logo


Τα μπάζα που ρυπαίνουν την περιοχή γύρω από το αντλιοστάσιο του πρώην Ιππικού Ομίλου στη Σταμάτα, φέρνει σήμερα στην επικαιρότητα ο υποψήφιος με την παράταξη Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Δ. Ζαρρής με ανάρτησή του στο facebook. Ο ίδιος προειδοποιεί πως σ’ εκείνη τη χωματερή που σήμερα έχει μόνο μπάζα, αύριο μπορεί κάποιος να εναποθέσει επικίνδυνα απόβλητα, με άδηλες συνέπειες για τον υδροφόρο ορίζοντα:

Απευθύνομαι στους κατοίκους της ΣΤΑΜΑΤΑΣ του Δήμου Διονύσου.

Θα κάνω μια απλή ερώτηση. Ξέρει κανείς τι είναι αυτό το μικρό κτήριο δίπλα σε αυτόν τον θλιβερό και βρωμερό μπαζότοπο;

Μήπως είναι η, έστω εφεδρική, γεώτρηση που υδροδοτείται η Σταμάτα στην περιοχή που παλαιότερα ήταν η ΑΙΟΒΑ; Ερώτηση κάνω..

Ας πούμε ότι τα μπάζα είναι κατά βάση υλικά κατεδαφίσεων. Αποκλείεται κάποιος άλλος ανεύθυνος να εκμεταλλευτεί το μπάχαλο και, χωρίς να γνωρίζει, να απορρίψει επικίνδυνα απόβλητα που, αργά ή γρήγορα, να καταλήξουν στον υπόγειο υδροφόρο και να αντληθούν από τη γεώτρηση, εφόσον είναι γεώτρηση βεβαίως;

Ποιος τα ελέγχει αυτά;

Τα μπάζα είναι μόλις σε απόσταση 10-20 μέτρων από το κτήριο.

Σε ευτές τις εκλογές ψηφίζουμε με υπευθυνότητα. Να τελειώνουμε με αυτές τις εικόνες.

ΕΥΠΟΛΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ  Υπ. Δήμαρχος Κ. Κουριδάκης

Δ. Ζαρρής

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός

Υπ. Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Διονύσου

ΔΚ Αγίου Στεφάνου

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας Β. Πέππας, από το 2015 με αλλεπάλληλα έγγραφά του (σ.σ. η Οδός Διονύσου έχει στη διάθεσή της επτά από αυτά!) προς το Δασονομείο, το Δήμο και το Αστυνομικό Τμήμα διαμαρτυρόταν για τις ανεξέλεγκτες χωματερές στον πρώην Ιππκό Όμιλο, αλλά και στην  περιοχή του Προφήτη Ηλία, χωρίς καμιά ανταπόκριση: