logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαλίστατοι προεκλογικά όλοι οι υποψήφιοι του Δήμου μας επί παντός επιστητού, υπόσχονται τα πάντα στους πάντες για όλα αυτά που απασχολούν τους δημότες από τη εποχή του Γκόρτσου του αείμνηστου Παπαγιανόπουλου στην ταινία Τζένη – Τζένη. Γιοφύρια, ποτάμια, σκουπίδια, λάμπες και κορδέλες.

Κανείς δεν μιλά όμως για μια δεκαριά αλητάκια που στο πνεύμα της εποχής και με την ανοχή κάποιων άλλων σχεδιάζουν σβάστιγκες και λοιπά «ελληνικά» της Χρυσής Αυγής σε σχολεία, πυρπολούν ανοιχτά προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ και τραμπουκίζουν εκ του ασφαλούς εκδηλώσεις και πολίτες με αντιφασιστική δράση της περιοχής. Αυτής που ζούμε, όχι κάποιας άλλης.

Ε λοιπόν, όχι, δεν «είναι προνόμιο να ζεις» σε μια περιοχή που φασίστες καίνε το προεκλογικό περίπτερο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον ίδιο δρόμο και 200 μέτρα μακριά από το αστυνομικό τμήμα.

Ποια «δύναμη ευθύνης» σιωπά, όταν κατ’ επανάληψη τις τελευταίες μέρες φασίστες επιτίθενται σε μέλη συλλογικοτήτων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αντιφασιστική Πρωτοβουλία) που προβάλλουν τις θέσεις τους; Έχουμε δημοκρατία ή προτιμάμε τον γύψο;

«Η πόλη μας- το σπίτι μας» έχει γεμίσει φασιστικά συνθήματα και σύμβολα, και έπρεπε να πάνε μέλη της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας για να σβήσουν τα συνθήματα που επί εβδομάδες δηλητηρίαζαν ανενόχλητα τις ψυχές των μαθητών σε πολλά σχολεία της περιοχής.

«Επιλέγουμε το ευ», και κυρίως επιλέγουμε να κλείνουμε τα μάτια απέναντι στην έξαρση της φασιστικής δράσης.

Διεκδικούμε την ψήφο σας αλλά έξω από το μαγαζί ψητοπωλείου στην κεντρική πλατεία Αγ. Στεφάνου σταθμεύει χαρακτηριστικό δίχρωμο όχημα με πινακίδες καταχωρημένες και οι επιβαίνοντες σε αυτό χαριεντίζονται με παρευρισκόμενους στο μαγαζί και λίγα λεπτά αργότερα τα ίδια αλητάκια «την στήνουν» στην απέναντι πλευρά του σταθμού με καδρόνια και απειλούν πολίτες με αντιφασιστική δράση κι εξαφανίζονται τρέχοντας στη θέα ενός περιπολικού που φυσικά ειδοποιήθηκε από περίοικους. Μετά κανείς δεν τους γνωρίζει, κανείς δεν τους είδε. Τους είδαμε εμείς όμως ιδίοις όμμασι, εμείς και κάποιοι άλλοι…

Και όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται πρόταση της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας για μετονομασία συμβολικά ενός δρόμου σε οποιοδήποτε σχολείο σε «οδό Παύλου Φύσσα», προκειμένου να υπενθυμίζει στους μαθητές μας τα εγκλήματα του φασισμού στη χώρα μας, δημοτικοί σύμβουλοι των μεγάλων παρατάξεων -επειδή δεν τολμούν ανοιχτά να την καταψηφίσουν- θυμούνται μια ξαφνική δουλειά ή εντελώς τυχαία αργοπορούν την ώρα της ψηφοφορίας, για να μην συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων, ώστε να μην είναι άμεσα εκτελεστή.

Και όταν η ίδια πρόταση έρχεται σε κοινοτικά συμβούλια, την καταψηφίζουν με το σκεπτικό ότι «ο Π. Φύσσας δεν ήταν κάτοικος της περιοχής» ή «δεν ήταν εθνικός ευεργέτης”. Ζούμε στην Ελλάδα αλλά κάνουμε τους Κινέζους…

Σε λίγες μέρες το πανηγύρι των εκλογών θα έχει τελειώσει. Άλλοι ας μετρούν «μικροκέρδη και μικροζημιές», αυτή η λογιστική μας αφήνει παγερά αδιάφορους.

Εμείς, σαν Αντιφασιστική Πρωτοβουλία, θα είμαστε και την επόμενη μέρα των εκλογών εδώ, στους δρόμους, όπως όλο το προηγούμενο διάστημα. Στους δρόμους και στη δράση -και όχι στις κάλπες- μας ενδιαφέρει να συναντηθούμε με όλους, όσοι δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν την περιοχή μας στις φασιστικές συμμορίες, έχουν τη διάθεση και τη θέληση να τσακίσουμε το φασισμό και στις γειτονιές μας.