logo


Οκτώ χρόνια χωρίς τη στήριξη, αλλά με αδιαφορία, του Δήμου ήταν πολλά για την εθελόντρια Χ. Γιαννέτου, που έδωσε την ψυχή της και απογείωσε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, ώστε να γίνει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους και πυρήνας πολιτισμού για όλη την πόλη. Με την παρακάτω ανακοίνωσή της η κ. Γιαννέτου, δηλώνει πως παραιτείται από την ευθύνη της Βιβλιοθήκης και θέτει εαυτήν στην κρίση των συμπολιτών. Η σχετική επίσημη ανακοίνωση της παράταξης, της οποίας το ψηφοδέλτιο θα πλουτίσει με την παρουσία της η κ. Γιαννέτου, θα κοινοποιηθεί μέσα στις προσεχείς ημέρες:

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της Βιβλιοθήκης μας

Μετά από 8 χρόνια εθελοντικής εργασίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, 6 από τα οποία στο τιμόνι της, χωρίς στήριξη και με αδιαφορία από τον Δήμο και βλέποντας τα προβλήματα εκ των έσω, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά και θέτω εαυτόν προς κρίση.  Έτσι παραιτούμαι  από την ευθύνη της Βιβλιοθήκης, που οικειοθελώς έχω αναλάβει όλα αυτά τα χρόνια, παρόλο που δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, θέλοντας να είμαι και τυπικά εντάξει. Παρόλα αυτά, θα στηρίξω τις ομάδες των εθελοντών (σταθερών και προγραμμάτων) και θα είμαι συνεπής με ό,τι είχα προσωπικά αναλάβει μέχρι το κλείσιμο της σεζόν. Τα παιδικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης θα συνεχίσουν, όπως έχει ανακοινωθεί, μέχρι το τέλος Μαΐου και των ενηλίκων έως ότου ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.

Η Βιβλιοθήκη, όπως έχω επικοινωνήσει σε κάθε ευκαιρία και προς πάσα κατεύθυνση, κάνει σημαντικό κοινωνικό έργο και η ύπαρξη και λειτουργία της είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη. Δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πολυτέλεια και είναι χρέος όλων μας η συνέχεια και ανάπτυξή της.

Εύχομαι να μπορέσω να κάνω ακόμα περισσότερα και να γίνει το όραμα μιας σταθερής και άρτια οργανωμένης με πολλά και ποιοτικά προγράμματα Βιβλιοθήκης πραγματικότητα.

Με εκτίμηση

Χριστίνα Γιαννέτου