logo


Τέσσερις κάλπες θα περιμένουν τους ψηφοφόρους στα 114 εκλογικά τμήματα του Δήμου Διονύσου, μοιρασμένα στα σχολεία της περιοχής. Έτσι στον Άγ. Στέφανο εκλογικά κέντρα θα είναι τα 2 Δημοτικά, καθώς και το Γυμνάσιο και το Λύκειο, στην Άνοιξη το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, στο Διόνυσο μόνο το Γυμνάσιο και το Λύκειο, στη Δροσιά το 1ο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, το 3ο Δημοτικό Διονύσου στα πρώην Εκπαιδευτήρια Καργάκου, στο Κρυονέρι το 1ο Δημοτικό και το Γυμνάσιο, στη Ροδόπολη το Δημοτικό, το ίδιο και στη Σταμάτα.

Στη μία κάλπη οι ψηφοφόροι θα επιλέγουν ανάμεσα στους υποψήφιους των συνδυασμών για το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου, στη δεύτερη για τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, στην τρίτη για την εκλογή Περιφερειάρχη και περιφερειακών συμβούλων Αν. Αττικής και στην τέταρτη για την Ευρωβουλή.

Ειδικότερα για τις δημοτικές εκλογές ισχύουν τα παρακάτω, με βάση τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων που εκλέγονται σε κάθε Δημοτική Κοινότητα:

Για το Δημοτικό Συμβούλιο, τα ψηφοδέλτια για κάθε Δημοτική Κοινότητα είναι χωρισμένα στα δυο. Στο επάνω τμήμα τους αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του κάθε συνδυασμού στη συγκεκριμένη Κοινότητα, και από κάτω όλα τα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ίδιου συνδυασμού στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες

Στα ψηφοδέλτια του Αγ. Στεφάνου, της Άνοιξης, του Διονύσου, της Δροσιάς και του Κρυονερίου ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει με σταυρό μέχρι τρεις υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους (από τον Άγ. Στέφανο, την Άνοιξη, το Διόνυσο τη Δροσιά και το Κρυονέρι αντιστοίχως, των οποίων τα ονόματα αναγράφονται στο πάνω μέρος), και ακόμη έναν από το σύνολο των υπολοίπων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ίδιου συνδυασμού (στο κάτω μέρος του ψηφοδελτίου).

Στα ψηφοδέλτια της Ροδόπολης και της Σταμάτας σταυρώνουμε έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, και ακόμη έναν από το σύνολο των υπολοίπων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του ίδιου συνδυασμού.

Για τα Τοπικά Συμβούλια

Στο ψηφοδέλτιο για τα Τοπικά Συμβούλια όλων των Δημοτικών Κοινοτήτων- Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης, Διονύσου, Δροσιάς, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας- μπορούμε να βάλουμε μέχρι 2 σταυρούς.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως οι παραπάνω πληροφορίες (πόσοι σταυροί σε ποιους υποψηφίους) αναγράφονται υποχρεωτικά στα ψηφοδέλτια προς διευκόλυνση των ψηφοφόρων.