logo


Σε βαρείς χαρακτηρισμούς προχωρεί η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Α. Πέππα απαντώντας στην πρόσφατη ανοιχτή επιστολή- καταγγελία του Α. Κοκκόλα, υποψήφιου με τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο. Μια μόνο ερώτηση επί των γραφομένων από την κ. Πέππα: Μιλώντας για προσφιλή ιστοσελίδα, σε ποιο από τα τρία- τουλάχιστον- τοπικά ενημερωτικά μέσα που δημοσίευσαν την  καταγγελία του κ. Κοκκόλα αναφέρεται: στην Οδό Διονύσου, στο edionysos ή στο “Διόνυσος- Ο τόπος μου”;

Ο κος Αλ. Κοκκόλας, σε μια δημοσίευση πουφιλοξένησε” προσφιλής του ιστοσελίδα, επιχειρεί έναν,  σημείο προς σημείο,  σχολιασμό της συνέντευξης που έδωσα προσφάτως στο dionysos post. Αυτό με χαροποιεί, διότι σημαίνει πως τα όσα ανέφερα, αν μη τι άλλο, παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Αυτό που με δυσαρεστεί με την περίπτωση του κου Κοκκόλα, είναι ότι αντιλήφθηκα πως τελικά υπάρχουν και ενήλικοι με διανοητικό επίπεδο νηπίου, που μάλιστα έχουν το θράσος να διεκδικούν την ψήφο των δημοτών.

Πέραν του ότι ο κος Κοκκόλας επικαλείται το σχολιασμό της συνέντευξής μου και τελικά καταλήγει εκτός θέματος, πέραν του ότι τα ερωτήματα που θέτει έχουν ήδη απαντηθεί στη συνέντευξή μου κι όχι μόνο, ο ίδιος είναι και ανεπίτρεπτα αδιάβαστος και  άσχετος ακόμα και για θέματα χιλιοειπωμέναΔυστυχώς, έτσι συμβαίνει όταν κάποιος εν γνώσει του γίνεται επιθετικό φερέφωνο μιας παράταξης, χωρίς ο ίδιος να διαθέτει την παραμικρή γνώση – πόσο μάλλον την τεκμηρίωσητων θεμάτων επί των οποίων τοποθετείται. Και μάλιστα με φρασεολογία ανεπίτρεπτη για νεοεισερχόμενο στα κοινά.

Έτσι, ο κος Κοκκόλας δε διστάζειμέσα στη μανία του ιδίου και της παράταξής του να ρίξουν λάσπη στο πρόσωπό μου -, να απαξιώνει τη λειτουργία των υπηρεσιών, δηλαδή των υπαλλήλων που καθημερινά δίνουν μάχη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, των κηπαίων, των ογκωδών κλπ., ισοπεδώνοντας τους πάντες και τα πάντα και επιρρίπτοντάς τους μια τριτοκοσμική κατάσταση που φυσικά μόνο στη φαντασία της ανεύθυνης παράταξης στην οποία ανήκει, υπάρχει.

Στο ίδιο πνεύμα, αναφορικά πάλι με τους υπαλλήλους και την ίση και δίκαιη μεταχείρισή τους, επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου ακατάσχετη ψευδολογία, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς κανένα ονοματεπώνυμο, χωρίς καμία αναφορά σε υπαρκτό γεγονός αλλά μόνο με αοριστολογίες και καφενειακού τύπου διατυπώσεις. Αναρωτιέμαι ακόμα και αν γνωρίζετε κατά πού πέφτει το αμαξοστάσιο του Δήμου, κε Κοκκόλα

Όσο για τον κλαδοφάγο, φαίνεται να είναι ο μοναδικός κάτοικος της Δ.Ε. Διονύσου ο οποίος δε χαίρεται που, επιτέλους, ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των συνδημοτών του βρήκε τη λύση του και μάλιστα με τον πλέον επωφελή για τον Δήμο τρόπο. Αναρωτιέμαι κε Κοκκόλα, με τους γείτονές σας, τους συμπολίτες σας εκεί στο Διόνυσο που τόσα χρόνια διαμαρτύρονταν για τη λειτουργία του παλιού κλαδοφάγου δίπλα στα σπίτια τους, δεν έχετε καμία επαφή?

Κι αφού οι δυνατοί στην ανευθυνότητα και τη βρώμικη προπαγάνδα με τους οποίους πολιτεύεστε, δε διστάζουν να σας εκθέτουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επικοινωνιακά μικροπολιτικά τους παιχνίδια, σας ενημερώνω ότι μπορείτε να λάβετε όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματά σας τόσο μέσα από την ανάρτηση των αποφάσεων στοΔΙΑΥΓΕΙΑόσο και μέσα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Εκεί μπορείτε να διαπιστώσετε τις διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες με τις οποίες γίνονται οι αναθέσεις (αν είστε προσεκτικός στο διάβασμα θα βρείτε και ανάθεση στον κουμπάρο του επικεφαλής της παράταξής σας, απόδειξη της διαφάνειας που αποτελεί σημαία της Διοίκησης Ζαμάνη), το κόστος των προμηθειών,τις μελέτες και τις προϋπολογισθείσες δαπάνες που αποτελούν αρμοδιότητα των υπηρεσιών, τις οποίες τόσο εύκολα απαξιώνετε και υποτιμάτε.

Τέλος, κι επειδή έχετε το ελαφρυντικό του πρωτάρη, θα σας συνιστούσα  όταν θα κάνετε γενικότερα λόγο για ζημίωση του Δήμου, για αόριστες καταγγελίες περί αδιαφάνειας, ρευματοκλοπές κλπ. να απευθύνεστε τόσο στον επικεφαλής της παράταξής σας ως τον πλέον ειδήμονα επί αυτών των θεμάτων, αλλά και στα στελέχη αυτής, για να σας ενημερώσουν για το έλλειμμα σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ που αφορά στην υπόθεση με ταΝερά του Κρυονερίου”, για τον εμπρησμό του γραφείου των σχολικών επιτροπών και για το έλλειμμα που προκλήθηκε σε αυτές και επί του οποίου εκκρεμούν ποινικές και αστικές δίκες.

Πάντως το μόνο με το οποίο συμφωνώ μαζί σας είναι ότι οι δημότες βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους κι ευτυχώς, σε αντίθεση με εσάς, διαθέτουν και βούληση και κριτική ικανότητα και υψηλή νοημοσύνη, ώστε να ξεχωρίζουν τους επαγγελματίες λασπολόγους και τους ψεύτες από εκείνους που στη ζωή τους έχουν μάθει να λένε μόνο αλήθειες.

Αν κάποιος σε συκοφαντεί, άφησε τη ζωή σου να τον διαψεύσει! (Τζ. Μπράουν)

Αγγελική Πέππα

Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου