χωρίς ιδεολογικές και ηθικές εκπτώσεις.

Παρουσίασε εν συνεχεία τα βασικά σημεία του “ρεαλιστικού, ισορροπημένου και εφικτού” προγράμματος, αναφορικά με το μοντέλο διακυβέρνησης του Δήμου, αλλά και με επιμέρους θέματα όπως ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, οι σχολικές υποδομές, η ασφάλεια, η εξυπηρέτηση και η κοινωνική στήριξη του δημότη, η αντιμετώπιση των αδέσποτων, η ανάπτυξη και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, η διαχείριση των απορριμμάτων, το κυκλοφοριακό κ.ά.

Τα παραπάνω μπορεί να είναι κοινά στα προεκλογικά προγράμματα, διαφέρουν όμως- τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος- ως προς το ήθος και το ύφος, καθώς τον τρόπο της εξουσίας με τον οποίο θα υλοποιηθούν, την πολιτική προσέγγιση του σχεδίου ανάπτυξης στο μοντέλο διοίκησης του Δήμου: «Για μια επιτυχημένη υπέρ των πολλών θητεία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου απαιτείται η ύπαρξη ενός αναγκαίου τετράπτυχου, που μόνο η παράταξή μας μπορεί να εγγυηθεί: Πρόγραμμα, Πολιτική βούληση, Σχεδιασμός και μεθοδολογία, Πίστη στην απλή αναλογική και συναινέσεις για να υπάρξουν συμφωνίες. Γι’ αυτό σας καλούμε να αναζητήσετε το μέλλον σε σχέση με το παρελθόν, να επιλέξετε την αισιοδοξία σε σχέση με τη μιζέρια και να ψηφίσετε το όραμα σε σχέση με το τέλμα», κατέληξε ο κ. Κλήμης.

Στην εκδήλωση παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στ. Κοροβέσης, καθώς και οι συνυποψήφιοί του Ά. Γκόγκογλου και Β. Σαριλάκη, που επικεντρώθηκαν στις περιφερειακές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές, τονίζοντας την “ποιοτική και ηθική διαφορά που τρομάζει: «Είμαστε εμείς, με το μέρος των πολλών, που έβαλαν πλάτη για ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της, και είναι αυτοί, με το μέρος των ελάχιστων. Έχουμε κοινωνικό και αυτοδιοικητικό πρόσημο. Τρεις μέρες έμειναν και λίγοι μήνες για τις εθνικές εκλογές. Δεν μπορεί ούτε η Ελλάδα ούτε ο Δήμος μας να γυρίσουν πίσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κοροβέσης.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, αλλά και των τοπικών, της παράταξης «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» που συμμετέχουν σε κοινό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, αλλά και ανεξάρτητους, για τα τοπικά ψηφοδέλτια.