logo


Πιο δυνατή θα είναι στο εξής η φωνή της Ένωσης Γονέων Διονύσου, μια που ακόμη 6 σχολεία προστέθηκαν στις τάξεις της, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εκπροσωπούμενων σχολικών μονάδων του Δήμου Διονύσου σε 14. Ο συνολικός αριθμός των μελών της Ένωσης, πάντως, είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε στη χθεσινή (19/5) εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ένωσης η απερχόμενη Πρόεδρος Λ. Μαγκλάρα, που στον απολογισμό έργου ενημέρωσε για τις πρόσφατες διαδοχικές συναντήσεις με τους 5 εκ των 6 υποψηφίους Δημάρχους και τόνισε:

Στο πλαίσιο του διεκδικητικού πλαισίου και με βάση την πραγματικότητα που υπάρχει στο Δήμο μας, τον προηγούμενο χρόνο:

ï Απευθυνθήκαμε στις διευθύνσεις  Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, με αιτήματα την έγκαιρη πλήρωση των κενών των εκπαιδευτικών, την παράλληλη στήριξη, τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών, έχοντας εκτιμήσει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα, ίσως να αποτελεί και το σημαντικότερο πρόβλημα σήμερα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

ï Στηρίξαμε την εκπρόσωπό μας στην Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή που διώκεται άδικα για τις οικονομικές ατασθαλίες τα έτη 2013-2014. Για την ίδια υπόθεση στηρίξαμε και την Διευθύντρια του Γυμνασίου Αγίου Στεφάνου. Η εκπρόσωπός μας είχε πλήρη οικονομική κάλυψη.

ï Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους σχολικούς Συμβούλους της Ανατολικής Αττικής για την κατάργηση του θεσμού και την κατάργηση των ΚΕΔΥΥ.

ï Αναδείξαμε το θέμα  σε σχέση με τη δεύτερη ξένη γλώσσα στα δημοτικά σχολεία, που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να μη διδάσκονται τη γλώσσα επιλογής τους.

ï Συμμετείχαμε σε όλες τις συνεδριάσεις της ΔΕΠ θέτοντας τα θέματα των σχολείων και της εκπαίδευσης γενικότερα.

ï Πιέσαμε μέσα και από τη συμμετοχή μας στις Σχολικές Επιτροπές για τη σωστή συντήρηση των σχολείων.

ï Διεκδικήσαμε  μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία σε όλη την διάρκεια λειτουργίας του σχολείου.

ï Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις για την μη τοποθέτηση διοδίων στον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

ï Συμμετείχαμε στην εκδήλωση του συλλόγου εκπαιδευτικών ΣΩΚΡΑΤΗΣ  κατά του πολέμου.

ï Συμμετείχαμε στην συνέντευξη τύπου της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

ï Συνεχίσαμε να στηρίζουμε τους συλλόγους γονέων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κρυονερίου για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται δίπλα στο σχολείο τους. Συμμετείχαμε στην εκδίκαση της υπόθεσης στο  ΣτΕ.

ï Αντισταθήκαμε στην μεταφορά του Νηπιαγωγείου της Σταμάτας  στο Κτήριο του Καργάκου προτείνοντας λύσεις που θα οδηγήσουν στην σωστή λειτουργία τόσο του Νηπιαγωγείου, όσο και του Δημοτικού της Σταμάτας.

ï Έχουμε καταθέσει τόσο στην Δημοτική Αρχή  όσο και σε όλες τις Δημοτικές παρατάξεις ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδικήσεων για το κτηριακό πρόβλημα κυρίως στις Δημοτικές κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Άνοιξης και Σταμάτας.

ï Στηρίξαμε τους Συλλόγους γονέων, σε κάθε θέμα που είχαν να αντιμετωπίσουν, σε σχέση με προβλήματα των σχολείων.

ï Προσπαθήσαμε να είμαστε παντού, όπου οι σύλλογοι ή οι εκπαιδευτικοί μάς είχαν ανάγκη.

ï Διεκδικήσαμε δυναμικά την δημιουργία μαθητικού Στεκιού  στον δημοτικό χώρο της ΚΑΜΕΛΙΑΣ για αρχή, τονίζοντας πάντα ότι υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας αντίστοιχων χώρων σε όλες τις δημοτικές κοινότητες. Πιστεύουμε ότι η δράση μας ενάντια  στο δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού περνάει μέσα από τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

ï Προχωρήσαμε στη διοργάνωση ημερίδας  για το θέμα των Ναρκωτικών με σκοπό να γίνει η αρχή για την δημιουργία κέντρου πρόληψης όλων των εξαρτήσεων.

ï Με αποφάσεις μας αντί για κατάθεση στεφάνου στις Εθνικές Εορτές ενισχύσαμε με τρόφιμα φορείς της περιοχής.

Στη συνέχεια η κ. Μαγκλάρα κατέθεσε τον προγραμματισμό για την επόμενη περίοδο, που περιλαμβάνει:

ï Την ανάγκη να ξεκινήσουν οι ανεγέρσεις του 1ου Δημοτικού Κρυονερίου και του Λυκείου Διονύσου.

ï Την απόφαση για την ανέγερση σχολικού κτηρίου στο ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου που θα οδηγήσει στην ουσιαστική αποσυμφόρηση  όλων των σχολικών μονάδων της δημοτικής κοινότητας.

ï Τη δρομολόγηση της μεταφοράς των Νηπιαγωγείων Αγίου Στεφάνου σε κατάλληλες τοποθεσίες. Η προσχολική αγωγή είναι μείζονος και ζωτικής σημασίας για κάθε παιδί που βρίσκεται στο αντίστοιχο ηλικιακό στάδιο  και πρέπει επιτέλους να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

ï Τη διεκδίκηση της ΚΑΜΕΛΙΑΣ για τον Άγιο Στέφανο αλλά και κατάλληλους χώρους μαθητικής δημιουργίας σε κάθε δημοτική κοινότητα.

ï Τη δημιουργία κέντρου πρόληψης όλων των μορφών εξαρτήσεων.

ï Τη διεκδίκηση χώρων άθλησης και παιδικών χαρών στις γειτονιές.

ï Την εξέτση της δυνατότητας να ιδρύσει η Ένωση Κοινωνικό Φροντιστήριο με στόχο την ενίσχυση των μαθητών των οικογενειών που το έχουν ανάγκη.

ï Ζητούμενο είναι το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν στην διάρκεια όλης της 2ετίας όλα τα μέλη της Ένωσης-αντιπρόσωποι των συλλόγων, για την καλύτερη παρακολούθηση των προβλημάτων, τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων και των ημερίδων και τον εμπλουτισμό της δράσης της Ένωσης.

Και όλα τα παραπάνω με στόχο ένα σχολείο σύγχρονο, ελκυστικό, χώρο μάθησης και δημιουργίας, που θα επιτρέπει στο κάθε παιδί να αναπτύξει τις κλίσεις του, προσφέροντάς του ολόπλευρη μόρφωση μέσα από την επαφή με τον πολιτισμό, τις επιστήμες, τον αθλητισμό και την τεχνολογία.

Αντί γι’ αυτό, που είναι αυτονόητο, στο Δήμο Διονύσου “Τα παιδιά μας κάνουν μάθημα σε ISO αίθουσες, σε ακατάλληλα προκάτ κτήρια, σε υπερφορτωμένα κτήρια, ορισμένες φορές σε ακατάλληλα  προαύλια, χωρίς χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες και εργαστήρια. Μπορεί πολλές  από τις διεκδικήσεις μας να μην έχουν καταφέρει να αποδώσουν μέχρι σήμερα καρπούς, όμως εμείς ούτε απογοητευόμαστε, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να «το βάλουμε κάτω», γιατί γνωρίζουμε καλά ότι από την άλλη, τίποτα απολύτως δε θα είχε πραγματοποιηθεί αν εμείς δεν αγωνιζόμασταν”, κατέληξε χαρακτηριστικά η κ. Μαγκλάρα.

Ακολούθησε σύντομη παρέμβαση και χαιρετισμός από τον Δ. Διοϊλή, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Γονέων της Περιφέρειας Αττικής, που κάλεσε τους γονείς σε ακόμη μαζικότερη και ενεργότερη συμμετοχή, ώστε να λυθούν τα προβλήματα στα σχολεία. Αμέσως μετά παρουσιάστηκε ο έλεγχος της Εξελεγκτικής Επιτροπής από τον Γ. Γάκη και εν συνεχεία ξεκίνησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, του οποίου η θητεία είναι διετής.

Η διαδικασία ανέδειξε τα παρακάτω μέλη, που θα συσταθούν σε Σώμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά τις ερχόμενες εκλογές, και τα οποία κατά σειρά ψήφων είναι:

Ε. Μαγκλάρα, Χ. Τσολάκου, Δ. Τσιράκης, Ε. Γιώτη, Α. Τόκα, Λ. Λυγήρου, Μ. Πανουργιά, Γ. Ανδρεόπουλος και Στ. Μαντζαρίδης. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχει για πρώτη φορά  εκπρόσωπος από το Λύκειο Άνοιξης αλλά και από το Δημοτικό Ροδόπολης, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα νέα μέλη της Ένωσης.

Για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας εξελέγησαν οι: Α. Τόκα, Τζ. Ευστρατίου και Στ. Μαντζαρίδης.

Για την Ομοσπονδία Γονέων οι: Ε. Μαγκλάρα, Δ. Τσιράκης, Ε. Γιώτη, Β. Πεντζερίδου και Γ. Ανδρεόπουλος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή, τέλος, οι: Χ. Ζερβουλάκου, Κ. Αλπέτζου και Στ. Νάση.