logo


Να γυρίσουν την πλάτη στο παλιό και να αγκαλιάσουν το καινούργιο, προέτρεψε τους δημότες  ο Ν. Κλήμης υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», στα σημερινά (14/4) εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου στη Δροσιά (Στρ. Πετρίτη 4), ενώ ανακοίνωσε και επισήμως τη συμφωνία τουλάχιστον δυο παρατάξεων για την κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου στα Τοπικά Συμβούλια (σ.σ. υπενθυμίζεται πως την πρόταση αυτή είχε δημόσια καταθέσει η παράταξη «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο» το Φεβρουάριο. Στην πρώτη διαπαραταξιακή συνάντηση προσήλθαν οι 5 από τους 6 επικεφαλής, ενώ δεν συμμετείχε η «Λαϊκή Συσπείρωση». Εξαρχής διαφοροποιήθηκε η «Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο», ενώ αντιρρήσεις δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα η παράταξη «Η πόλη μας, Το σπίτι μας». Η σημερινή ανακοίνωση του κ. Κλήμη αφορά, προφανώς, στη συμφωνία με τους Ανοιχτούς Ορίζοντες, ενώ ανοιχτή θεωρείται ακόμη η συμμετοχή της παράταξης «Εύπολις»).

Ο κ. Κλήμης τόνισε στην ομιλία του πως η παράταξή του- “το μέλλον σε σχέση με το παρελθόν”- οραματίζεται και σχεδιάζει πώς θα βγάλει την πόλη από την κρίση, προσφέροντας αισιοδοξία και όραμα, εκεί που σήμερα υπάρχει μιζέρια και τέλμα, στο δρόμο για να μετατραπεί ο Δήμος Διονύσου σε πρότυπο δημοκρατίας και ανάπτυξης

Αναφερόμενος ακροθιγώς στο περιβάλλον, όπου θα κληθεί η παράταξή του να δώσει τον αγώνα της-“γιατί πρέπει να γνωρίζουμε τα πρόσωπα και τις πρακτικές τους”- καυτηρίασε “τυχαίες συμπαρατάξεις”, φωτογραφίζοντας ευθέως τη Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο, απέφυγε εντούτοις οποιαδήποτε ουσιαστική κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπογράμμισε, εν συνεχεία, ο υποψήφιος Δήμαρχος, που τόνισε πως προτεραιότητα θα είναι ένα έξυπνο σύστημα πόλης με κοινωνικές υπηρεσίες και στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη. Όσο για τα προβλήματα της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και που “δυστυχώς κυρίως απασχολούν τον προεκλογικό αγώνα”, είναι- κατά τον κ. Κλήμη- “αποτέλεσμα σύγκρουσης συμφερόντων, διανομής της πίτας και ανεπάρκειας” των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και θα λυθούν με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό και με βάση τις προτάσεις των στελεχών της παράταξης: “Εμείς θέλουμε μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό για τις υποδομές, και με διαδημοτική συνεργασία, που και οι επόμενοι θα είναι αναγκασμένοι να ακολουθήσουν”, είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος, που επιπλέον κατηγόρησε τις άλλες παρατάξεις για έλλειψη οράματος: “Για το όραμά του, απάντηση δεν δίνει κανένας. Εμείς θέλουμε να καταστήσουμε το Δήμο μας πόλο έλξης, για κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες”.

Και όλα τα παραπάνω θα επιδιωχθούν με βάση και πυλώνες τις πέντε διακηρυγμένες αρχές της παράταξης- συμμετοχικές διαδικασίες, δημοψηφισματική λογική, σεβασμός στους θεσμούς, τακτικοί απολογισμοί και ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Η παράταξη ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο φέρνει την πολιτική αξιοπρέπεια, το διάλογο, τη διαβούλευση και τη συναίνεση, και αφήνει για τους άλλους τις ύβρεις και τις συκοφαντίες, τόνισε αμέσως μετά ο κ. Κλήμης, που στο σημείο αυτό υπενθύμισε πως δική τους ήταν η πρωτοβουλία για την κατάρτιση ενιαίου ψηφοδελτίου στα Τοπικά Συμβούλια, “ώστε οι δημότες να επιλέξουν τους καλύτερους, αυτούς που πιστεύουν ότι θα ωφελήσουν τον τόπο, αυτούς που βλέπουν να εργάζονται και ενδιαφέρονται καθημερινά. Κάναμε πράξη αυτό που επιβάλλει η λογική της απλής αναλογικής, η οποία την επόμενη ημέρα θα θέσει προ των ευθυνών τους τόσο τη διοικούσα παράταξη όσο και την αντιπολίτευση».

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος κάλεσε τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να διαδώσουν το μήνυμα-σύνθημα “Είμαστε πολλοί και διαφέρουμε από τους άλλους, είμαστε καλύτεροι και αξιότεροι από τους επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης” και ανακοίνωσε ακόμη μια ομάδα ονομάτων υποψηφίων του συνδυασμού.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν αρκετοί δημότες και κάτοικοι, ανάμεσά τους και η αδελφή του Πρωθυπουργού Ζ. Τσίπρα, υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι υποψήφιοι με την παράταξη Δύναμη Ζωής της Ρ. Δούρου, Α. Τόκας, Β. Σαριλάκη (σ.σ. η οποία εκφώνησε έναν μακροσκελή προεκλογικό λόγο) και Στ. Κοροβέσης (σ.σ. που δήλωσε περήφανος που συνέβαλε στη δημιουργία της παράταξης), οι οποίοι χαιρέτισαν τον προεκλογικό αγώνα των ΜΑΖι για το Διόνυσο, ενώ σύντομη συνομιλία πριν ξεκινήσουν τα εγκαίνια είχε ο κ. Κλήμης με τον Χ. Τσεβά, επικεφαλής της παράταξης «Η πόλη μας, Το σπίτι μας».