logo


Ένα deja vu βίωσε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Διονύσου, όταν την ώρα που συζητείτο το θέμα για την αποκομιδή των βιοαποδομήσιμων υλικών, προϋπολογισμού 617.000 ευρώ, την ίδια ώρα μοιράστηκε στα μέλη της το πακέτο που περιελάμβανε τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης- αυτό δηλαδή, που θα έπρεπε να είχαν εκ των προτέρων μελετήσει, ώστε να αποφασίσουν αν θα το υπερψηφίσουν ή όχι!

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί πριν από τέσσερις μήνες, το Δεκέμβριο του 2018, όταν στην ίδια Επιτροπή συζητείτο η αναβάθμιση του οδοφωτισμού της πόλης με LED. Όπως και σήμερα, επιτόπου είχε και τότε μοιραστεί στα μέλη της Επιτροπής το πακέτο με τους όρους διακήρυξης, που αριθμούσε 183 σελίδες και αφορούσε σε έργο εκατομμυρίων ευρώ. Τότε ήταν ο Στ. Κριεμάδης από την Ενωτική Πρωτοβουλία που είχε διαμαρτυρηθεί για το αυτονόητο, δηλαδή να καλείται να ψηφίσει ένα θέμα για το οποίο είχε μηδενική ενημέρωση, και είχε ζητήσει εις μάτην να αναβληθεί η συγκεκριμένη συζήτηση για λίγες ημέρες, ώστε να υπάρξει χρόνος στα μέλη της Επιτροπής να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Σήμερα ο Κ. Κοντάκης δημοτικός σύμβουλος της ίδια παράταξης για λίγες ημέρες ακόμη, και ήδη υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Σγουρού Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, χαρακτήρισε προσβλητική για όλους τους συναδέλφους του αυτή την πρακτική και αρνήθηκε να υπερψηφίσει το θέμα της αποκομιδής των βιοαποδομήσιμων, δίνοντας λευκή ψήφο: “Για θέματα που έρχονται έτσι και την τελευταία στιγμή, πώς μπορούμε να δείξουμε έστω και στοιχειώδη συναίνεση;” δήλωσε ο ίδιος στην Οδό Διονύσου στο περιθώριο της συνεδρίασης. Αξίζει να τονισθεί εδώ πως οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες μέχρι και την τελευταία στιγμή έβγαζαν φωτοτυπίες για να τις διανείμουν στην Επιτροπή.

Την αντίδραση αυτή, τέλος, δήλωσε πως κατανοεί και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, τονίζοντας πως οι Υπηρεσίες τον είχαν διαβεβαιώσει πως τα σχετικά έγγραφα θα ήταν έτοιμα εγκαίρως, κάτι που όμως δεν στάθηκε δυνατόν.