logo


Στον απόηχο των πρόσφατων επιθέσεων στο εκλογικό περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης στιν Άγ. Στέφανο, που έγινε τρεις φορές στόχος βανδάλων, επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου στη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της παράταξης και του ΚΚΕ.

Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που στο βήμα ήταν η Ε. Χαλιού υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, μικρή- αρχικά- ομάδα 3-4 νεαρών κουκουλοφόρων άρχισαν να γιουχάρουν τους παρευρισκόμενους και το ΚΚΕ, και να κάνουν άσεμνες χειρονομίες, ενώ κάποιοι από αυτούς κρατούσαν πέτρες. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία- αλλά μέχρι να φθάσει το πρώτο περιπολικό, οι προκλήσεις των νεαρών δεν έμειναν αναπάντητες από τα μέλη και τους φίλους του Κομμουνιστικού Κόμματος, που κινήθηκαν ομαδικά εναντίον τους. Σοβαρότερες συμπλοκές, πάντως, αποτράπηκαν χάρη στην ψυχραιμία μελών της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Διονύσου, που εκείνη την ώρα κρεμούσαν πανώ με αντιφασιστικά συνθήματα και που κατάφεραν μάλιστα να απομονώσουν έναν από τους κουκουλοφόρους.

Εντωμεταξύ η ομάδα των νεαρών πύκνωσε αλλά παρέμεινε σε απόσταση ασφαλείας, από την άλλη πλευρά των γραμμών του τρένου, μια που όλη η συγκέντρωση είχε τεθεί σε επιφυλακή για τον κίνδυνο νέων επεισοδίων. Στο χώρο έσπευσαν και μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αντιμετώπισαν παρόμοια επίθεση πριν από λίγες ημέρες στη διάρκεια αφισοκόλλησης.

Περιπολικά παρέμειναν στο χώρο του σταθμού και μετά το πέρας της εκδήλωσης, ένα περιφρουρώντας το χώρο του εκλογικού περιπτέρου και ένα δίπλα στο χώρο στάθμευσης του σταθμού, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένη η ομάδα των νεαρών.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως όλοι μιλούσαν για οργανωμένη επίθεση και προβοκάτσια από ακροδεξιούς, ενώ εκτίμηση ήταν πως στη συντριπτική πλειονότητά τους επρόκειτο για έφηβους 16-18 χρόνων, γεγονός που (ξανα)φέρνει πιο επιτακτικά παρά ποτέ την ανάγκη αναχωμάτων σε πρακτικές φασισμού και τρομοκρατίας, που έχουν πυκνώσει στην πόλη μας, και ιδίως ανάμεσα στη νεολαία.