logo


Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. Βλ. Σιώμος και στελέχη του Συνδέσμου συμμετείχαν στις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων Διονύσου και Κηφισιάς για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινάει σε λίγες ημέρες (την 1η Μαΐου).

Ειδικότερα στη συνεδρίαση του ΣΤΟ Διονύσου, εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τις ετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει, τόσο σε επίπεδο Δήμου και Σ.Π.Α.Π., όσο και σε επίπεδο Εθελοντικών Ομάδων. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων φορέων της Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνεδρίαση του ΣΤΟ Κηφισιάς έγινε ευρεία συζήτηση σχετικά με την προετοιμασία όλων των φορέων που εμπλέκονται στην πολιτική προστασία και τον συντονισμό των δράσεων διαχείρισης εκτάκτων αναγκών στα όρια ευθύνης του Δήμου Κηφισιάς, προκειμένου να διαμορφωθούν συνεργασίες και επιχειρησιακές τακτικές ώστε να προστατευτούν οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς και τον όμορων δήμων σε περίπτωση κινδύνου.

Με την ευκαιρία των δύο συνεδριάσεων, ο κ. Σιώμος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η συνεργασία που έχουμε με τους Δήμους Μέλη είναι εδώ και πολλά χρόνια πολύ καλή. Στο ξεκίνημα και της νέας αντιπυρικής περιόδου, είμαι βέβαιος ότι και πάλι θα συνεργαστούμε κατά το ανθρωπίνως δυνατόν, στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως προκύψουν. Ο Σύνδεσμος όπως κάθε χρόνο θα συνδράμει και φέτος τους Δήμους Μέλη, κατά τη διάρκεια των χορτοκοπών, διαθέτοντας προσωπικό που θα πραγματοποιήσει χορτοκοπές σε σημεία που θα υποδειχθούν.

Ο Σύνδεσμός μας σκοπεύει να προσλάβει εργαζομένους για την στελέχωση των πυροφυλακίων, την αποψίλωση των χόρτων και να μισθώσει μηχανήματα για τη συντήρηση δασικών δρόμων. Ζητάμε για άλλη μία χρονιά την μετατροπή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας σε ΚΑΠ Πολιτικής Προστασίας. Επαναλαμβάνω τέλος, την άμεση ανάγκη για θέσπιση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας αποκλειστικά για την Πολιτική Προστασία με οκτάμηνη διάρκεια. Επιπροσθέτως πρέπει επιτέλους να εξαιρεθούν οι συμβασιούχοι στην Πολιτική Προστασία από την ανάγκη για παρέλευση δωδεκαμήνου, έως τη νέα τους πρόσληψη.

Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με την οδήγηση των οχημάτων και μηχανημάτων έργου σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Υπουργείου Εσωτερικών υπάρχει άμεση ανάγκη για τροποποίηση της διότι δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα αξιοποίησης των εθελοντών και των μηχανημάτων πολιτικής προστασίας.

Είναι σημαντικές όλες αυτές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Παρόλα αυτά ελπίζω τα προβλήματα θα λυθούν και θα είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο, σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, τα Δασαρχεία και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό.

Αυτονόητο τέλος είναι ότι θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των Δήμων-Μελών του Σ.Π.Α.Π. στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού ό,τι συμβάν προκύψει».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Δήμαρχος Διονύσου, Δ. Ζαμάνης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κ. Ταουξή-Χριστιανίδη, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Στρατού Ξηράς, καθώς και όλων των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Διονύσου.

Στη σύσκεψη της Κηφισιάς συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ευ. Αυλήτης, ο Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Αστυνομικός Διευθυντής ε.α. Κ. Χριστόπουλος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κηφισιάς, καθώς και εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων.

πηγή: myota.gr