logo


Το περίεργο δεν είναι πως στην τελευταία πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου η απερχόμενη Δημοτική Αρχή φέρνει 76 θέματα προς συζήτηση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, τη Μ. Τρίτη 23 Απριλίου. Αλλά πως από τις εισηγήσεις που έχουν αποσταλεί μέχρι σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου στους δημοτικούς συμβούλους, απουσιάζουν αυτές που αφορούν σε ιδιαιτέρως κρίσιμα θέματα, ενώ καμία δεν εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου:

*Απουσιάζει, λοιπόν, όλο το πλαίσιο που αφορά στη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), το οποίο εκτείνεται σε τέσσερα θέματα. Προφανώς και δεν ήταν έκπληξη εδώ η πρόταση της Διοίκησης να ανατεθεί η οργάνωση και λειτουργία των ΚΔΑΠ σε ιδιώτη ανάδοχο, γιατί το προσωπικό του Δήμου δεν μπορεί να διεκπεραιώσει την απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία συγκέντρωσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών ώστε ο Δήμος Διονύσου να υποβάλει το σχετικό φάκελο και εν συνεχεία να επιλεγούν οι ωφελούμενοι. Αξίζει όμως εδώ να σημειωθούν δυο πραγματάκια: Τα ΚΔΑΠ δεν είναι καινούργια για το Δήμο Διονύσου. Έχουν ήδη λειτουργήσει μια χρονιά, το 2015-2016, με πρωτοβουλία και οργάνωση της Αντιδημαρχίας Στρατηγικού Σχεδιασμού, και με ανάθεση τότε σε ιδιώτη κατόπιν ηλεκτρονικού διαγωνισμού, έναντι 175.000 ευρώ για 9 μήνες υλοποίησης, είχαν μάλιστα αξιολογηθεί από τους γονείς. Από τότε , το 2015, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος Δήμαρχος με τη Δύναμη Ευθύνης Γ. Καλαφατέλης είχε επισημάνει τη δυνατότητα να πιστοποιηθεί σχολείο του Δήμου ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, κάτι που θα σήμαινε, όπως είχε πει τον Αύγουστο του 2015, πως ο Δήμος θα επιχορηγείτο- και μάλιστα με πολύ μεγάλο χρηματικό ποσόν- από την ΕΕΤΑΑ για τα Προγράμματα. Τα ΚΔΑΠ τότε είχαν λειτουργήσει μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς το 2016, συναντώντας σφοδρή αντίδραση και από τις παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά και από στελέχη της ίδιας της Δημοτικής Αρχής που μιλούσαν για αναντιστοιχία κόστους και ωφελούμενων μαθητών. Τρία χρόνια αργότερα, οι φωνές από τη Δημοτική Αρχή που το 2016 ακύρωσαν τελικά τα ΚΔΑΠ επειδή ήταν ακριβά, φαίνεται να έχουν σιγήσει.

*Απουσιάζει επιπλέον η εισήγηση για τις επιχορηγήσεις του Δήμου προς τα πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία της πόλης. Θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να δει κανείς τη σχετική πρόταση της Διοίκησης, που έχει εντάξει στο ψηφοδέλτιό της τουλάχιστον τρεις από τους Προέδρους τους, καθώς και στελέχη τους (ΟΙΟΝ, Παθιακάκης, Ναυτοπρόσκοποι, ΑΟ Άνοιξης). Υπενθυμίζεται πως η περυσινή επιχορήγηση, με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο 2018, ανερχόταν στο ποσόν των 212.500 ευρώ, στα οποία προστέθηκαν αργότερα, το Νοέμβριο 2018, άλλες 10.000 ευρώ που κατανεμήθηκαν σε ισάριθμους Συλλόγους. Τα τελευταία 9 χρόνια παραμένει βέβαια σε εκκρεμότητα το θέμα των κριτηρίων με τα οποία επιχορηγούνται οι συλλογικοί φορείς της πόλης, συζήτηση που απ’ ό,τι φαίνεται, αποτελεί ταμπού και για τις δυο καλλικρατικές Δημοτικές Αρχές.

*Απουσία οιασδήποτε εισήγησης παρατηρείται και στα θέματα σχετικά με το Β’ Κύκλο των εκδηλώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019 και των ΔΙΟΝΥΣΙΩΝ, όταν έχει ήδη αποφασιστεί σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (9/4) η διοργάνωση των 6 πρώτων εκδηλώσεων, κόστους 11.000 ευρώ περίπου.

*Αφήνουμε για το τέλος την ίδρυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου: Είναι γνωστό πως πριν από την καλλικρατική ένωση, λειτουργούσαν στην περιοχή τρεις δημοτικές Βιβλιοθήκες- στη Δροσιά, στο Κρυονέρι και στο Διόνυσο. Οι δυο πρώτες ατόνησαν στη διάρκεια της Διοίκησης Καλαφατέλη, ενώ παρά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις της νυν Διοίκησης Ζαμάνη, απαξιώθηκαν πλήρως επί των ημερών της. Κι αυτό παρά τη φιλότιμη δουλειά εθελοντών που έδωσαν ψυχή και σώμα για να τις ξαναζωντανέψουν. Η μοναδική που συνέχιζε, και μάλιστα αναβαθμιζόταν συνεχώς, ήταν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, στηριγμένη κι αυτή στο έργο και στην άοκνη προσπάθεια ταμένων εθελοντών. Η πρόταση που σήμερα θέτει προς συζήτηση η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επικεντρώνεται στην ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης που θα ενοποιήσει, όπως υποστηρίζει στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος (και) Παιδείας Π. Τσούκας, τις επιμέρους σε μια Κεντρική Βιβλιοθήκη. Μέχρι τότε, η Δημοτική Βιβλιοθήκη στη Δροσιά θα συνεχίζει να είναι καλυμμένη με πλαστικά σαν εφτασφράγιστο μυστικό, ενώ εκείνη του Κρυονερίου θα συνεχίσει να σκονίζεται στα ράφια ενός γραφείου στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το βράδυ, έχει ως εξής:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης επί δηλώσεως/προτάσεως δικαστικής συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς.

ΘΕΜΑ 2ο: α) έγκριση τροποποίησης/διεύρυνσης του υπάρχοντος σχετικού ΚΑΕ για πρακτική άσκηση σπουδαστών ΤΕΙ σε Κωδικό με τον τίτλο ‘Αποζημίωση σπουδαστών για πρακτική άσκηση σε δημόσιες υπηρεσίες’ ή δημιουργία αυτοτελούς νέου Κωδικού υπο τον προαναφερόμενο τίτλο και β) έγκριση άμεσης αναμορφώσεως του προϋπολογισμού έτους 2019 στο σκέλος των εξόδων για την κάλυψη δαπάνης της πρακτικής άσκησης υποψηφίων δικηγόρων και για κάθε έτος εφεξής προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην Νομική Υπηρεσία του Δήμου Διονύσου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ 3ο: Πρόταση για δημιουργία Δημοτικού Περιπτέρου στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα στη ΔΚ Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 4ο: Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης περιορισμού ταχύτητας στην οδό Αχιλλέως.

ΘΕΜΑ 5ο: Κανονισμός Υπαίθριας διαφήμισης Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 6ο: Διατύπωση σύμφωνης γνώμης για την έγκριση απότμησης-υποβιβασμού στάθμης πεζοδρομίου επί της Λ.Τραπεζούντος στη ΔΚ Αγ. Στεφάνου σε θέση του υπό ίδρυση μικτού πρατηρίου υγραερίου & υγρών καυσίμων της εταιρείας «ΔΗΜ.Λ.ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ-ΕΛ.Λ.ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ Ο.Ε».

ΘΕΜΑ 7ο: Λήψη απόφασης για την κοπή δέντρων (πεύκων) προκειμένου να καταστεί δυνατή η υλοποίηση του έργου: “Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων στις περιοχές Άνοιξης, Διονύσου, Σταμάτας και Ροδόπολης του Δήμου Διονύσου” της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.

ΘΕΜΑ 8ο: Έκφραση απόψεων ως προς την οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου του αρχαίου Δήμου Δεκελείας (περιοχή Τατοϊου πρώην βασιλικό τμήμα) στη Δημοτική Ενότητα Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 9ο: Παραχώρηση 40 στάσεων στις κεντρικές λεωφόρους του Δήμου Διονύσου για διαφημιστική εκμετάλλευση.

ΘΕΜΑ 10ο: Διαγράμμιση τμήματος οδοστρώματος έμπροσθεν της εισόδου – εξόδου χώρου στάθμευσης της ιδιοκτησίας επί της οδού Θράκης 4 της Δ.Κ. Κρυονερίου για την παρεμπόδιση στάθμευσης παρά το κράσπεδο της οδού.

ΘΕΜΑ 11ο: Διαγράμμιση τμήματος οδοστρώματος έμπροσθεν της εισόδου – εξόδου χώρου στάθμευσης της ιδιοκτησίας επί της οδού Παραδείσου 6 της Δ.Κ. Κρυονερίου για την παρεμπόδιση στάθμευσης παρά το κράσπεδο της οδού.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία Δημοτικός Οίκος Ευγηρίας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ» για το έτος 2019.

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση της αριθ. 21/10-4-2019 απόφασης του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ. KOINΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Η ΕΣΤΙΑ με θέμα «1η Αναμόρφωση-Υποχρεωτική προϋπολογισμού 2019».

ΘΕΜΑ 14ο: Τροποποίηση του άρθρου 4ου «ΔΙΟΙΚΗΣΗ» της συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

ΘΕΜΑ 15ο: Τροποποίηση του άρθρου 4ου «ΔΙΟΙΚΗΣΗ» της συστατικής πράξης του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Σχολική Επιτροπή σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 16ο: Επιτροπές παρακολούθησης και παραλαβής προμηθειών και παροχής υπηρεσιών.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑ 17ο: Λήψη Απόφασης περί αποδοχή ή μη των προτάσεων της πρώτης συνεδρίασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών του Δήμου Διονύσου εκ του Πρακτικού της 19-4-2019.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΘΕΜΑ 18ο: ‘Eγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσίας Αποκομιδής Ανακυκλώσιμων Απορριμμάτων.

ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση Διενέργειας (Αναγκαιότητας) Προμήθειας Υπηρεσίας Συλλογής (με Μεταφορά και Διαχείριση ως απαιτείται) Ογκωδών Απορριμμάτων.

ΘΕΜΑ 20ό: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> για την Αποζημίωση της κ. Κατωπόδη Αργυρώς.

ΘΕΜΑ 21ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> για την Αποζημίωση του κ. Μαπάκη Θεόδωρου.

ΘΕΜΑ 22ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> για την Αποζημίωση του κ. Πανταζή Σωτήριου.

ΘΕΜΑ 23ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> για την Αποζημίωση του κ. Παπαδάκη Γεώργιου.

ΘΕΜΑ 24ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> για την Αποζημίωση της κ.Τσιούμα Ελένης.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 25ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων.

ΘΕΜΑ 26ο: Διαγραφή χρέωσης λογαριασμού ύδρευσης Β 4ΜΗΝΟΥ2017.

ΘΕΜΑ 27ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α. 00.8261.0001 ο.ε. 2019 με τίτλο «Λοιπές Επιστροφές», για την επιστροφή χρημάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, στην εταιρία «Βλάσιος Στυλ. Καρούλιας Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία Ποτών»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 28ο: Ορισμός επιτροπών παραλαβής έργων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 29ο: Έγκριση και Παραλαβή Οριστικής Υδραυλικής Μελέτης της σύμβασης: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ – ΦΑΣΙΔΕΡΙ – ΑΓΙΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Δ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ».

ΘΕΜΑ 30ό: Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΝΟΙΞΗΣ».

ΘΕΜΑ 31ο: Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΚΛΑΔΩΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ Δ.Κ. ΔΡΟΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2017”.

ΘΕΜΑ 32ο: Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Διονύσου – Κρυονέρι, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Αγ. Στέφανος». (κωδ πράξης (ΟΠΣ) 5003809)

ΘΕΜΑ 33ο: Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου: «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΔΡΟΠΑΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Δ.Κ. ΑΝΟΙΞΗΣ».

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 34ο: Συμπληρωματική εισήγηση στην Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 176/2019 ως το ποσό των 7.250,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) σε βάρος του Κ.Α. των εξόδων 10.6474.0003,που αφορά την Έγκριση αναγκαιότητας, για την υλοποίηση Φιλοξενίας – Γάλλων μαθητών στο πλαίσιο της ανταλλαγής μαθητών του Γυμνασίου Δροσιάς και του Γυμνασίου Διονύσου και μαθητών του College Michel Colucci της πόλης Rougemont-le Chateau της Γαλλίας βάσει του υπογραφέντος Συμφώνου –Πλαισίου Συνεργασίας μεταξύ των Δήμων Διονύσου και Rougemont-le Chateau της Γαλλίας.

ΘΕΜΑ 35ο: Ίδρυση Φιλαρμονικής Μπάντας Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 36ο: Ίδρυση Δημοτικής Βιβλιοθήκης Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 37ο: Α’ και Β ́ Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έτους 2019 ποσού 136.690,00 €.

ΘΕΜΑ 38ο: Συμπληρωματική Κατανομή πιστώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για κάλυψη λειτουργικών αναγκών κατά προτεραιότητα κάλυψη Δαπανών Θέρμανσης των Σχολείων έτους 2018 Α ́βάθμιας και Β ́βάθμιας εκπαίδευσης ποσού 12.191,68 €.

ΘΕΜΑ 39ο: Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε σχολικές μονάδες (6393/Φ22.1δ/29-3-2019). Προτεινόμενο προς Ίδρυση Τμήματος Ένταξης-Ημερήσιο Γυμνάσιο Δροσιάς του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 40ό: Λήψη απόφασης για την παροχή χρηματικής επιχορήγησης έτους 2019 σε Πολιτιστικούς, Αθλητικούς Συλλόγους-Σωματεία και Ιερούς Ναούς με έδρα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διονύσου.

ΘΕΜΑ 41ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πιστώσεων για το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019 (Β’ Κύκλος) – ΚΑΕ: 15.6471.0003.

ΘΕΜΑ 42ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πιστώσεων για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2019» – ΚΑΕ: 15.6471.0003.

ΘΕΜΑ 43ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη φύλαξη των χώρων εκδηλώσεων (Διόνυσος) κατά την διάρκεια του φεστιβάλ “Διονύσια 2019” Δήμου Διονύσου – ΚΑΕ: 15.6471.0003.

ΘΕΜΑ 44ο: Τροποποίηση της υπ ́αριθμ. 175/2019 ΑΔΣ “Εξειδίκευση πίστωσης για τη Διοργάνωση 1ου Φιλανθρωπικού Αγώνα Ποδοσφαίρου “Σκοράρουμε κατά της Φτώχειας- ΚΑΕ: 15.6472.0001” και αναβολή της προγραμματισμένης ημερομηνίας.

ΘΕΜΑ 45ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την προμήθεια εδεσμάτων και συναφών ειδών catering – ΚΑΕ: 15.6471.0003.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΘΕΜΑ 46ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με εξέταση ένστασης της ΙΩΑΝΝΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗΣ».

ΘΕΜΑ 47ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με εξέταση της αίτησης του κ. ΘΩΜΑΔΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ.

ΘΕΜΑ 48ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με εξέταση της αίτησης του κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΘΕΜΑ 49ο: Αλλαγή θέσης διπλού οικογενειακού τάφου από τον Τομέα 7 στον τομέα 2 στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 50ό: Εξέταση αιτήματος μη εκταφής ενταφιασμένου τέκνου στο Δημοτικό Κοιμητήριο Κρυονερίου.

ΘΕΜΑ 51ο: Παραχώρηση δικαιώματος διαρκούς χρήσεως οικογενειακού τάφου στην κα Πελεκάνη Χριστίνα του Νικολάου.

ΘΕΜΑ 52ο: Παραχώρηση δικαιώματος διαρκούς χρήσεως οικογενειακού τάφου στον κο Λιόση Χρήστο του Σταματίου.

ΘΕΜΑ 53ο: Παραχώρηση δικαιώματος διαρκούς χρήσεως οικογενειακού τάφου στον κο Γλύνη Αριστείδη-Ανάργυρο του Βασιλείου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 54ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και Επισκευή Λοιπών Μονίμων Αθλητικών Εγκαταστάσεων (πλην κτιρίων έργων) Αθλητικού Εξοπλισμού Γυμναστηρίου Αγίου Στεφάνου».

ΘΕΜΑ 55ο: Διαβίβαση για την έγκριση πρωτόκολλων οριστικής παραλαβής τμημάτων των υπηρεσιών για τo καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων, Ανάδοχος. ΥΑΔΕΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 56ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ “Άμεση και επείγουσα ανάγκη για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών: Χωματουργικών εργασιών διάνοιξης οδών και απομάκρυνσης εύφλεκτων υλικών, Κοπής υψηλών και επικίνδυνων δέντρων, Φύλαξης Δημοτικών κτιρίων, εγκαταστάσεων και χώρων τους, Θρυμματισμού Κλαδιών και Μεταφοράς Βιο- αποδομήσιμων Απορριμμάτων για πυροπροστασία του Δήμου Διονύσου».

ΘΕΜΑ 57ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ «Συντήρηση και προμήθεια αναλωσίμων φωτοτυπικών μηχανημάτων μάρκας XEROX».

ΘΕΜΑ 58ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ TΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ME84682, KHH5526,ME131160, KHH6440, KHH6169, ME131156, ME88139, ME99920, ME59570, KHI6566, KHH6168, KHH6440, ME84682, ME131160, KHH6169, ME88139, KHI3019, KHI6585, KHI3034 & KHI3145 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «Θ. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Α.Ε.».

ΘΕΜΑ 59ο: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗN ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ «ΚΗΗ6418», ΚΗΙ3183 & ΚΗΙ3182 ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΣΥΝΤΡΑΚ ΕΠΕ».

ΘΕΜΑ 60ό: ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ TΩΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ «ΜΕ3102», «ΚΗΗ6247», «ΚΗΗ6168», «ΜΕ59569», «ΚΗΙ6566», «ΚΗΟ6056», «ΚΗΙ7296», «ΚΗΙ3072», «ΚΗΗ6440», «ΜΕ104745», «ΚΗΗ6168», «ΚΗΙ7256» & «MULTICAR 447» ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΟΥ , ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΚΑΞΕΚΩ».

ΘΕΜΑ 61ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> και στον Κ.Α 00.6823 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Τόκοι Υπερημερίας Χρήσης> για την πληρωμή της 105/2018 Διαταγής Πληρωμής Ειρηνοδικείου Μαραθώνα υπέρ του Θ. ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 62ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> και στον Κ.Α 00.6823 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Τόκοι Υπερημερίας Χρήσης> για την πληρωμή της 103/2018 Διαταγής Πληρωμής Ειρηνοδικείου Μαραθώνα υπέρ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 63ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> και στον Κ.Α 00.6823 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Τόκοι Υπερημερίας Χρήσης> για την πληρωμή της 9/2019 Διαταγής Πληρωμής Ειρηνοδικείου Μαραθώνα υπέρ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 64ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> και στον Κ.Α 00.6823 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Τόκοι Υπερημερίας Χρήσης> για την πληρωμή της 4494/2018 Aπόφασης Διοικητικού Εφετείου Αθηνών υπέρ της Ι.Δ.ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

ΘΕΜΑ 65ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> και στον Κ.Α 00.6823 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Τόκοι Υπερημερίας Χρήσης> για την πληρωμή της 109/2018 Διαταγής Πληρωμής Ειρηνοδικειου Μαραθώνα υπέρ της Θ.ΠΑΝΟΥΣΑΚΗΣ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 66ο: Εξειδίκευση Πίστωσης εγγεγραμμένης στον Κ.Α 00.6492 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Δικαστικά Έξοδα Εκτέλεσης Δικαστικών Αποφάσεων ή Συμβιβαστικών Πράξεων> και στον Κ.Α 00.6823 ο.ε. 2019 με Τίτλο <Τόκοι Υπερημερίας Χρήσης> για την πληρωμή της 185/2017 Aπόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ του Αθουσάκη Δ. Νικόλαου.

ΘΕΜΑ 67ο: Έγκριση χρονικής παράτασης (μη ουσιώδηs τροποποίηση) της υπ’ άριθμ 19565/4-6-2018 σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. ε’ του Ν4412/2016, για την «Προμήθεια Υλικών Οικοδομής».

ΘΕΜΑ 68ο: Έγκριση χρονικής παράτασης (μη ουσιώδηs τροποποίηση) της υπ’ άριθμ 17180/10-05-2018 σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. ε’ του Ν4412/2016, για την «Προμήθεια Χρωμάτων » .

ΘΕΜΑ 69ο: Παράταση σύμβασης μίσθωσης ακινήτου ιδιοκτησίας Βούλγαρη Ευαγγελίας.

ΘΕΜΑ 70ό: Έγκριση χρονικής παράτασης (μη ουσιώδης τροποποίηση) της υπ’ άριθμ 17182/10-05-2018 σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. ε’ του Ν4412/2016, για την “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΙΔΗΡΙΚΩΝ” (ΑΔΑΜ: 18SYMV003074983).

ΘΕΜΑ 71ο: Διαβίβαση του αριθ. πρωτ. 12138/13-3-2019 γνωμοδοτικού σημειώματος της Νομικής Υπηρεσία του Δήμου για παράταση συμφωνητικού μίσθωσης του Αμαξοστασίου (οικόπεδο στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου & Λακωνίας στον Άγιο Στέφανο) και λήψη σχετικής απόφασης.

ΘΕΜΑ 72ο: Έγκριση χρονικής παράτασης (μη ουσιώδης τροποποίηση) της υπ’ άριθμ 20603/16-6-2018 σύμβασης σύμφωνα με το άρθρο 132 παρ. 1 περ. ε’ του Ν4412/2016, για την «Προμήθεια Αλουμινίων «

ΘΕΜΑ 73ο: Λήψη απόφασης για: α) τη διαπίστωση αδυναμίας εκτέλεσης της εργασίας για τη συγκέντρωση δικαιολογητικών & στοιχείων, την κατάθεση φακέλου συμμετοχής του δήμου Διονύσου στη Δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019-2020 (ΕΕΤΑΑ Α.Ε.) (ΚΔΑΠ) και την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι την επιλογή ωφελουμένων, από το προσωπικό του δήμου μας, β) την έγκριση σύναψης σύμβασης παροχής υπηρεσιών με ιδιώτη/νομικό πρόσωπο δυνάμενο να εκτελέσει την εν λόγω υπηρεσία, σύμφωνα με το Ν.4412/2016 και γ) τον ορισμό του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικών Δομών, ως συντονιστή του προγράμματος κατά τη διάρκεια της εφαρμογής του.

ΘΕΜΑ 74ο: Παραχώρηση χώρων Σχολικών Μονάδων για την λειτουργία ΚΔΑΠ.

ΘΕΜΑ 75ο: Ορισμός υπευθύνων ΚΔΑΠ.

ΘΕΜΑ 76ο: Κανονισμός λειτουργίας ΚΔΑΠ.