logo


Με όπλα του την αποτελεσματικότητα, αλλά και την πρόθεση να συγκρουστεί όπου και όταν χρειάζεται, επιστρέφει στα κοινά ο Ά. Μπόρας μετά από απουσία πολλών ετών. Κάτοικος Αγ. Στεφάνου από μικρό παιδί, ο κ. Μπόρας είχε εκτεθεί το 2006 ως υποψήφιος με συνδυασμό, επικεφαλής του οποίου ήταν η σημερινή Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Π. Ταουξή. Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, στη διάρκεια του οποίου παρέμεινε ενεργός πολίτης, όπως τονίζει, αποφάσισε να ασχοληθεί και πάλι, θέτοντας υποψηφιότητα με την παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Κ. Κουριδάκη:

«Γνωρίζω το Δημήτρη τον Αλεξανδρή πολλά χρόνια, από την εποχή και του Καρρά και του Σωτηρίου, και εκτιμώ την εργατικότητά του, το ήθος και την ειλικρίνειά του. Σ’ αυτά ανταποκρίθηκα, όταν μου πρότεινε να συνεργαστούμε για τις εκλογές. Τις ίδιες αρετές βλέπω και στον Κωστή τον Κουριδάκη, που με γνώση και εμπειρία ηγείται μιας παράταξης που φέρνει το νέο και το διαφορετικό», λέει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος που κατεβαίνει στον Άγ. Στέφανο, σε μια περιοχή που αφθονούν τα προβλήματα:

«Έχω μερικά όνειρα για τη Δημοτική Κοινότητα Αγ. Στεφάνου, που θέλω να τα υλοποιήσω, με αποτελεσματικότητα και δεν θα διστάσω να συγκρουστώ. Το πρώτο είναι το Σχέδιο Πόλης, για το οποίο έχει ξοδευτεί πάνω από 1,5 δισ. δραχμές αλλά Σχέδιο η πόλη δεν έχει. Στην κατεύθυνση αυτήν πρέπει να δουλέψουμε πολύ, για να πειστούν και οι κάτοικοι πως τα συμφέροντά τους δεν θίγονται, ίσα ίσα προστατεύονται με τις υποδομές που συνοδεύουν το Σχέδιο.

Τα σχολεία, και μιλάω για τα Δημοτικά, τα Γυμνάσιο και τα Λύκειο, πρέπει να βγουν έξω από την πόλη, να χτιστούν μέσα στο πράσινο και να φύγουν τα κάγκελα. Αυτό μπορεί να γίνει με τον αποχαρακτηρισμό εκτάσεων που δεν είναι δασικές και έτσι να προβλεφθούν σχολικοί χώροι. Κι αν δεν επαρκούν, να προχωρήσουμε σε απαλλοτριώσεις

Η Λαϊκή Αγορά, που χωρίζει τον Άγ. Στέφανο στα δυο, πρέπει να στεγαστεί μόνιμα σε ειδικό χώρο με πάρκινγκ, όπως στο εξωτερικό, και παράλληλα να δρομολογεί εκείνες τις ημέρες ο Δήμος λεωφορεία για να εξυπηρετούνται οι καταναλωτές. Ιδανικός χώρος υπάρχει και είναι κοντά στο Συνοικισμό Ποντίων, στην κεραία της ΕΡΤ. Παράλληλα επαναφέρω την πρόταση για υποβιβασμό των γραμμών του τρένου, ώστε να ξαναενωθεί η πόλη με επιφανειακό πάρκο, σε συνδυασμό βέβαια με υπόγειο πάρκινγκ μετεπιβίβασης στην πλατεία Δημοκρατίας για το τρένο.

Τη Λεωφόρο Μαραθώνος τη θυμάμαι ίδια από μικρό παιδί. Αλλά σήμερα τα αυτοκίνητα είναι πολλές χιλιάδες περισσότερα από τότε, οπότε είναι απαραίτητες οι διαπλατύνσεις των κύριων δρόμων.

Όνειρό μου είναι και η αποκατάσταση στο μικρό ποτάμι, το Βρυσάκι. Εκεί, στο ρέμα, που παλιότερα το χρησιμοποιούσαν οι Αθηναίοι ως χώρο αναψυχής, σήμερα ρίχνει ο καθένας ό,τι άχρηστο κι έχει γίνει χωματερή. 

Τέλος, αν και είμαι θρησκευόμενος, είμαι τελείως αντίθετος με τους ναούς του Σολομώντα. Πρότασή μου είναι να σπάσει η μοναδική ενορία του Αγ. Στεφάνου, με μικρότερες ενορίες στο Σπατατζίκι, στο Δάσος του Κουρεμένου, στο Λόφο Νυμφών, για να μην αναγκάζονται οι κάτοικοι, και κυρίως οι ηλικωμένοι, να πηγαίνουν μόνο στη Μητρόπολη».

Όσον αφορά στο σύνολο του Δήμου, πρώτη προτεραιότητα του κ. Μπόρα είναι ο καθαρισμός των περιαστικών δασών που θα προστατέψει από τη φωτιά, ενώ θα δημιουργήσει- σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ- θέσεις εργασίας, και μάλιστα μόνιμες.

Στην ίδια κατεύθυνση είναι και η πρόταση για επιχωμάτωση με υγιή μπάζα όλων των ανενεργών λατομείων της περιοχής κατόπιν μελετών, καθώς και η εκτεταμένη αναδάσωσή τους. Έτσι λύνεται και το πρόβλημα των χωματουργών που πλέον θα έχουν καθορισμένους χώρους εναπόθεσης των υγιών μπάζων.

Δεν παραλείπει πάντως να θίξει και το καθεστώς του Διατάγματος του Πεντελικού, που σήμερα απαγορεύει σε συμπολίτες την αξιοποίηση της περιουσίας τους, εφόσον βέβαια αυτές βρίσκονται σε κληροτεμάχια. Και εκφράζει την πρόθεση να αγωνιστεί για την αλλαγή του, ώστε να επιτρέπεται περιορισμένη δόμηση σε όλες τις Ζώνες, με την ταυτόχρονη υποχρέωση των ιδιοκτητών για δενδροφύτευση του οικοπέδου τους. Έτσι οι ίδιοι θα προστατεύουν το πεντελικό κάλλος.

Ισονομία, τέλος, υπόσχεται για όλους τους εργαζόμενους στον κατασκευαστικό κλάδο, με τη δημιουργία σχετικού μητρώου από ντόπιους επαγγελματίες, που θα συμμετέχουν κυκλικά στις προκηρύξεις δημοτικών έργων, ώστε να εξασφαλίζεται δουλειά για όλους και να μην υπάρχουν ευνοούμενοι.

Και αν φαίνονται πολλά τα παραπάνω, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος πιστεύει πως απαιτείται μόνο δουλειά. «Και όταν δει ο πολίτης πως ξεκινά η υλοποίησή τους από τον Εύπολι, τότε θα μας δώσει και δεύτερη εντολή».