logo


Οι Θ. Στάικος Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ, Α. Μπέτσης δημοτικός σύμβουλος, Β. Ζώτου Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Ράικος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Β. Δαρδαμάνης Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, Π. Χρονόπουλος δημοτικός σύμβουλος και οι Β. Μελετίου τοπική σύμβουλος στον Άγ. Στέφανο και Π. Συμεωνίδης και Στ. Ουσταμπασίδης τοπικοί σύμβουλοι στη Δροσιά, παραμένουν στους Ανοιχτούς Ορίζοντες διεκδικώντας και πάλι την εκλογή τους:

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

 

Ο Θεόδωρος Στάικος είναι κάτοικος Διονύσου από το 1990. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες τη Βασιλική, δικαστή στο επάγγελμα και την Ελένη, απόφοιτο της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Είναι οικονομολόγος και εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος στην Τράπεζα της Ελλάδος. Διετέλεσε περιφερειάρχης  στα Ιόνια Νησιά και τη Στερεά Ελλάδα. Υπηρέτησε τα κοινά επί πολλά χρόνια, ως κυβερνητικό στέλεχος, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον αθλητισμό (ως αιρετός στην ελληνική ομοσπονδία χιονοδρομίας), τον συνδικαλισμό (ως αναπληρωτής γραμματέας της Ο.Τ.Ο.Ε.) ενώ υπήρξε και πρόσκοπος  για πολλά χρόνια. 

Επί της προεδρίας του στην ΕΣΤΙΑ,  άνοιξαν 4 Παιδικοί  Σταθμοί και 2 ΚΑΠΗ.

«Ο πρώτος στόχος μας, ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, επετεύχθη. Ο δεύτερος,  ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΤΥΠΟ, ολοκληρώνεται και… συνεχίζουμε.» 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΕΤΣΗΣ

Ο Ανδρέας Μπέτσης γεννήθηκε στον Πειραιά και κατοικεί μόνιμα στη Δροσιά από το 1990. Είναι παντρεμένος με την Φωτεινή Λύκαρη (καθηγήτρια Αγγλικών) και πατέρας τριών αγοριών.

Είναι δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, από το 1994 μέχρι σήμερα, αρχισυντάκτης ειδήσεων από το 2007, μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) από το 1992 και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) από το 1988.

Εργάστηκε στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ανελλιπώς, από το 1983 μέχρι την ημερομηνία αναστολής της έκδοσής της, στις 14 Νοεμβρίου 2014. Διετέλεσε προϊστάμενος του Κέντρου Τύπου Αντισφαίρισης στο Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης του ΟΑΚΑ στο Μαρούσι και μέλος της διευθυντικής ομάδας εγκατάστασης του Ολυμπιακού Κέντρου Αντισφαίρισης στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων, στο Mega Channel (1989-90), το «Φως των Σπορ» (1980-1990), στο Γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης ως υπεύθυνος (1995-2005) καθώς και στο διαδημοτικό σταθμό «Ράδιο -5» της Β΄ Πειραιώς.

Είναι απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιά, απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και δικηγόρος Πειραιώς.

Έχει δυο φορές βραβευτεί από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (δημοσιογραφικά βραβεία της χρονιάς):

¬ Το 2004, για την τηλεοπτική συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στην ΕΡΤ με θέμα την Εθνική Ελλάδος ποδοσφαίρου, στην πρώτη και μοναδική ως τώρα φορά που ο μεγάλος συνθέτης μίλησε για ποδόσφαιρο και τη σχέση του με τον αθλητισμό.

¬ Το 2010, για την έρευνα «Σωματεία μαϊμού στο τζούντο», στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η εν λόγω έρευνα, έγινε αιτία να ενεργοποιηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Πολιτείας και να ληφθούν από τη Γ.Γ.Α. αυστηρότερα μέτρα όσον αφορά στη νομιμοποίηση και χρηματοδότηση των σωματείων όλων των ερασιτεχνικών αθλημάτων. Επιπλέον, ενισχύθηκε ο θεσμός της «ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

Ο Ανδρέας Μπέτσης έχει επίσης τιμηθεί:

¬ Το 2004, με δημοσιογραφικό έπαινο από την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «Ολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004» κα Γιάννα Αγγελοπούλου, για την εργασία του ως Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του Κέντρου Αντισφαίρισης.

¬ Το 1992, με έπαινο από το Σύλλογο Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.

Είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Διονύσου με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Διονύσου «Ο Θέσπις», Γενικός Γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΕΠΣΑΝΑ (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής) και πρόεδρος επί σειρά ετών κατά το παρελθόν στον Αθλητικό Σύλλογο Δροσιάς «ΝΙΚΗ».

ΒΑΝΑ ΖΩΤΟΥ

Η Βασιλική (Βάνα) Ζώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 και διαμένει μόνιμα στην Άνοιξη από το 1981. Κατάγεται από τους Κουκλιούς Ιωαννίνων.

Είναι απόφοιτος Νομικής του Πανεπιστημίου της Ουαλίας (University of Wales Swansea) και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Με την τοπική αυτοδιοίκηση ασχολείται από το 2006. Το 2014 εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες, διετέλεσε μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου και από το 2017 τελεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου.

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΑΪΚΟΣ

Ο Δημήτρης Ράικος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και κατοικεί στο Κρυονέρι από το 1995. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός και Εργολήπτης Δημοσίων Έργων. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος μεγάλης Τεχνικής Εταιρείας και τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει τη δική του εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των κατασκευών και της τηλεφωνίας.

Με την Αυτοδιοίκηση ασχολείται τα τελευταία 17 χρόνια ως κοινοτικός σύμβουλος Κρυονερίου και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Διονύσου. Το 2006 ήταν υποψήφιος πρόεδρος Κρυονερίου και ως το 2010 επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Κοινοτικό Συμβούλιο Κρυονερίου. Από το 2017 έως σήμερα έχει αναλάβει Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών και Χωροταξίας του Δήμου Διονύσου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ

Ο Βασίλης Δαρδαμάνης, γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Διόνυσο. Η καταγωγή του είναι από τις Παπαδάτες Ηπείρου. Είναι παντρεμένος με την ιδιωτική εκπαιδευτικό Κέλλυ Δελφάκη και έχει δίδυμα αγόρια έντεκα ετών.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και συμμετείχε σε εξειδικευμένα σεμινάρια και συνέδρια, διαφόρων ειδικοτήτων, της Oδοντιατρικής. Διατηρεί οδοντιατρείο στην Δροσιά και είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Οδοντιατρικής και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Φοιτητών του Α.Π.Θ. (Φ.Ε.Α.Π.Θ.).

Ο Βασίλης Δαρδαμάνης ασχολείται με τον Αθλητισμό στον Διόνυσο, από το 2004. Διετέλεσε πρόεδρος του Α.Ο. Διονύσου από το 2006 μέχρι το 2015 και στη συνέχεια μέλος και έφορος του Τένις. Το 2013, διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης και Πολιτισμού «ΘΕΣΠΙΣ». Είναι επίσης μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Αττικής (ΕΠΣΑΝΑ). Το 2014 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τους «Ανοικτούς Ορίζοντες». Όντας ήδη μέλος του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ΟΝΑΠ «ΘΕΣΠΙΣ», το 2015 ανέλαβε Πρόεδρός του, μέχρι την κατάργησή του. Συμμετείχε επίσης σε διάφορες Επιτροπές του Δήμου.

Από το 2017 μέχρι και σήμερα, είναι Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας ζωής. Το 2018 ανέλαβε επιπλέον καθήκοντα όπως το αυτοτελές τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων και άλλες αρμοδιότητες.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ

Ο  Παναγιώτης Συμεωνίδης γεννήθηκε στη Δράμα το 1957 και κατοικεί μόνιμα στη Δροσιά από το 1999. Είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων) και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (M.Sc) στη Διοίκηση Βιομηχανικών Συστημάτων με ειδίκευση στα Logistics. Έχει δύο γιούς, τον Κωνσταντίνο 25 ετών, Βιοχημικό και τον Θανάση 22 ετών, τελειόφοιτο Μηχανικό Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.

Από το 1980 έως το 2011 υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως Αξιωματικός ειδικότητας Εφοδιασμού, από όπου αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποπτεράρχου. Διετέλεσε επιτελής σε νευραλγικές θέσεις σχετικές με το σχεδιασμό διαδικασιών, τον προγραμματισμό, την απόκτηση και διανομή των πάσης φύσεως υλικών και εφοδίων της Π.Α.. Επίσης, διετέλεσε σύνδεσμος στη ΝΑMSA (Λουξεμβούργο), εθνικός αντιπρόσωπος σε επιτροπές του ΝΑΤΟ και εκπαιδευτής σε σχολές επιμόρφωσης προσωπικού και καθηγητής στη ΣΤΥΑ.

Επιπλέον, έχει ασχοληθεί με την ανάπτυξη και  συντήρηση  λογισμικού Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και ως εισηγητής σε σεμινάρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών σε θέματα Διαχείρισης Αποθεμάτων.

Το 2014 εκλέχθηκε Τοπικός Σύμβουλος στη Δ.Κ. Δροσιάς με την παράταξη «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες». Παράλληλα, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας στο Σύλλογο Μελισσοκόμων Αττικής καθώς και στην Ένωση Ποντίων Δροσιάς. Το 2015 εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος στον οίκο Ευγηρίας του Δήμου Διονύσου, στον οποίο από 26-2-2019 εκτελεί τα καθήκοντα του προέδρου.

«Το νέο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι όπως διαμορφώνεται πλέον με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις του θεσμικού πλαισίου των Ο.Τ.Α (Κλεισθένης Ι) επιβάλλει την επανεκκίνηση του Δήμου μας, με κύριο άξονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο συνεργιών και διαφάνειας. Πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου και με γνώμονα τις αρχές και τις αξίες που έχω ως άνθρωπος.»

ΣΤΑΥΡΟΣ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ

Ο Σταύρος Ουσταμπασίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δροσιά όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Εργάζεται στις αστικές συγκοινωνίες από το 2002 έως σήμερα, ως οδηγός.

Από το 2014 έως το 2016 διατέλεσε αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Η ΕΣΤΙΑ» και το 2014 πρόεδρος του 2ου Συλλόγου Γoνέων και Κηδεμόνων του 2ου νηπιαγωγείου Δροσιάς. Από το 2015 έως και σήμερα, είναι μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου στον οποίο υπήρξε και αντιπρόεδρος για ένα έτος (2017 – 2018). Το 2014 εκλέχτηκε τοπικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Δροσιάς.

«Μόνη λύση στο αδιέξοδο που ζούμε είναι οι άνθρωποι με όραμα, στόχο και προοπτική. Πιστεύω ότι ο Διονύσης Ζαμάνης είναι ένας από αυτούς και αυτός είναι ο λόγος που και αυτήν την τετραετία θέτω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Δικό μου όραμα είναι να βελτιώσω την ποιότητα ζωής των παιδιών μου και των συνδημοτών μου και δεσμεύομαι να εργαστώ προς αυτόν τον σκοπό με τη δική σας ψήφο, μεθοδικά, με υπομονή και επιμονή.»

ΠΕΤΡΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πέτρος Χρονόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και είναι μόνιμος κάτοικος Διονύσου από το 1981. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στον τομέα της Γεωθερμίας. Επαγγελματικά, δραστηριοποιείται στο χώρο των πωλήσεων μαρμάρων εντός και εκτός Ελλάδας.

Από το 2014 είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Διετέλεσε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Διονύσου, καθώς και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ

Η Βασιλική Μελετίου γεννήθηκε στο Μαρούσι και από το 2006 διαμένει μόνιμα στον Άγιο Στέφανο. Είναι έγγαμη με ένα τέκνο.

Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Σάμο. Το 2003, κατάφερε να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία μεταξύ των φοιτητών της Σχολής και αποφοίτησε ένα χρόνο αργότερα, λαμβάνοντας υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Heriot – Watt University της Σκωτίας, από όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό της στα Χρηματοοικονομικά Μαθηματικά. Το 2013, πήρε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Derbyshire Business School της Αθήνας. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά.

Από το 2015 μέχρι σήμερα, εργάζεται σε ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα στην ανάλυση πιστωτικού κινδύνου. Στο παρελθόν, επί δέκα συναπτά έτη, διετέλεσε στεγαστικός σύμβουλος στην ίδια τράπεζα, λαμβάνοντας μάλιστα το βραβείο βέλτιστης απόδοσης.

Η Βασιλική Μελετίου έχει λάβει ερασιτεχνικό δίπλωμα στην μελισσοκομική ενώ ασχολείται και με την ελαιουργία. Ήταν εθελόντρια στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Φάρος Ελπίδας» ο οποίος δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, προσπαθώντας να ενισχύσει τοπικές κοινωνίες χωρών που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Από το 2015 είναι εκλεγμένη τοπικός σύμβουλος της κοινότητας Αγίου Στεφάνου.