logo


Κατά πλειοψηφία, συγκεντρώνοντας περισσότερες από τις 21 απαραίτητες ψήφους, εγκρίθηκε στη χθεσινή (9/4) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο καθαρισμός των δημοτικών κτηρίων από εργολάβο, μια που ο Δήμος δεν μπορεί να εκτελέσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία με δικά του μέσα και προσωπικό. Απορρίφθηκαν, από την άλλη πλευρά, τα άλλα δυο θέματα που απαιτούσαν αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή η αποκομιδή της ανακύκλωσης και η συλλογή των ογκωδών αντικειμένων, που και αυτές ο Δήμος προτείνει να δοθούν σε εργολάβο.

Η διαφοροποίηση της Νέας Πνοής για το Διόνυσο και της Δημοκρατικής Ανατροπής Διονύσου στο πρώτο θέμα, που ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τρίτη φορά, αποδόθηκε από τους εκπροσώπους τους αφενός στην ανάγκη να καθαριστούν τα γραφεία των δημοτικών κτηρίων, που είναι οι χώροι εργασίας του προσωπικού του Δήμου αλλά και συναλλαγών των πολιτών, και αφετέρου στη διαπίστωση πως η αρνητική ψήφος τους στο πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε αφορμή για “σπέκουλα και προσωπικές επιθέσεις από ανώνυμα blogs”, όπως τόνισαν τόσο ο Γ. Φωτάκης από τη Νέα Πνοή όσο και ο Γ. Ζυγούνας από τη ΔΑΔΙΟΝ.

Επανέφεραν μάλιστα και οι δυο την εναλλακτική λύση μιας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚΟΙΝΣΕΠ), την οποία θα μπορούσε να είχε εξετάσει και υιοθετήσει εξαρχής η Δημοτική Αρχή, αντί να αναθέσει τον καθαρισμό των δημοτικών κτηρίων σε εργολάβο.

Οξύτερος, εντούτοις, ήταν ο Τ. Παντέλογλου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, που τάχθηκε ξεκάθαρα κατά των εργολαβιών: “Όποιος υπερψηφίσει το θέμα, θα είναι υπόλογος και για τις σχέσεις εργασίας των καθαριστριών με τον εργολάβο, όταν γνωρίζουμε περιπτώσεις και μηδενικής πληρωμής ακόμη”, είπε ο κ. Παντέλογλου, υπογραμμίζοντας: “Τι πειράζει αν δεν καθαριστούν τα γραφεία του Δημάρχου, όταν ολόκληρες γειτονιές της πόλης είναι βρώμικες;”.

Οι δυο καθαρίστριες που σήμερα απασχολούνται στο Δήμο, δεν επαρκούν, τόνισε ακόμη μια φορά από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η Αντιδήμαρχος Α. Πέππα, που χθες αντικατέστησε το Δήμαρχο Δ. Ζαμάνη, ο οποίος απουσίαζε λόγω οικογενειακού προβλήματος. Έτσι η αναγκαιότητα ανάθεσης της υπηρεσίας καθαρισμού των δημοτικών κτηρίων σε εργολάβο είναι επιβεβλημένη, για χάρη της ευπρέπειας, της καθαριότητας και της καλής υπηρεσίας προς τους πολίτες, συμπλήρωσε ο Θ. Στάικος.

Το συγκεκριμένο θέμα, που τελικά υπερψηφίστηκε με 23 θετικές ψήφους (σ.σ. εκτός από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, θετική ψήφο έδωσαν η Νέα Πνοή, η ΔΑΔΙΟΝ, και οι ανεξάρτητοι Σπ. Γιαννουλάτος και Γρ. Ίσσαρης, λευκή οι Γ. Κανατσούλης και Γ. Τσουδερός από την Ενωτική Πρωτοβουλία, και αρνητική ο κ. Παντέλογλου και ο ανεξάρτητος Θ. Κρητικός), ήταν και το μοναδικό από τα τρία που απέσπασε την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία, μια που η ανάθεση και της αποκομιδής της ανακύκλωσης, αλλά και της συλλογής των ογκωδών αντικειμένων σε εργολάβο απορρίφθηκαν για μια ακόμη φορά, συγκεντρώνοντας 19 θετικές ψήφους.