logo


Την Τρίτη 15 Μαΐου, 11 μόλις ημέρες πριν από την Κυριακή των εκλογών, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λ. Κανακάρη καλούσε τα μέλη σε έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής. Έρχεται αυτή η ιδιότητα, την οποία και σήμερα διατηρεί μια που δεν έχει γνωστοποιηθεί η παραίτησή της, σε σύγκρουση με την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς της ως συμβούλου με την παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής;  Ναι, λέει στο άρθρο 11 ο Κλεισθένης Ι, μια που ρητά ορίζεται:

Άρθρο 11 του Ν. 4555/2018

δ)Διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι διοικητικών συμβουλίων, διευθύνοντες ή εντεταλμένοι σύμβουλοι των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος, καθώς και των πάσης φύσεως νομικών προσώπων των δήμων, οι οποίοι δεν είναι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης ή δεν έχουν εκλεγεί στα ανωτέρω αξιώματα, στους δήμους στη χωρική περιφέρεια των οποίων εκτεινόταν η αρμοδιότητά τους, μέσα στο δεκαοκτάμηνο πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών. Ειδικά για τις πρώτες εκλογές που θα διεξαχθούν μετά την ισχύ του παρόντος, τα ως άνω πρόσωπα που θέτουν υποψηφιότητα στους άλλους δήμους της χωρικής περιφέρειας του νομικού προσώπου, πλην του δήμου της έδρας αυτού, παραιτούνται από τη θέση τους, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 30 του π.δ. 26/2012, πριν την ανακήρυξη των υποψηφίων. Αν τα ως άνω πρόσωπα θέτουν υποψηφιότητα σε δήμο της έδρας του νομικού προσώπου, ισχύουν τα οριζόμενα στο πρώτο εδάφιο.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τα παραπάνω ισχύουν και για τον έτερο Πρόεδρο, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Δελαγραμμάτικα, που είναι επίσης υποψήφιος με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, διατηρώντας μέχρι σήμερα και την ιδιότητά του του προέδρου. Αμφότεροι έχουν οριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν είναι αιρετοί.

Σχετικό είναι και παρακάτω Δελτίο Τύπου της παράταξης Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο:

16/5/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την δημόσια ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων των Ανοιχτών Οριζόντων και την αποστολή πρόσκλησης από την κ. Κανακάρη, με την ιδιότητα της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ρωτάμε τον κ. δήμαρχο να μας ενημερώσει εάν έχουν υποβληθεί και πότε οι παραιτήσεις της κ. Κανακάρη και του κ. Δελαγραμμάτικα από τα ΝΠΔΔ του Δήμου, στα οποία προεδρεύουν.