logo


Επικαλούμενη συμφωνία περί τηλεοπτικής κάλυψης, που δεν τηρήθηκε από την πλευρά των διοργανωτών vpradio.gr Βόρεια Προάστια και eklogesdionysou.gr στην προχθεσινή (6/5) δημόσια διαδικτυακή ραδιοφωνική συζήτηση ανάμεσα στους υποψηφίους Δημάρχους, η παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων ζητεί τη διεξαγωγή νέου debate, το οποίο αυτή τη φορά να καλύπτεται και τηλεοπτικά. Το σχετικό αίτημα απευθύνεται σε όλα τα επώνυμα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και- μετά από ορθή επανάληψη του ηλεκτρονικού μηνύματος- σ’ ένα ημιανώνυμο. Από την πλευρά τους οι διοργανωτές με ανακοίνωσή τους διαψεύουν πως υπήρξε συμφωνία για τηλεοπτική κάλυψη, και σημειώνει πως στη σχετική προπαρασκευαστική συνάντηση των επικεφαλής των 6 συνδυασμών είχε συμφωνηθεί πως θα καταβληθεί προσπάθεια για κάμερα, που όμως για τεχνικούς λόγους δεν στάθηκε δυνατό να υλοποιηθεί.

Αναλυτικά η σχετική “αλληλογραφία” έχει ως εξής:

Ανοιχτοί Ορίζοντες: Διεξαγωγή DEBATE υποψηφίων δημάρχων δήμου Διονύσου

Σχετικά με το χθεσινό (6.5.2019)  DEBATE που διοργάνωσε η εφημερίδα ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι  επιθυμούσαμε την τηλεοπτική κάλυψη – που είχε αρχικά συμφωνηθεί – ώστε να έβλεπαν οι δημότες τις απαντήσεις των υποψηφίων Δημάρχων για τον  δήμο Διονύσου. Δυστυχώς η πρότασή μας δεν εισακούστηκε.

Γι’ αυτό ακόμη και τώρα απευθύνουμε πρόσκληση σε όλους τους επικεφαλής των Συνδυασμών και σε όλους τους εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης (Επιλογές, odosdionysou.gr, Βόρεια Προάστια, Βορεινή, Τοπικό Βήμα, edionysos.gr και dionysospost.gr) προκειμένου να πραγματοποιηθεί νέο DEBATE  με την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας.

Και η απάντηση των διοργανωτών:

DEBATE – Κοινή συνέντευξη μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Διονύσου στα μέσα vpradio.gr, Βόρεια Προάστια, eklogesdionysou.gr

Απάντηση – Διόρθωση στην ανακοίνωση των Ανοιχτών Οριζόντων περί νέου debate

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η κοινή συνέντευξη της Δευτέρας 6 Μαΐου, μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Διονύσου, στο Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Η συμμετοχή των υποψηφίων κ.κ. Ζαμάνη Διονύση, Καλαφατέλη Γιάννη, Κλήμη Νίκου, Κουριδάκη Κωστή και Παντελόγλου Τεύκρου τίμησαν όχι μόνο εμάς ως μέσα (εφημερίδα, ραδιόφωνο και ιστοτόπους), αλλά και τους δημότες του Διονύσου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μαζεμένες και να συγκρίνουν τις θέσεις των πέντε από τους έξι υποψηφίους. Δυστυχώς, ο κ. Χρήστος Τσεβάς, επικεφαλής της παράταξης «Η Πόλη μας το Σπίτι μας«, δεν μπόρεσε για επαγγελματικούς λόγους να παρευρεθεί στη διαδικασία.

Από όσα ακούσαμε από τους δημότες του Διονύσου, με ικανοποίηση άκουσαν τις θέσεις των επικεφαλής των παρατάξεων, καθώς και όλα τα παρελκόμενα ενός παραδοσιακού debate: άρση των θέσεων του αντιπάλου με στοιχεία και όχι τριτοτέταρτου τύπου διαμάχη από το Facebook, καθώς και ανταλλαγή «πυρών» με έξυπνες και to the point ατάκες.

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της παράταξης «Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες», με την οποία ουσιαστικά ζητούν τη διεξαγωγή ενός ακόμα debate. Φυσικά, είναι όχι μόνο θεμιτό, αλλά πάνω από όλα ευχάριστο για την πολιτική ζωή του τόπου, να διεξάγονται όσο είναι δυνατό περισσότεροι διάλογοι επί των σημαντικών ζητημάτων του τόπου.

Αυτό όμως που μας προβλημάτισε, ως δημοσιογραφική ομάδα, είναι το πλαίσιο στο οποίο ζητάει η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» μία ακόμα «αναμέτρηση» μεταξύ των υποψηφίων. Στην δημοσιευμένη ανακοίνωση εκφράζεται ο ισχυρισμός ότι είχε συμφωνηθεί αρχικά τηλεοπτική κάλυψη του debate, κάτι που δεν είναι αληθές.

Την Παρασκευή 3 Μαΐου έλαβε χώρα διαπαραταξιακή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της εφημερίδας Βόρεια Προάστια και των έξι παρατάξεων ( «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Δύναμη Ευθύνης για το Διόνυσο», «Εύπολις – Συνεργασία Δημοτών», «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας», «Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου», «Μαζί για το Διόνυσο») που θα απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Διονύσου. Στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων και όσον αφορά την κάλυψη, ότι η «αναμέτρηση» επρόκειτο να μεταδοθεί μέσω ραδιοφώνου και ότι θα γίνει προσπάθεια για κάλυψη με εικόνα.

Δεσμευτήκαμε ότι θα προσπαθήσουμε να έχουμε και εικόνα στη διαδικασία, ώστε να μπορέσουν οι δημότες να βλέπουν τους υποψηφίους να εκφράζουν τις σκέψεις τους για τον τόπο. Δυστυχώς, λόγω συγκεκριμένων τεχνικών προβλημάτων (η γραμμή internet του Πνευματικού κέντρου δεν επαρκούσε για κάτι τέτοιο), δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε τη μετάδοση και οπτικοακουστικού υλικού (live streaming), αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν συνιστά αθέτηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους των μέσων vpradio.gr, Βόρεια Προάστια και eklogesdionysou.gr. Έτσι κι αλλιώς, πολλές φορές ακούσαμε τον κ. Ζαμάνη να εκθέτει την αντίθεσή του στο ότι δεν υπάρχει κάμερα στο χώρο του debate, μια αντίθεση που εξέφρασε και στον αέρα στην αρχή της διαδικασίας – και πολύ καλά έκανε.

Οι καλοπροαίρετες παρατηρήσεις του πολιτικού κόσμου και – πάνω από όλα – των αναγνωστών, βοηθάνε και εμάς ώστε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι. Εμείς, ως μέσα, είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι διεξήχθη μια άκρως ενδιαφέρουσα ραδιοφωνική «μονομαχία», η οποία συγχρόνως κύλησε ομαλά, χωρίς παρατράγουδα. Κι έτσι πρέπει να μείνει. Το μόνο που χρειάζεται να παραμείνει στο δημόσιο διάλογο είναι τα όσα ειπώθηκαν από τους υποψηφίους για το μέλλον του τόπου.