logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της παράταξης Η Πόλη μας, Το Σπίτι μας καθώς και αντιπροσωπεία υποψ. Δημοτικών συμβούλων, πραγματοποίησε συνάντηση με αντιπρόσωπους της πολιτικής προστασίας, των συλλόγων εθελοντών και συνεργαζόμενων φορέων του Δήμου μας.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα σημαντικά προβλήματα που παρατηρούνται από τους φορείς της πολιτικής προστασίας και τους συλλόγους εθελοντών στο δήμο. Υπήρξε καταγραφή των άμεσων αναγκών τους.

Δια στόματος του κ. Τσεβά και των παριστάμενων αναγνωρίστηκε και αναδείχθηκε το μέγεθος της συμβολής τους σε μεγάλες κρίσεις πυρκαγιάς και καταστροφών στην Ανατολική Αττική. Όσο και ο ρόλος της ετήσιας επιφυλακής και ετοιμότητας τους και ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο, που δημιουργεί ένα επιπλέον και ουσιαστικό αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και συνδημοτών μας.

Παράλληλα αναδείχθηκαν τα χρόνια προβλήματα όπως μέσα προστασίας εθελοντών δασοπυροσβεστών, η ελλιπής πολλές φορές εκπαίδευση τους, η αδυναμία αυτεπιστασίας των συλλόγων λόγω οικονομικών δυσχερειών, καθώς και η, δυστυχώς, πολλές φορές μη συνεργατική συμπεριφορά που εμφανίζουν οι δημοτικές αρχές.

Ο κ. Τσεβάς δήλωσε: H παράταξη Η Πόλη μας. Το Σπίτι μας, όσο και εγώ προσωπικά έχουμε δεσμευτεί και αναγνωρίσει χρόνια τώρα το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εθελοντές μας αλλά και η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου μας.

Δηλώνουμε ότι βάσει των προτάσεων τους όσο και της ανάδειξης των ελλείψεων, ερχόμαστε πιο κοντά ώστε μαζί να σχεδιάσουμε την επόμενη, σύγχρονη εποχή ενός τόσο σοβαρού και δύσκολου αλλά συνάμα και απαιτητικού εγχειρήματος.

Η περιοχή μας και γενικά η Ανατολική Αττική είναι μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς αλλά ταυτόχρονα και υψηλής επικινδυνότητας. Είναι σημαντικό να εξοπλίσουμε, να βοηθήσουμε και να οργανώσουμε με τον πιο άρτιο τρόπο, εκείνους που είναι θεματοφύλακες της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας μας, με κίνδυνο τη δική τους.

Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι αυτοί οι άνθρωποι στερούνται τις οικογένειες τους και τις καθημερινές χαρές πολλές φορές ώστε να νοιώθουμε όλοι οι υπόλοιποι ασφαλέστεροι.

Η παράταξή μας θα είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλουν. Πολλές φορές παθογένειες διαχρονικές του κράτους μας ή και αντιλήψεων οδηγούν σε άσχημα αποτελέσματα. Πιστεύουμε στον ειλικρινή διάλογο, στην προετοιμασία και στο σχεδιασμό καθώς και στην καθημερινή μάχη που οφείλουν να δίνουν οι αιρετοί σε σωστές κατευθύνσεις.

Τους ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά για την πολύτιμη συμβολή τους.

Να ξέρουν ότι μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και θα συνεχίσουμε μαζί τους να σχεδιάζουμε το αύριο του δήμου μας, της πόλης μας και των δημοτών μας.