logo


Με την παρουσία πλήθους κόσμου- και κανενός βουλευτή “πράγμα που μας τιμά γιατί αποδεικνύει πως δεν έχουμε καμιά εξάρτηση από πουθενά”, όπως είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Κουριδάκης– πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 8 Μαΐου τα εγκαίνια στο εκλογικό κέντρο της παράταξης Εύπολις- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου, καθώς και η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων.

Τα εγκαίνια ευλόγησε ο πατήρ Χρήστος από τον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου της Άνοιξης και αμέσως μετά πήρε το λόγο ο κ. Κουριδάκης, που έκανε μια αναδρομή στη δημιουργία της παράταξης εδώ και ένα χρόνο: Μια μικρή, αρχικά, ομάδα ανθρώπων απογοητευμένων από όσα δεν γίνονταν σ’ ένα τόπο πλούσιο σε πολιτισμό και φυσικές καλλονές, με το όνομα Εύπολις, που επιλέγει το Ευ για την πόλη, που σιγά σιγά μεγάλωνε, και που μέσα από συναινετικές διαδικασίες συνεργάστηκε με ακόμη μια παράταξη με στόχο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου πόλου στο δημοτικό σκηνικό, όπου ο κάθε δημότης θα είναι ενεργός.

 

O ίδιος υπενθύμισε πως ως δημοτικός σύμβουλος την περίοδο 2011-2014 αγωνίστηκε για να ψηφιστεί και να λειτουργήσει τόσο η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης όσο και ο Συμπαραστάτης του Δημότη, αξίωμα για το οποίο μάλιστα ήταν υποψήφιος στην αμέσως επόμενη πενταετία (σ.σ. Όπως είναι γνωστό, κανείς από τους δυο αυτούς θεσμούς ελέγχου και διαφάνειας δεν λειτούργησε μέχρι σήμερα στον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου, με αποκλειστική ευθύνη των δυο καλλικρατικών Δημοτικών Αρχών). Κεντρικό σημείο στην ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου οι σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα μέλη της παράταξης- σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης, όπως τόνιζε συχνά.

Ο κ. Κουριδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις δράσεις που μέχρι σήμερα έχει οργανώσει η παράταξη, όπως ο καθαρισμός στο ρέμα Βρυσάκι, οι παρεμβάσεις για τα παράνομα μπαζώματα, η εκδήλωση για το περιβάλλον και τη φιλοζωία καθώς και αυτή προς τιμήν του πρωταθλητή ποδηλάτη Κ. Κανελλόπουλου, η παρουσίαση ενός διαφορετικού μοντέλου διακυβέρνησης του Δήμου κ.λπ.

Αμέσως μετά ο υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Εύπολι- Συνεργασία Δημοτών Διονύσου ανά Δημοτική Κοινότητα, καθώς και τους υποψήφιους τοπικούς συμβούλους στις 5 από τις 7 Δημοτικές Κοινότητες: Όπως υπογράμμισε ο κ. Κουριδάκης, η πρόταση της παράταξής του για πραγματικά ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια, προερχόμενα από την Κοινωνία των Πολιτών, δεν έγινε δεκτή από τις υπόλοιπες παρατάξεις, με αποτέλεσμα ο Εύπολις να προχωρήσει στην κατάρτιση τοπικών ψηφοδελτίων όπου αυτό στάθηκε δυνατό. Έτσι οι ψηφοφόροι θα βρουν υποψήφιους τοπικούς συμβούλους του Εύπολι στον Άγ. Στέφανο, στην Άνοιξη, στη Δροσιά, στη Ροδόπολη και τη Σταμάτα, αλλά όχι στο Κρυονέρι και στο Διόνυσο.

Μοράστηκε, τέλος, το πρόγραμμα του συνδυασμού με τους κυριότερους άξονες, για τους οποίους η παράταξη δεσμεύεται να αγωνιστεί με διαφάνεια και διαβούλευση: