logo


Επιμένουν στην παραποίηση της διαδικασίας για το πρόσφατο debate, που από όλους τους επικεφαλής είχε συμφωνηθεί, οι οργανωτές του και εγκαλούν  τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, την παράταξη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, για «κλοπή των πνευματικών προϊόντων του έργου τους, καθώς και για έλλειψη σεβασμού στη δουλειά τους, με στόχο τον προσπορισμό μικροπολιτικού οφέλους». Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες μετά από τη ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση του debate, που είχε συμφωνηθεί να διεξαχθεί χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή εντός της αίθουσας, οι Ανοιχτοί Ορίζοντες κατηγόρησαν τους διοργανωτές για αθέτηση της συμφωνίας περί τηλεοπτικής κάλυψης, ενώ έσπευσαν να διαρρεύσουν στη δημοσιότητα ηχητικό απόσπασμα του debate, κίνηση που από τους διοργανωτές θεωρείται παραποίηση της διαδικασίας. Σχετικές είναι και οι δυο ανακοινώσεις που ακολουθούν- από τους Ανοιχτούς Ορίζοντες και τον Ν. Κοκκαλά, διευθυντή των vpradio.gr, Βορείων Προαστίων και eklogesdionysou.gr αντιστοίχως:

Ανοιχτοί Ορίζοντες: Διευκρίνιση για το ηχητικό απόσπασμα που δώσαμε στη δημοσιότητα από το debate του VP RADIO

Το ηχητικό απόσπασμα είναι δημόσιο καθώς προβαλλόταν ζωντανά στο διαδίκτυο και δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός.

Οι αναφορές Ζαμανη και Καλαφατελη αφορούν σε θέματα διαφάνειας και προέρχονται από τη διαδικασία του debate τόσο κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων όσο και από τις ελεύθερες τοποθετήσεις.

Προκαλούμε οποιονδήποτε (συμπεριλαμβάνομενων και των υποστηρικτών τους που μέχρι πρόσφατα διατυμπάνιζαν την αμεροληψία τους) να ισχυριστεί ότι εχουν παραποιηθεί τα λεγόμενα κάποιου εκ των συμμετεχόντων στη διαδικασία ωστε να υποστεί και τις κυρώσεις. Στην αρχή, μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα επίσημο έγγραφο που να τους εμπλέκει στο σκάνδαλο των νερών του Κρυονερίου και όταν τους τα δείξαμε, προσπάθησαν να μας πείσουν οτι δεν βλέπουμε καλά. Τώρα, προσπαθούν να μας πείσουν ότι όσα ακούμε δεν ειπώθηκαν ποτε!

Η αλήθεια είναι αυτή: ο κ.Καλαφατελης λίγες ημέρες πριν την απολογία του στον ανακριτή, λέει δημόσια ότι θα έκανε και πάλι το ίδιο!

***

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

των μέσων εφημερίδα Βόρεια Προάστια, VPradio και EklogesDionysou.gr

για το DEBATE των εκλογών.

Παραποίηση της διαδικασίας και όχι παραποίηση αυτών που ειπώθηκαν

Αγαπητοί Φίλοι,

Σαν εφημερίδα Βόρεια Προάστια, VPradio  και EklogesDionysou.gr δηλώνουμε πως το DEBATE, που με τόση ευκολία κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν,  είχε μεγάλη επιτυχία .

Ωστόσο, πάμε λίγο το ιστορικό προς τα πίσω για να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα.

Για να γίνει ένα DEBATE χρειάζεται η συναίνεση όλων των υποψήφιων.  Αυτό έγινε και οι 6 υποψήφιοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο DEBATE που οργανώσαμε.  Ύστερα δόθηκαν οι όροι και κανόνες στους εκπρόσωπους τους, οι 6 πλευρές συμφώνησαν ομόφωνα και έτσι προχωρήσαμε στην πραγματοποίηση του.

Τονίζουμε πως το DEBATE δεν έγινε από κάποιον δημόσιο φορέα, αλλά από κάποια ιδιωτικά μέσα σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Διονύσου και τον ΣΕΒΑ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βόρειας Αττικής).

Κοινώς, δεν έγινε με συμμέτοχο κανέναν ώστε κάποιος να μπορεί να πάρει δικαιώματα για το υλικό που ακόμα εμείς σαν μέσα δεν έχουμε αναδημοσιεύσει.

Συνεχίζοντας επί της διαδικασίας,  καλεσμένοι ήταν οι κκ. Ζαμάνης Διονύσης  Ανοιχτοί Ορίζοντες, Καλαφατέλης Γιάννης  Δύναμη Ευθύνης, Νίκος Κλήμης Μαζί για τον Διόνυσο , Κουριδάκης Κωστής Εύπολις, Παντελόγλου Τεύκρος Λαϊκή Συσπείρωση και Τσεβάς Χρήστος Η πόλη μας το σπίτι μας.

Την ημέρα του DEBATE παραβρέθηκαν οι 5 από τους 6, με την απουσία του κ. Τσεβά Χρήστου ο οποίος για επαγγελματικούς λόγους δεν μπόρεσε να παρευρεθεί .

Βάσει των κανόνων, που υπενθυμίζουμε αποδέχτηκαν όλοι οι προσκληθέντες, απαγορευόταν να υπάρχει οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή εντός της αίθουσας.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως, από πλευράς μας, δεν έγινε καμία παραποίηση των κανόνων, διότι στη διαπαραταξιακή συνάντηση είχαμε συμφωνήσει ότι ΔΕΝ θα υπάρχει βιντεοσκόπηση (οπτικοακουστικό υλικό) ΟΥΤΕ μαγνητοσκόπηση (ακουστικό υλικό) και ότι θα γινόταν προσπάθεια για live streaming στις σελίδες μας στο facebook. Όπως διαπιστώθηκε, αυτό ήταν αδύνατο με την ταχύτητα του ιντερνέτ που υπάρχει στο πολιτιστικό κέντρο (0,48 upload – σήμα το οποίο μετά βίας αρκούσε για την ραδιοφωνική μας μετάδοση) .   

Εμείς, σαν μέσα επικοινωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Διονύσου και ο ΣΕΒΑ πραγματοποιήσαμε ένα «δυνατό» DEBATE, υψηλού επιπέδου και ποιότητας, για το κοινά μας και τους ακροατές. Καμιά αθέτηση στα συμφωνηθέντα από την πλευρά μας και καμία παραποίηση στους όρους.

Επιπλέον, δε, προσπαθήσαμε να μην φέρουμε κανένα υποψήφιο σε δυσάρεστη θέση και, ταυτόχρονα, να εξασφαλίσουμε διαφάνεια στην διαδικασία, πολιτισμένο και ευχάριστο κλίμα μεταξύ τους.

Σχετικά με την υπόλοιπη προεκλογική περίοδο έχουμε να σχολιάσουμε τα εξής :

Το προεκλογικό ντέρμπι καλό θα είναι να έχει ένα ελάχιστο πολιτικό επίπεδο.  Αυτό υπερασπιζόμαστε και επιδιώκουμε  χρόνια τώρα.

Κάθε υποψήφιος έχει δικαίωμα να παίξει το «παιχνίδι»  και να στήσει την στρατηγική του, μόνος ή και  με βοήθεια, κάτι το οποίο εμάς, ως επικοινωνιακό μέσο, δεν μας αφορά. Μας αφορά, όμως, η έλλειψη σεβασμού στη δουλειά μας, η «κλοπή» των άυλων – πνευματικών προϊόντων του έργου μας, αυτού που αυτονόητα θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα της δικής μας προσπάθειας, του δικού μας κόπου.

Για να το κάνω σαφέστερο, η ιδέα, η πρόσκληση, η προετοιμασία και προπαρασκευή, η οργάνωση, η επιλογή και διατύπωση των ερωτήσεων, η διαχείριση του δημοκρατικού διαλόγου,  η διοικητική και τεχνική υποστήριξη της διαδικασίας, η αναμετάδοση στους ακροατές του DEBATE ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.

Καταγγέλλοντας την παραποίηση της διαδικασίας του DEBATE θέλουμε ακριβώς να στηλιτεύσουμε την εκμετάλλευση της δουλειάς μας για τη δημιουργία εντυπώσεων και τον προσπορισμό μικροπολιτικού οφέλους! Και αν νομίζετε ότι αυτό δεν είναι δα και τίποτε, εμείς θεωρούμε ότι αυτή η παραποίηση και εκμετάλλευση είναι τόσο σοβαρή όσο θα ήταν και η παραποίηση των λεχθέντων.

Εμείς δεν θα συμμετάσχουμε στα προεκλογικά παιχνίδια οποιουδήποτε δεν σέβεται όρους και κανόνες και κυρίως τους εργαζόμενους ανθρώπους που ζουν μέσα από την δουλειά τους.

Τέλος, τονίζουμε, πως ο πραγματικός ηγέτης είναι δίκαιος .

Ο σεβασμός κερδίζεται και δεν εξαγοράζεται  με απειλές, παιχνίδια και χρωστούμενα.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση

Κοκκαλάς Γ. Νικόλαος