logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, ημέρα που γινόταν η Πασχαλινή Διανομή προϊόντων στις ωφελούμενες οικογένειες.

Ο κ. Δ. Ζαμάνης συνομίλησε με πολίτεςδικαιούχους και συνεχάρη τους εθελοντές και εργαζόμενους που, με τη σημαντική βοήθεια των χορηγών, φρόντισαν, για μία ακόμη φορά, τα ράφια του παντοπωλείου να είναι γεμάτα ώστε να εφοδιαστούν συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, με μεγάλη ποικιλία τροφίμων εν όψει της εορτής του Πάσχα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Διονύσου, είναι μία από τις κοινωνικές δομές της πόλης που στοχεύει στην κοινωνική προστασία και μέριμνα των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού οι οποίες πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, διανέμονται κάθε μήνα δωρεάν σε ομάδες πολιτών που έχουν ανάγκη: τρόφιμα πρώτης ανάγκης, τυποποιημένα και φρέσκα προϊόντα, είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, είδη βρεφοανάπτυξης, είδη ένδυσης και υπόδησης καθώς και εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό (π.χ. βιβλία, παιχνίδια κ.λπ.).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η φετινή πασχαλινή διανομή πραγματοποιήθηκε  σχεδόν αποκλειστικά από χορηγίες εταιρειών και πολιτών, του οποίους ο Δήμος ευχαριστεί θερμά.

Διονύσης Ζαμάνης: «Ο Δήμος είναι σταθερά δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη»

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της επίσκεψης ο Δήμαρχος Διονύσου ανέφερε: «Το Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία πολύ σημαντική κοινωνική δομή του Δήμου μας. Επιδιώκει να συμβάλει στη μερική άρση των συνεπειών της φτώχειας, της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης ατόμων και οικογενειών. Προβάλλει, κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί συλλογικούς φορείς, ιδιώτες και τοπικές επιχειρήσεις για να συνδράμουν στην προσπάθεια στήριξης και αλληλεγγύης προς τους οικονομικά αδύναμους και ευπαθείς συμπολίτες μας. Ο Δήμος μας είναι σταθερά δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη. Για μία ακόμη χρονιά, κάθε οικογένεια του τόπου μας θα έχει όλα όσα χρειάζονται για να είναι πλούσιο το πασχαλινό της τραπέζι».

Στην επίσκεψη του Δημάρχου, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, παρευρέθηκε επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικών Δομών κ. Παναγιώτης Τσούκας.