logo


Μόνο αστεία μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση της παράταξης των Ανοιχτών Οριζόντων, με την οποία καταφέρεται εναντίον των παρατάξεων της μειοψηφίας, επειδή δεν προσήλθαν στην τελευταία πριν από τις εκλογές συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη 23 Απριλίου.

Απολύτως προβλέψιμη η αντίδραση της παράταξης της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, παλεύει να ρίξει τις ευθύνες στις μειοψηφίες, γιατί – όπως υποστηρίζει- μια σειρά έργων και δράσεων δεν θα πραγματοποιηθούν από δική τους ανευθυνότητα.

Τουτέστιν:

Δεν θα δοθούν άμεσα οι επιχορηγήσεις στα Σωματεία- που ήρθαν στην τελευταία αυτή συνεδρίαση και όχι όλο το προηγούμενο διάστημα για το 2019, στο οποίο οι συνεδριάσεις είχαν- με αντίστροφη σειρά: 43 θέματα η 9η στις 9 Απριλίου, 23 η 8η στις 26 Μαρτίου, 30 θέματα η 7η συνεδρίαση στις 19 Μαρτίου, 65 θέματα η 6η στις 5 Μαρτίου, 16 η 3η στις 29 Ιανουαρίου, 38 η δεύτερη στις 22 Ιανουαρίου και 18 η πρώτη στις 9 Ιανουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως για το θέμα αυτό, εισήγηση προχτές δεν υπήρχε.

Επί 5 χρόνια απαξίωνε η Δημοτική Αρχή τις Βιβλιοθήκες στο Κρυονέρι και τη Δροσιά, ενώ γνώριζε εδώ και καιρό πως οι εθελοντές της Βιβλιοθήκης Διονύσου είχαν φτάσει στα όριά τους- αλλά αποφάσισε πως επείγει να ιδρυθεί κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη τώρα, στα στερνά.

Επί 5 χρόνια η δημοτική ομάδα της Διοίκησης λοιδορούσε τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Σπ. Γιαννουλάτο που έφερνε κατά καιρούς το θέμα της ίδρυσης Φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου- αλλά αποφάσισε πως το θέμα επείγει, ένα μήνα πριν από τις εκλογές, δυο μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει η απαγόρευση λήψης κρίσιμων αποφάσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μεθόδευσε την ακύρωση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, μετά από ένα μόλις χρόνο λειτουργίας- αλλά 4 χρόνια αργότερα αποφάσισε πως είναι απαραίτητα. Και τα έφερε κι αυτά προς συζήτηση χωρίς εισήγηση.

Σχεδίασε έναν πρώτο κύκλο εκδηλώσεων για το πολιτιστικό καλοκαίρι 2019 που το έφερε προς συζήτηση στις 9 Απριλίου- και περίμενε μέχρι το παρά πέντε για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, κι αυτές χωρίς εισήγηση.

Όσο για τις αποζημιώσεις συμπολιτών, με αιτήσεις τους που έχουν κατατεθεί στο διάστημα από το Νοέμβριο του 2018(!) μέχρι και τις 6 Μαρτίου, αποφάσισε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή πως τώρα επείγει να ικανοποιηθούν και τις έφερε προς συζήτηση στην προχθεσινή ματαιωθείσα συνεδρίαση.

Για όλα τα παραπάνω, ποιος άραγε έχει την αποκλειστική ευθύνη προγραμματισμού και προετοιμασίας- οι παρατάξεις ή η Διοίκηση του Δήμου; Και ποιος θα μπορούσε να πιστέψει τους ισχυρισμούς της; Τώρα, στα στερνά; Και ποιος προσβάλλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας;

Οι ερωτήσεις είναι όλες ρητορικές.