logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κ. Λίτσα Κανακάρη, πρόσφατα πρόεδρος της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής θέλοντας να προλάβει να δώσει τα αντιπαιδαγωγικά και φιλοεπιχειρηματικά διαπιστευτήριά της σε εταιρείες security «φέρνει» ως θέμα προ ημερησίας διάταξης στην Α’βάθμια επιτροπή την τοποθέτηση καμερών στους αύλειους χώρους των δημοτικών σχολείων, σε συνδυασμό με μεγάφωνα που θα απομακρύνουν τους ανεπιθύμητους. Η ίδια μαζί με τα άλλα μέλη που πρόσκεινται στον συνδυασμό του κ. Ζαμάνη και με την απουσία της εκπροσώπου του Καλαφατέλη, συμφώνησαν κατά πλειοψηφία να δημιουργήσουν σχολεία που θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι μόνες αντίθετες ψήφοι ήταν αυτές των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης της Ελένης Μαγκλάρα και της Ελένης Μουλού η οποία ψήφιζε συμβουλευτικά ως διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Σε δήλωσή της για το συγκεκριμένο θέμα, στο ανώνυμο blog Διονυσος Post, χαρακτηρίζει «αλητεία» την διαφορετική τοποθέτηση της κ. Μαγκλάρα προέδρου της Ένωσης Γονέων του Δήμου Διονύσου και της Ελένης Μουλού η οποία χαρακτηριστικά ανέφερε «ακόμα και αν πιάσουμε τα παιδιά που μπαίνουν και κάνουν ζημιές, μετά τι θα κάνουμε;»

Κυρία Κανακάρη απαντήστε μας για το κόστος των καμερών, συγκριτικά με το κόστος πρόσληψης σχολικών φυλάκων, όπως άλλωστε έχει γνωμοδοτήσει και η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας την οποία αγνοείτε για μια ακόμα φορά!

Όσο για τις κυρίες Μαγκλάρα και Μουλού υποψήφιες με την Λαϊκή Συσπείρωση, ρωτήστε γονείς και μαθητές  για το παιδαγωγικό και κοινωνικό τους έργο μέσα και έξω από τα σχολεία!

Ο φασιμός, ο ρατσισμός, η παραβατικότητα δεν χτυπιούνται με κάμερες και μεγάφωνα, χτυπιούνται με πολιτισμό, με μαθητικά στέκια σαν την “Καμέλια” και με παιδεία που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «αλητεία» η Λαϊκή Συσπείρωση τον επιστρέφει προσθέτοντας…. «Πολιτική Αλητεία»