logo


Μεγάλη σε πλήθος αλλά και σε παλμό ήταν η εκδήλωση για τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο» (Λ. Μαραθώνος 79, Άνοιξη), που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 14 Απριλίου, οπότε παρουσιάστηκε και το ψηφοδέλτιο της παράταξης. Και ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν τόσο ο επικεφαλής της Γ. Καλαφατέλης, όσο και οι άλλοι δυο εταίροι της συμπαράταξης Π. Βορριάς (Συμμαχία για τον Πολίτη) και Η. Υφαντής (Δράση ΣυνΠολιτών) από την ανταπόκριση των δημοτών, στην πορεία να επιστρέψει ο Δήμος Διονύσου στην κανονικότητα, όπως είναι και ένα από τα κεντρικά συνθήματα της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης.

H ομιλία του κ. Καλαφατέλη χωριζόταν ουσιαστικά σε δυο κομμάτια: Αυτό που αφορούσε στις καταγγελίες για τις πρακτικές της νυν Δημοτικής Αρχής και σε αυτό που έδινε το στίγμα και το όραμα σε γενικές γραμμές της Δύναμης Ευθύνης.

Στο πρώτο κομμάτι, ο κ. Καλαφατέλης, μιλώντας επανειλημμένα για “παράγκα” που στηρίζει την απερχόμενη Διοίκηση, κατήγγειλε πως η τελευταία “παραδίδει ένα Δήμο που νοσεί, μια που επέλεξε να τον διοικήσει  με αναξιοκρατία, πελατειακές σχέσεις, συγκεντρωτισμό, αδιαφάνεια, χωρίς κοινωνική συναίνεση και δημοκρατικό διάλογο”. Η καθημερινότητα των πολιτών, την οποία ο υποψήφιος Δήμαρχος χαρακτήρισε “τριτοκοσμική”, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα.

Απέναντι στα παραπάνω, που “ήρθε η ώρα να πάρουν τέλος”, η Δύναμη Ευθύνης αντιπαραθέτει τις τέσσερις βασικές και αδιαπραγμάτευτες αρχές λειτουργίας του Δήμου: Δημοκρατικό διάλογο, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, διαφάνεια και συστηματικό σχεδιασμό, που ήδη έχουν δουλευτεί επί μακρόν από τα στελέχη της παράταξης.

Αναφερόμενος ειδικά στη συναίνεση ο κ. Καλαφατέλης υπογράμμισε πως η παράταξη, της οποίας είναι επικεφαλής, τη συναίνεση την έκανε πράξη “μέσα από την ειλικρινή και ισότιμη συνεργασία τριών δημοτικών παρατάξεων και κινήσεων, σε προγραμματική βάση και με μοναδικό σκοπό να διατυπωθεί μια ρεαλιστική και αποτελεσματική πρόταση για να βγει ο Δήμος από τα αδιέξοδά του”.

Στόχος, είπε χαρακτηριστικά, είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στους τρεις πυλώνες του Δήμου- τους πολίτες, τη Δημοτική Αρχή και τους δημοτικούς υπαλλήλους- μαζί με την ουσιαστική  αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, αλλά και την εξασφάλιση της διαφάνειας.

Όσο για έργα που η Δύναμη Ευθύνης δεσμεύθηκε να υλοποιήσει, ο κ. Καλαφατέλης μίλησε για τα “αυτονόητα: σύγχρονο Αμαξοστάσιο, νέο Δημαρχιακό μέγαρο, σύγχρονη, ασφαλή και άρτια εξοπλισμένη σχολική στέγη, δίκτυο ύδρευσης χωρίς αμίαντο και με αδιάλειπτη υδροδότηση, οργανωμένη και αποτελεσματική πολιτική προστασία”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο υποψήφιος Δήμαχος αναφέρθηκε και στις “πρωτοφανείς σκευωρίες σε βάρος του που μεθοδεύει η νυν Δημοτική Αρχή”, τονίζοντας: “Στα είκοσι και παραπάνω χρόνια που ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση πρώτη φορά αντιμετωπίζω τέτοιες σκευωρίες και τέτοια λάσπη αλλά και τέτοια φυγομαχία από την πλευρά τους. Χωρίς καμιά υπηρεσιακή εκτίμηση, χωρίς κανένα υπηρεσιακό έγγραφο, μόνο με τα αυθαίρετα κατασκευάσματα της γνωστής παράγκας με κατηγορούν για βλάβη του δήμου και με εμφανίζουν συκοφαντικά ως υπόδικο. Την ίδια στιγμή που κάνουν τα αδύνατα – δυνατά για να αποφύγουν την κρίση ενώπιον της δικαιοσύνης. Μόνο και μόνο για να πάμε στις εκλογές και να μπορούν να χυδαιολογούν και να συκοφαντούν. Ναι. Έχω κάνει λάθη μέσα στις χιλιάδες αποφάσεις που έχω πάρει. Αλλά όχι στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό έχω να πω και ότι τα πράγματα θα μπουν στη θέση τους και σύντομα. Ήρθε, επιτέλους, η ώρα για να αλλάξει σελίδα ο Δήμος”.

Αμέσως μετά έδωσε το λόγο στον κ. Βορριά, που υπογράμμισε πως το εγχείρημα της συμπαράταξης απέδωσε καρπούς μέσα από διαδικασίες επίπονης δουλειάς μηνών και σε πνεύμα πραγματικής συναίνεσης ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Χαρακτήρισε επιπλέον πρωτόγνωρα τα βήματα που η Δύναμη Ευθύνης προτίθεται να πραγματοποιήσει στην κατεύθυνση αλλαγής του τρόπου με τον οποίο ο Δήμος λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Λιτός ήταν, τέλος, ο κ. Υφαντής που με τρεις και μόνο φράσεις τόνισε: “Είμαστε εδώ για να επανορθώσουμε… και θα επανορθώσουμε. Πρέπει να επιταχύνουμε για να κερδίσουμε τη χαμένη πενταετία. Και να οδηγήσουμε τον Διόνυσο εκεί που του αξίζει”.

Η εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν το δημοτικό και τα τοπικά ψηφοδέλτια. Παρόντες ήταν ακόμη και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους και οι Κ. Κοντάκης, Τ. Καρασαρλής, Ν. Πέππας και Δ. Γιαρένης, όλοι τέως δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Διονύσου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου Χ. Τσεβάς, καθώς και βουλευτές και υποψήφιοι Δήμαρχοι από άλλες περιοχές.