logo


Μετά τις εκλογές θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να απομακρυνθεί το εικονοστάσι απέναντι από το φαρμακείο Χαριτόπουλου, στη Λ. Δροσιάς- Σταμάτας, που παραμένει εκεί, αν και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει την απομάκρυνσή του από τον περασμένο Ιανουάριο. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σπ. Γιαννουλάτος, στην πρόσφατη (9/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής απαράδεκτη.

Και αυτό γιατί:

Πριν από τρεις σχεδόν μήνες, στις 22 Ιανουαρίου 2019, το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και αποφάσισε “να μην εγκρίνει την τοποθέτηση εικονοστασίου στη Λ. Δροσιάς- Σταμάτας”. Η απόφαση αυτή, υπενθυμίζεται, είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία, με τη διπλή ψήφο της Προέδρου του Σώματος και αναφερόταν στην τοποθέτηση του συγκεκριμένου εικονοστασίου απέναντι από το φαρμακείο Χαριτόπουλου, ενάμιση χρόνο νωρίτερα, με απόφαση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Ράικου, χωρίς εντούτοις η τοποθέτηση αυτή να εδράζεται σε κανένα νόμο. Το θέμα, που είχε ανακινηθεί μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις του κ. Γιαννουλάτου, συζητήθηκε και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που ενέκρινε- εκ των υιστέρων βέβαια- την τοποθέτηση αυτού του συγκεκριμένου εικονοστασίου. Εν συνεχεία ήρθε τον Ιανουάριο στο Δημοτικό Συμβούλιο με εισηγητή τον κ. Ράικο, που τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του εικονοστασίου- αυτού, του συγκεκριμένου- αλλά δεν έπεισε τους μισούς συναδέλφους του, ανάμεσά τους και την Πρόεδρο, της οποίας η διπλή ψήφος ήταν καθοριστική για το αποτέλεσμα. Πολλώ μάλλον που ο κ. Γιαννουλάτος, επισημαίνοντας την εκτός νόμου διαδικασία που ακολουθήθηκε από τον Αντιδήμαρχο, προειδοποίησε ότι όσοι συνάδελφοί του εγκρίνουν την τοποθέτηση, θα γίνουν μαζί με τον κ. Ράικο υπόλογοι για παράβαση καθήκοντος.

Τρεις μήνες αργότερα, “αντί να ακυρωθεί η άδεια, που είχε δώσει ο Αντιδήμαρχος κατά παράβαση του νόμου”, τονίζει ο κ. Γιαννουλάτος, το εικονοστάσι παραμένει στη θέση του και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος δηλώνει αναρμόδια για οποιαδήποτε ενέργεια μια που η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν αναφέρεται σε “αποξήλωση κάποιου υπάρχοντος εικονοστασίου”.

Στα παραπάνω, που ουσιαστικά αποτελούν σοβαρότατη καταγγελία για αυθαίρετη ερμηνεία απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απάντηση δεν υπήρξε καμία από πλευράς είτε Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών είτε Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Α. Πέππα.

Όπως απάντηση δεν υπήρξε σε ακόμη ένα θέμα που έθιξε ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος για την διάνοιξη της οδού Παπανικολή: Την εν λόγω απόφαση είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο πριν από 5 σχεδόν μήνες, το Νοέμβριο του 2018, μετά από αίτημα κατοίκων της Σταμάτας. Από τότε τίποτα δεν έχει γίνει, ενώ και στο έγγραφο σχετικό ερώτημα, που υπέβαλε στις 25 Φεβρουαρίου 2019 ο κ. Γιαννουλάτος, καμιά απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα, κατά παράβαση όσων ορίζονται για την υποχρέωση της Διοίκησης να απαντά σε διάστημα 30 ημερών.