logo


Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός πως η διαπαραταξιακή συνάντηση των 5 από τους 6 επικεφαλής για το ενδεχόμενο κατάρτισης κοινού ψηφοδελτίου στα Τοπικά Συμβούλια, προκάλεσε την παρέμβαση δημοτών που καταθέτουν δημοσίως τις απόψεις τους. Χθες ήταν οι επισημάνσεις του Στ. Μιχιώτη, σήμερα της Λ. Χριστοφίδου, που με ανάρτησή της στο facebook γράφει:

Μέσα από την αδυναμία των περισσότερων Παρατάξεων να συντάξουν Τοπικό ψηφοδέλτιο με τον μαγικό αριθμό των 40 περίπου υποψηφίων και μέσα από προεκλογικές ανίερες συμμαχίες και συμφωνίες για στήριξη συγκεκριμένων προσώπων, κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.

Αυτού του είδους οι συναλλαγές είναι δύσκολο να κατανοηθούν από τον απλό ψηφοφόρο και επιφέρουν σύγχυση.

Πώς είναι δυνατόν πολιτικές Παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο Διονύσου, από την μια πλευρά να επιδίδονται σε πολιτική ανθρωποφαγία, εξαπολύοντας μύδρους και συκοφαντίες εκατέρωθεν και από την άλλη πλευρά να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να συναλλάσσονται για πρόσωπα κοινώς αποδεκτά στα Τοπικά Συμβούλια.

Θεωρώ πολιτικά ανήθικο το γεγονός να γίνονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και συναλλαγές εν κρυπτώ και ερήμην όλων ημών των ψηφοφόρων.

Καιρός να αλλάξουν όλοι γραμμή πλεύσης, να επανέλθουν στην νομιμότητα και την διαφάνεια.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει και η λύση των λευκών ψηφοδελτίων μέσα στην κάλπη.

Κάτι που φαντάζομαι δεν θα αρέσει σε κανένα …