logo


*Γράφει ο Μ. Κόκκαλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Ροδόπολη με τη Δύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο

Δυο βδομάδες πριν από τις εκλογές ανακοινώθηκαν επίσημα οι παρατάξεις και οι συνδυασμοί που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας εκτίθενται στην κρίση του εκλογικού σώματος και ζητούν την ψήφο του.

Συζητώντας με γνωστούς και φίλους η κουβέντα έρχεται, αναπόφευκτα, λόγω επικαιρότητας στις εκλογές.

Συμφωνούμε όλοι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές με 6 παρατάξεις για το δημοτικό συμβούλιο, λιγότερες στα τοπικά, λόγω των συμπράξεων κάποιων παρατάξεων και της απουσίας κάποιων άλλων.

Και η συζήτηση προχωρά στο κρίσιμο ερώτημα: Τι επιλέγουμε; Τι ψηφίζουμε;

Προσωπικά, έχω την απάντηση και την δίνω με τη συμμετοχή μου στη Δύναμη Ευθύνης.

Όμως, αντί να προτείνω στους φίλους ποιον να στηρίξουν, θα προτιμούσα να αναφερθώ στο τι να αποφύγουν. Ειδικά στο θέμα των προσώπων και ανεξάρτητα από παρατάξεις και ψηφοδέλτια.

Ας αποφύγουν, λοιπόν, να ενισχύσουν αυτές/αυτούς που:

1. Οχυρώνονται πίσω από την παράταξη στην οποία συμμετέχουν και τα βλέπουν όλα τέλεια, χωρίς ίχνος αντικειμενικότητας και αυτοκριτικής.

2. Διστάζουν απέναντι στο ζόρικο, στο επώδυνο, σ’ αυτό που μπορεί να έχει πολιτικό κόστος, και αφήνουν τα προβλήματα ανέγγιχτα να χρονίζουν.

3. Διαχειρίζονται καταστάσεις, ειδικά όταν κατέχουν θέσεις ευθύνης, ίσα-ίσα για να κυλάνε οι μέρες, να μετράει μήνες η θητεία και να επαίρονται στη λήξη της για το τεράστιο… μηδέν της συμβολής τους.

4. Αντικαθιστούν τον πολιτισμένο πολιτικό διάλογο με λασπολογία, από έλλειψη θέσεων και ανταγωνιστικών προτάσεων.

5. Εμφανίζονται ανά τετραετία ή πενταετία, ανάλογα με το πότε γίνονται οι εκλογές, θυμούνται τότε τον δημότη και το καλό του, υπόσχονται ή κάνουν εξυπηρετήσεις και τακτοποιήσεις και εξαφανίζονται, είτε εκλεγούν είτε όχι, για να επανεμφανιστούν στο επόμενο… «πανηγύρι».

Φίλες και φίλοι, ας κλείσουμε τα αυτιά στους επικοινωνιολόγους και τους προπαγανδιστές και ας ανοίξουμε τα μάτια στην πραγματικότητα. Αυτή είναι ο οδηγός για την επιλογή των καλύτερων να μας εκπροσωπήσουν.